anjabianco Napisano 5 Marca 2013 Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 my wysłaliśmy wniosek do Texasu.. dziś mija równo 6 miesięcy i NOA 2 nie ma... stres jest ogromny
freja Napisano 9 Marca 2013 Zgłoś Napisano 9 Marca 2013 my wysłaliśmy wniosek do Texasu.. dziś mija równo 6 miesięcy i NOA 2 nie ma... stres jest ogromny auc, wiemy, wiemy.
Cerise nomade Napisano 22 Marca 2013 Zgłoś Napisano 22 Marca 2013 maly optymistyczny off topic dla wszystkich czekajacych na K1 pozdrawiam!
ANIA86 Napisano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2013 Cześć, jestem nowa na tym forum, choć moja sprawa trawa już przeszło 8 m-cy, i ciągle na etapie noa1 i niewiem co robić, bo strasznie się to wydłuża, dlatego pisze. mój narzeczony dzwonił juz klikakrotnie na customer service i od 2 m-cy ta sama odpowiedź, że przerabiają dokumenty z 18.07.2012r. i każą dzwonić za 2 tygodnie, a nasza sprawa jest z 26.07.2012r. widze że nie tylko ja czekam, ale mam pytanie o co chodzi z tym" service reguest" ? czy mozna prości o jakieś przyspieszenie? jeśli ktoś juz też tyle czeka proszę piszcie, albo jeśli ktoś ma z tego samego okresu a już się coś ruszyło, piszcie jeśli coś wiecie, bo ja chyba zwariuje ...z tego czekania
Ania2013 Napisano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2013 czy ktos ostatnimi czasy otrzymal NOA2? ponawiam to pytanie. Czy ktoś otrzymała NOA2 w ostatnim czasie?
spicyvanilla Napisano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2013 My dostaliśmy NOA1 było 25.10.2012. 8 maja 2013 mój narzeczony zadzownił do USIC (Vermont), bo to już za długo trwało i nie wiem, czy to za sprawą tego telefonu, ale już następnego dnia (9.05.2013) na stronie USCIS w naszym case status była informacja, że 9.05. wysłali NOA2, które przyszło pocztą jakiś tydzień później. Wychodzi na to, że na zaakceptowanie petycji w USCIS czekaliśmy 6 i pół miesiąca :/
jkb Napisano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2013 Tak żeby zilustrować ile mniej więcej czekania Cię jeszcze czeka EDIT: VSC tutaj: http://www.visajourney.com/timeline/images/vsc_i129f_approvals.gif bo mi forum nie pozwala załączyć obrazka
Ania2013 Napisano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2013 My dostaliśmy NOA1 było 25.10.2012. 8 maja 2013 mój narzeczony zadzownił do USIC (Vermont), bo to już za długo trwało i nie wiem, czy to za sprawą tego telefonu, ale już następnego dnia (9.05.2013) na stronie USCIS w naszym case status była informacja, że 9.05. wysłali NOA2, które przyszło pocztą jakiś tydzień później. Wychodzi na to, że na zaakceptowanie petycji w USCIS czekaliśmy 6 i pół miesiąca :/ dzięki bardzo za odp. i gratuluję. ja po 4 miesiącach już dostaję szału. gdybym przynajmniej znała datę tej odpowiedzi było by łatwiej czekać. pozdrawiam
spicyvanilla Napisano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2013 hmmm gdzies na forum czytałam, że ktoś składał petycję w grudniu i już ma termin rozmowy z konsulem, a po drodze jeszcze zaliczył RFE. my nie mieliśmy żadnego RFE, petycja z października a ja dopiero zaczynam etap konsularny... także różnie to bywa.
aga_k1 Napisano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2013 my składalismy petycje 6 grudnia, noa2 13 maja a po drodze 28 kwietnia rfe. jestem juz umowiona do konsula - terminy maja nawet na nastepny dzien. najwazniejsze zeby przygotowac wszystkie dokumenty i nie czekac na pakiety z ambasady - to tylko niepotrzebnie przedluza sprawe.... trzymajcie kciuki 17!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.