obecNY Napisano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2013 Jestem obecnie w trakcie wypelniania formularza DS-230 dla mojego taty. Jedno z pytan dotyczy statusu malzenskiego (9. Marital Status). Moj ojciec z formalnego punktu jest w dalszym ciagu zonaty ze swoja druga zona, ale to malzenstwo rozpadlo sie i oboje mieszkaja osobno. Nie przeprowadzili rozwodu, czyli wlasciwie sa w separacji. I teraz mam problem ktora opcje wybrac "Married" czy "Separated"? Jezeli wybiore "Separated" to czy potrzebne sa jakies dokumenty sadowe ze separacja zostala przeprowadzona? Prosze o wskazowki i dziekuje za pomoc
sly6 Napisano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2013 a ma przez sad separacje czy tak sami sa ?
obecNY Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2013 Sami postanowili sie rozstac, nie bylo zadnej sprawy sadowej
sly6 Napisano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2013 to zobacz w zasadach ,czy nie pisze aby do zmiany statusu miec jednak papier z sadu
obecNY Napisano 29 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2013 Musze powiedziec ze nie jest to takie jednoznaczne, oto tekst: Termination of prior marriages Applicants who have been previously married must obtain evidence of the termination of EACH prior marriage. Evidence must be in the form of original documents issued by a competent authority, or certified copies bearing the appropriate seal or stamp of the issuing authority. Acceptable evidence is a: • FINAL divorce decree • Death certificate, or • Annulment.
Joanna30 Napisano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2013 Jak to nie jest jednoznaczne? Na rozwód/separację potrzebny jest papier. Samo mieszkanie osobno nie wystarczy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.