Anna_ Napisano 27 Października 2012 Zgłoś Napisano 27 Października 2012 To pewnie niemożliwe ale jednak zapytam. Byłam w USA. Korzystałam tam z karty sim sieci T mobile. Bez umowy, na kartę, konto mam ważne do końca listopada. Tutaj nie wykrywa mi tej sieci. Dziwne, moze tylko karty. Czy jest jakaś możliwość żeby odczytać z niej wiadomości? Można coś zrobić żeby działała? Chociaż odebrać te wiadomości? Bardzo mi zależy. Dziękuje za pomoc
andyopole Napisano 27 Października 2012 Zgłoś Napisano 27 Października 2012 Prawdopodobnie Twoja karta nie miala roamingu miedzynarodowego. Wiekszosc amerykanskich abonamentow nie zawiera tej opcji automatycznie tak jak w Europie. Trzeba zazwyczaj za te usluge extra doplacic. Malo Amerykanow z tego korzysta bo tylko niewielki procent wyjezdza czesto za granice. Mnie bardziej sie oplaca kupic w kraju docelowym karte SIM. W tym celu trzymam w szufladzie przedpotopowa ale niezawodna Nokie 6310i.
Anna_ Napisano 27 Października 2012 Autor Zgłoś Napisano 27 Października 2012 Tylko o ile mi się nie pomyliło lądując w Niemczech złapało mi niemiecką sieć. Konwersuję z amerykańskim T-Mobile, ale oni chcą ode mnie kodu PIN, a ja takowego przy zakupie karty nie dostałam.
andyopole Napisano 27 Października 2012 Zgłoś Napisano 27 Października 2012 To jednak spora roznica. Z tymi Niemcami to napewno czy Tylko tak sie Tobie wydaje ze bylo logowanie?
Anna_ Napisano 27 Października 2012 Autor Zgłoś Napisano 27 Października 2012 No prawie na pewno. T-Mobile USA każą mi się na stronie logować, a ja nie mam jak odebrać SMS-a z hasłem więc raczej mi nie pomogą. Tak, złapało mi tam niemiecką sieć. Więc czemu tutaj nie mogę złapać?
andyopole Napisano 27 Października 2012 Zgłoś Napisano 27 Października 2012 no to chyba sobie mozesz odpuscic te karte juz, albo jedz do Niemiec skora tam sie loguje prawidlowo a SMSy takie wazne....
uga-buga Napisano 27 Października 2012 Zgłoś Napisano 27 Października 2012 Wybierz siec manualnie, sprawdz z jaka ma T-mobile podpisana umowe w PL, o ile ma z jakakolwiek...
haneczka019 Napisano 28 Października 2012 Zgłoś Napisano 28 Października 2012 Jeżeli ma to zapewne z siecią T-Mobile .
uga-buga Napisano 28 Października 2012 Zgłoś Napisano 28 Października 2012 No wlasnie nie koniecznie i moze dlatego karta nie dziala, bo z automatu probuje roamingowac z polskim T-mobile ktory nie koniecznie ma cos wpsolnego amerykanskim
haneczka019 Napisano 29 Października 2012 Zgłoś Napisano 29 Października 2012 Uga-buga, masz racje. Sugerowałam się tym, że kilka miesięcy temu, moja przyjaciółka z US była w PL i korzystała ze swojego telefonu, który łączył się u nas z T-Mobile. Nadmienię tylko, że ona ma w stanach telefon na abonament właśnie w T-Mobile. Ponieważ się na tym nie znam, a byłam ciekawa jak to jest, to po przeczytaniu tego co napisałeś, z ciekawości zadzwoniłam do T-Mobile. Dowiedziałam się, że faktycznie T-Mobile amerykański i T-Mobile polski to dwie zupełnie odrębne sieci, z tym, że karta o której pisała Anna powinna u nas działac, oczywiście pod warunkiem, że ma aktywny roaming. Nasze polskie karty w T-Mobile pre-paid, mają już aktywną usługę roamingu, że tak powiem z automatu. Nie wiem jak to jest z amerykańską kartą. Byc może Anna ma tą usługę aktywną, tylko musiałaby tak jak napisałeś ręcznie wybrac siec. Jeżeli to nic nie da to niestety oznacza to, że roaming jest w jej karcie nieaktywny.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.