DanaO89 Napisano 27 Września 2018 Zgłoś Napisano 27 Września 2018 13 hours ago, aniala said: PS Waga u lekarza dodaje kilka kilo- sprawdzone info Potwierdzam!! Badania miałam 14.09
imaginacja93 Napisano 27 Września 2018 Zgłoś Napisano 27 Września 2018 22 godziny temu, aniala napisał: Rano badania: rtg, krew, mocz. Wyniki są po kliku godzinach i śmigasz z kopertą na Wilanów, do lekarza. Ten Cię przegzaminuje, zada kilka pytań, zrobi brakujące szczepionki. On później otrzyma wyniki badania moczu i prześle wszystko razem do ambasady. Na badania nie musisz się umawiać, na wizytę owszem. Koszt: rano zostawiasz w przychodni 200 zł, wizyta u lekarza to 300 zł plus ewentualne szczepionki (jedna to ok. 100-150 zł). Ogólnie wizyty idą bardzo sprawnie, czekanie zabiera najwięcej czasu. Oczywiście, jeśli jesteś z Warszawy lub masz blisko to możesz to sobie inaczej rozłożyć. PS Waga u lekarza dodaje kilka kilo- sprawdzone info Czyli pewnie trzeba będzie wziąć ze sobą jakiś wykaz szczepień, które miałam robione wcześniej? Bo na jakiejś podstawie muszą wiedzieć, których ewentualnie brakuje. I widzę, że nie jest to tani interes Ale ogólnie nie ma się czego bać na tych badaniach?
imaginacja93 Napisano 27 Września 2018 Zgłoś Napisano 27 Września 2018 9 godzin temu, DanaO89 napisał: Potwierdzam!! Badania miałam 14.09 A u Ciebie jak wyglądało to badanie, jeśli mogę zapytać?
Gość Napisano 27 Września 2018 Zgłoś Napisano 27 Września 2018 1 minutę temu, imaginacja93 napisał: Czyli pewnie trzeba będzie wziąć ze sobą jakiś wykaz szczepień, które miałam robione wcześniej? Bo na jakiejś podstawie muszą wiedzieć, których ewentualnie brakuje. I widzę, że nie jest to tani interes Ale ogólnie nie ma się czego bać na tych badaniach? Nie. No nie badzmy dziecmi. To jest normalne badanie. Zabierz ze soba ksiazeczke szczepien jesli masz. Jesli nie, to lekarz sam zdecyduje jakie dac ci szczepionki.
DanaO89 Napisano 27 Września 2018 Zgłoś Napisano 27 Września 2018 @imaginacja93 Dokładnie tak samo , byłam tydzień przed Anią Wyniki po 2h do odbioru, wizyta u lekarza szybciutka, kilka pytań, badania podstawowe. Musiałam być doszczepiona na: -odrę, świnkę, różyczkę -błonica, tężec, krztusiec No prawie 700 zł mnie to kosztowało, ale co zrobić
imaginacja93 Napisano 27 Września 2018 Zgłoś Napisano 27 Września 2018 25 minut temu, Roelka napisał: Nie. No nie badzmy dziecmi. To jest normalne badanie. Zabierz ze soba ksiazeczke szczepien jesli masz. Jesli nie, to lekarz sam zdecyduje jakie dac ci szczepionki. A jeśli nie mam takiej książeczki, to jej posiadanie nie jest obowiązkowe? 25 minut temu, DanaO89 napisał: @imaginacja93 Dokładnie tak samo , byłam tydzień przed Anią Wyniki po 2h do odbioru, wizyta u lekarza szybciutka, kilka pytań, badania podstawowe. Musiałam być doszczepiona na: -odrę, świnkę, różyczkę -błonica, tężec, krztusiec No prawie 700 zł mnie to kosztowało, ale co zrobić O matko, niezła kwota! Ale czego się nie robi, żeby być w końcu razem
margherita_s Napisano 27 Września 2018 Zgłoś Napisano 27 Września 2018 27 minut temu, DanaO89 napisał: @imaginacja93 Dokładnie tak samo , byłam tydzień przed Anią Wyniki po 2h do odbioru, wizyta u lekarza szybciutka, kilka pytań, badania podstawowe. Musiałam być doszczepiona na: -odrę, świnkę, różyczkę -błonica, tężec, krztusiec No prawie 700 zł mnie to kosztowało, ale co zrobić A ja nie bylam szczepiona na nic. Powiedzialam lekarzowi, ze ze wzgledu na przebyta w dziecinstwie chorobe immunologiczna nie powinno sie mnie szczepic. Powiedzial, ze ok, ale ze w USA moga mi sie kazac jednak doszczepic. Na szczescie nie kazali, GC dostalam.
Gość Napisano 27 Września 2018 Zgłoś Napisano 27 Września 2018 6 minut temu, imaginacja93 napisał: A jeśli nie mam takiej książeczki, to jej posiadanie nie jest obowiązkowe? No jesli nie masz, to nagle jej z powietrza nie wyczarujesz. :p Wtedy lekarz po prostu sam zdecyduje ktore szczepionki ci dac.
DanaO89 Napisano 27 Września 2018 Zgłoś Napisano 27 Września 2018 4 minutes ago, imaginacja93 said: A jeśli nie mam takiej książeczki, to jej posiadanie nie jest obowiązkowe? Nie jest, ale pewnie gdzieś masz kartę szczepień. Ja dostałam ksero wielkości a4 i tyle. 6 minutes ago, imaginacja93 said: O matko, niezła kwota! Ale czego się nie robi, żeby być w końcu razem No niezła... a będzie tylko drożej Dostaję już szału. Czekanie na NaO2 nie wyprowadzało mnie tak z równowagi jak czekanie na list.
Gość Napisano 27 Września 2018 Zgłoś Napisano 27 Września 2018 No badania sa niestety bardzo drogie, wedlug mnie ta kwota jest nieziemsko zawyżona. Ja czekalam z AOSem ponad rok, wiec musialam robic drugie badania w US. Bylo jeszcze drozej. Ale i tak to wszystko nic w porownaniu z tym ile kosztuje sam AoS. :p
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.