sly6 Napisano 18 Października 2012 Zgłoś Napisano 18 Października 2012 gerbera a po co masz czekac na GC jak masz juz pozwolenie na prace ,,idz z tym do urzedu i wyrob sobie SSN i zobaczysz ze dostaniesz taki numer
pelasia Napisano 18 Października 2012 Zgłoś Napisano 18 Października 2012 jesli jest to kwestia dwoch tygodni to moze poczekac aby nie biegac po urzedach 2 razy, no chyba ze nie ma nic innego do roboty i jej to w ogole nie przeszkadza to mozna i tak.
Joyanna Napisano 18 Października 2012 Zgłoś Napisano 18 Października 2012 Ja poszlam wtrobic SS z pozwoleniem na prace,nie czekalam na GC,dostalam w ciagu 7 dni.Wiec nie czekaj na GC tylko idz sobie wyrobic numerek,jak przyjdzie GC to juz bedziesz miala gotowe wszystko i od razu mozesz isc skladac papiery na prawko.
gal Napisano 18 Października 2012 Zgłoś Napisano 18 Października 2012 Witam, mam nastepujace pytanie: Jestem w USA (NJ) pol roku, w tym czasie wyszlam za maz za obywatela, bylismy na Interwiev, otrzymalam Zielona Karte (czekam na nia az przyjdzie poczta - pieczatki juz nie wbijaja do paszportu). Mam polskie prawo jazdy na ktorym jezdze od poczatku mojego pobytu w USA. Czy dopoki nie wyrobie amerykanskiego nadal moge na nim jezdzic? Zamin przyjdzie CG, zamin wyrobie SS number i bede mogla zdawac test na prawo jazdy amerykanskie to minie z miesiac ... Slyszalam ze na polskim moglam jezdzic dopoki mialam wize wazna, a teraz po otrzymaniu GC? Dziekuje z gory za odpowiedz. Pozdrawiam Po co martwisz sie na zapas. Mieszkam w USA wiele lat i nie pamietam czy mnie kiedykolwiek policja zatrzymala. Nielamiac przepisow unikasz jakiejkolwiek konfrontacji z policja.
makdonald Napisano 18 Października 2012 Zgłoś Napisano 18 Października 2012 mnie tez policja jeszcze tu nie zatrzymala ( mieszkam w stanach prawie 26 lat) wyjezdzilem juz moze z milion mil ale nigdy nie lamie przepisow ( tzn wiem gdzie i kiedy lepiej ich nie lamac)
tinki Napisano 18 Października 2012 Zgłoś Napisano 18 Października 2012 Dzieki za informacje :-) Czyli jezdzilas na tym IDL dopoki nie wyrobilas amerykanskiego nawet juz jak Ci sie wiza skonczyla? Tak! Do momentu otrzymania amerykanskiego. I nigdy nie mialam problemow, jak zatrzymal mnie policjant.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.