pepeaz Napisano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2013 Czy gdy wysle aplikacja I-130, aby sponsorowac 22-letniego syna bedzie on mogl sie ubiegac o jakakolwiek wize, aby odwiedzic mnie (obywatela) w USA?
kzielu Napisano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2013 Ubiegać się będzie mógł zawsze, szanse na jej nie otrzymanie się niestety zwiększą - ale nie dowie się jak nie spróbuje.
pyśka Napisano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2013 Tak jak pisze kzielu, ubiegać się oczywiście może, ale ważne jest, żeby przed konsulem nie skłamał odpowiadając na pytanie czy ktoś w jego imieniu składał wniosek na wizę imigracyjną. Miałam taką sytuację - zaryzykowałam i powiedziałam prawdę. Opłaciło się, gdyż otrzymałam wizę turystyczną na 10 lat a rok później studencką. Powodzenia
sly6 Napisano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2013 I wazne aby pisac prawde jak i tak odpowiadac
pepeaz Napisano 8 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2013 Dzieki wszystkim za odpowiedz. Niewiem tylko dlaczego szanse jego na nieotrzymanie sie zwieksza. Skoro ktos czeka na otrzymanie GC musialby byc totalnym idiota aby zostac tu nielegalnie albo zlamac inne przepisy imigracyjne. Logika mowi, ze wroci w terminie i nie bedzie probowal przedluzac pobytu.
sly6 Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2013 a tutaj chodzi o to przedluzanie pobytu legalnie.
Gucio Napisano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2013 Ja bedac juz sponsorowanym na GC, 2 razy nie dostalem wizy turystycznej (pozniej juz sie nie ubiegalem do dostalem GC). Tak wiec to raczej normalka.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.