patrykgiel Napisano 3 Października 2012 Zgłoś Napisano 3 Października 2012 Witam, tym razem mam troche inne pytanie, za rok skończę szkołę i chciałem wyrobić sobie Wizę turystyczną (o ile mi ją przyznają) i czy np. po wyjeździe do USA i powrocie na wizie turystycznej mogę potem wziąć udział w GC, z drugiej strony jak oni na to patrzą gdy legalnie się ich o coś prosi, i nie przekroczyło się terminu pobytu w USA ?? Pozdrawiam Patryk
sly6 Napisano 3 Października 2012 Zgłoś Napisano 3 Października 2012 pobyt to maly,nalezy byc tez grzecznym w USA aby cos myslec o zielonej karcie A co maja myslec,jak bedziesz legalnie,nie bedzie widac ze tam pracowales,nie wyjdzie nielegalna praca to bierzesz udzial w loterii i tyle
patrykgiel Napisano 3 Października 2012 Autor Zgłoś Napisano 3 Października 2012 Chodziło mi o to czy to zwiększa jakoś szanse na przyznanie GC że jest sie grzecznym itp.
sly6 Napisano 3 Października 2012 Zgłoś Napisano 3 Października 2012 zwieksza to ze sie kwalifikujesz i dobrze przebiegnie rozmowa a bycie grzecznym to aby pewna czesc dosc istotna
kzielu Napisano 3 Października 2012 Zgłoś Napisano 3 Października 2012 Chodziło mi o to czy to zwiększa jakoś szanse na przyznanie GC że jest sie grzecznym itp. Nie ma to najmniejszego znaczenia. Znaczenie ma jak jestes niegrzeczny.
patrykgiel Napisano 5 Października 2012 Autor Zgłoś Napisano 5 Października 2012 Nie chcę rozpoczynać nowego wątku, ale nie mogę znaleźć czy mój zawód tj. Architekt krajobrazu jest coś warty w stanach, a przede wszystkim czy jest akceptowany ??
Joanna30 Napisano 5 Października 2012 Zgłoś Napisano 5 Października 2012 Ale akceptowany w jaki sposób? Jeśli chcesz tam pracować, to i tak będziesz musiał zdobyć przynajmniej odpowiednie certyfikaty.
kzielu Napisano 5 Października 2012 Zgłoś Napisano 5 Października 2012 Nie chcę rozpoczynać nowego wątku, ale nie mogę znaleźć czy mój zawód tj. Architekt krajobrazu jest coś warty w stanach, a przede wszystkim czy jest akceptowany ?? Chodzi Ci to czy znajdziesz kogos kto zasponsoruje Cie na na GC lub wize pracownicza w tym zawodzie ? Bez szans. Czy bedac legalnie w US w takim zawodzie znajdziesz prace - mysle ze tak.
sly6 Napisano 5 Października 2012 Zgłoś Napisano 5 Października 2012 znajdzie jak bedzie sie znac na pewnych zasadach w USA co kraj to inne obyczaje ,zasady pewne
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.