Malgorzata77 Napisano 31 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 no ok prawie bezpośredni, Lece do Anchorage, jest lot z Wawy do frankfurtu a potem do Anchorage, condorem, ale oni pozniej nie lataja ze wzgledu na pogodę. Anchorage... chciałabym kiedyś tam polecieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KasiaHania Napisano 31 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Senkjuu Kobitki! zapraszam jak już się urządzę to zapraszam jakoś mało na tym forum osób które będą na Alasce. Okej to kupuje bileciory w takim razie Pozdrawiam serdecznie życzę przemiłego dnia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magda10 Napisano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 No więc doczekałam się. Po 5 miesiącach i trzech tygodniach. I wiem co oznacza jak zniknie status na 24 godziny. Pojawił się ponownie, a jakże, jest. Zafundowali nam RFE! . Czekamy teraz oczywiście na list, czego było za mało ... a może za dużo, kto to wie co się mogło nie spodobać. Mijają więc kolejne tygodnie, a nawet miesiące i nic nie możesz zaplanować (bo plany może szlak trafić). I kończąc tym optymistycznym akcentem pozdrawiam wszystkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KasiaHania Napisano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 No więc doczekałam się. Po 5 miesiącach i trzech tygodniach. I wiem co oznacza jak zniknie status na 24 godziny. Pojawił się ponownie, a jakże, jest. Zafundowali nam RFE! . Czekamy teraz oczywiście na list, czego było za mało ... a może za dużo, kto to wie co się mogło nie spodobać. Mijają więc kolejne tygodnie, a nawet miesiące i nic nie możesz zaplanować (bo plany może szlak trafić). I kończąc tym optymistycznym akcentem pozdrawiam wszystkich. Nam po prawie 5 przyszlo RFE I miesiac czekalismy na odpowiedz w tej kwestii. Wiec kochana oni pisza ze maja 60 dni do podjecia decyzji od otrzymania waszej odpowiedzi...tak wiec ja liczylam ze wszystko zajmie mi okolo 4 miesiecy....bo 2 miesiace na odpowiedz I few na zalatwienie formalnosci jezeli zatwierdza....tak wiec masz juz konkret....wiem ze to dlugo ale masz jakies granice czasowe co prawda oni szybciej uwijaja sie z odpowiedziami wiec bez cisnienia I do przodu prsynajmniej juz cos ruszylo. Buziaki sciskam I trzymam kciuki bedzie dobrze:) jeszcze w tym roku bedziesz miala wize Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magda10 Napisano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Ja myślałam że w październiku weźmiemy ślub a tu nic z tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KasiaHania Napisano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Moze sie jeszcze uda, jak wszystko pojdzie szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laurka Napisano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Ja myślałam że w październiku weźmiemy ślub a tu nic z tego. Nadal macie szanse na slub w pazdzierniku. Nie martw sie na zapas. List wyjasni dokladnie czego od was chca i to naprawde moze byc cos prostego i latwego do naprawienia (tak jak bylo u nas). Moj wowczas narzeczony po otrzymaniu listu RFE odeslal odpowiedz tego samego dnia! A 3 tygodnie pozniej mielismy approval Od NOA 2 do wizy w paszporcie minal tylko miesiac. Jesli nie potrzebujesz duzo czasu, zeby sie wyprowadzic z Polski, to jeszcze nic straconego. Glowa do gory! :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magda10 Napisano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 dzięki dziewczyny za podtrzymanie przy życiu . Laurka, Wam poszło wyjątkowo szybko inni czekają trochę dłużej - no ale jak gdyby nie mamy wyjścia. Czekamy. Czekanie wychodzi mi niestety nie najlepiej, nie jest to moja najmocniejsza strona ale daje radę. Ciągle mam nadzieję że dam radę na październik z tym ślubem (mam wtedy urodziny - nie 18 niestety więc byłoby fajnie zrobić sobie taki prezencik, zwłaszcza że jakoś tak czekamy z tym z 10 lat będzie ) Pozdrawiam oczekujących na NOA2 i tych szczęśliwców co już mają to za sobą. Laurka serdeczne gratulacje z okazji ślubu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laurka Napisano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Dziekuje Nadmienie jeszcze, ze RFE dostalismy pozniej niz Wy, wiec bez przesady z ta predkoscia ;-) Ogolnie rzecz biorac przy owczesnych wiatrach poszlo nam stosunkowo niedlugo (w porownaniu do ludzi czekajacych na approval 8-9 miesiecy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magda10 Napisano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 mam na myśli że po RFE dali Wam szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.