Cerise nomade Napisano 18 Października 2012 Zgłoś Napisano 18 Października 2012 Witam W wielu wątkach o formalnościach po ślubie pisze się o tym że w cenie pakietu AoS, przy wjezdzie na K1, wliczone sa formularze EAD i AP- tzw travel document i dlatego warto np AP wyslac, choc nie jest obowiązkowe- tzn, zrozumialam ze AP jest niejako unwersalnym dokumentem pozwalającym na przekraczanie granicy po wygasnieciu K1 (choc k1 i tak ma single entry) a przed GC. Ale- po przeczytaniu i instrukcjii i samego fromularza I 131 wynika ze to jest dokument na konkretną podróż, czyli wypełnianie go neijako na zapas to zawracanie glowy i kombinowanie. Dlatego, pytanie do osób na K1, juz w US, a w trakcie AoS- czy wypelnialiscie AP "na zapas, bo jest w cenie", czy mieliscie konkretne plany? bede wdzieczna za sugestie
kzielu Napisano 18 Października 2012 Zgłoś Napisano 18 Października 2012 Na zapas. Ja w ogole go nie potrzebowalem bo bylem w US na L-1B. Ccombo card (EAD+AP) tego samego dnia ktorego mialem GC interview. Tydzien pozniej przyszla GC. Jednego i drugiego i tak nie potrzebowalem do niczego ale zarequestowalem...
adka0401 Napisano 18 Października 2012 Zgłoś Napisano 18 Października 2012 AP nie jest wcale ciezko wypelnic. Ja wyslalam i skorzystalam. mysle ze warto bo nigdy nie wiesz co sie wydarzy w nastepnych 6-7 miesiacach
Caroll&!# Napisano 18 Października 2012 Zgłoś Napisano 18 Października 2012 Ja też wypełniłam na zapas. Tam, gdzie Cię pytają odnośnie celu i terminu/długości podróży po prostu wpisz 'To Be Determined' lub coś w tym stylu. Nic za tę formę nie płacisz, a dobrze posiadać taki dokument na wszelki wypadek
Cerise nomade Napisano 18 Października 2012 Autor Zgłoś Napisano 18 Października 2012 Ok, dzieki!To ma sens- wypelniamy! a macie jakis pomysl co zaznaczyc w pytaniu 5? Dodam ze jestem na K1 przed AoS, zadnego overstaya, pobyt na J1 dwa lata temu, dla jasnosci. Bo, jezeli dobrze rozumiem, ja aplikuje o reentry permit, nie advanced parole, tak?
jkb Napisano 18 Października 2012 Zgłoś Napisano 18 Października 2012 Aplikujesz o advance parole. Reentry permit jest dla posiadaczy GC. Pozdrawiam!
Cerise nomade Napisano 21 Października 2012 Autor Zgłoś Napisano 21 Października 2012 ok, dzięki! AP wypełnione:)
lmonika Napisano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2013 Mam pytanko ( nie będę zakładać nowego tematu). Po jakim czasie od złożenia AOS przychodzi ten dokument?
kzielu Napisano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2013 2-3 miesiace, zakładając że pojawisz sie na biometrics...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.