Skocz do zawartości

Nikt Ostatnio Nie Pisze Ile Czasu Trwaly Ich Procedury K1

freja

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,6 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

No więc doczekałam się. Po 5 miesiącach i trzech tygodniach. I wiem co oznacza jak zniknie status na 24 godziny. Pojawił się ponownie, a jakże, jest. Zafundowali nam RFE! :angry: . Czekamy teraz oczywiście na list, czego było za mało ... a może za dużo, kto to wie co się mogło nie spodobać. Mijają więc kolejne tygodnie, a nawet miesiące i nic nie możesz zaplanować (bo plany może szlak trafić). I kończąc tym optymistycznym akcentem pozdrawiam wszystkich.

No więc doczekałam się. Po 5 miesiącach i trzech tygodniach. I wiem co oznacza jak zniknie status na 24 godziny. Pojawił się ponownie, a jakże, jest. Zafundowali nam RFE! :angry: . Czekamy teraz oczywiście na list, czego było za mało ... a może za dużo, kto to wie co się mogło nie spodobać. Mijają więc kolejne tygodnie, a nawet miesiące i nic nie możesz zaplanować (bo plany może szlak trafić). I kończąc tym optymistycznym akcentem pozdrawiam wszystkich.

Nam po prawie 5 przyszlo RFE I miesiac czekalismy na odpowiedz w tej kwestii. Wiec kochana oni pisza ze maja 60 dni do podjecia decyzji od otrzymania waszej odpowiedzi...tak wiec ja liczylam ze wszystko zajmie mi okolo 4 miesiecy....bo 2 miesiace na odpowiedz I few na zalatwienie formalnosci jezeli zatwierdza....tak wiec masz juz konkret....wiem ze to dlugo ale masz jakies granice czasowe :) co prawda oni szybciej uwijaja sie z odpowiedziami wiec bez cisnienia I do przodu prsynajmniej juz cos ruszylo. Buziaki sciskam I trzymam kciuki bedzie dobrze:) jeszcze w tym roku bedziesz miala wize :)

Ja myślałam że w październiku weźmiemy ślub a tu nic z tego. :(

Nadal macie szanse na slub w pazdzierniku. Nie martw sie na zapas. List wyjasni dokladnie czego od was chca i to naprawde moze byc cos prostego i latwego do naprawienia (tak jak bylo u nas). Moj wowczas narzeczony po otrzymaniu listu RFE odeslal odpowiedz tego samego dnia! A 3 tygodnie pozniej mielismy approval :) Od NOA 2 do wizy w paszporcie minal tylko miesiac. Jesli nie potrzebujesz duzo czasu, zeby sie wyprowadzic z Polski, to jeszcze nic straconego. Glowa do gory! :-)

dzięki dziewczyny za podtrzymanie przy życiu ;) . Laurka, Wam poszło wyjątkowo szybko inni czekają trochę dłużej - no ale jak gdyby nie mamy wyjścia. Czekamy. Czekanie wychodzi mi niestety nie najlepiej, nie jest to moja najmocniejsza strona ale daje radę. Ciągle mam nadzieję że dam radę na październik z tym ślubem (mam wtedy urodziny - nie 18 niestety więc byłoby fajnie zrobić sobie taki prezencik, zwłaszcza że jakoś tak czekamy z tym z 10 lat będzie :rolleyes: ) Pozdrawiam oczekujących na NOA2 i tych szczęśliwców co już mają to za sobą.

Laurka serdeczne gratulacje z okazji ślubu. :):):):):)

Dziekuje :)

Nadmienie jeszcze, ze RFE dostalismy pozniej niz Wy, wiec bez przesady z ta predkoscia ;-) Ogolnie rzecz biorac przy owczesnych wiatrach poszlo nam stosunkowo niedlugo (w porownaniu do ludzi czekajacych na approval 8-9 miesiecy).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...