Skocz do zawartości

Studia, "egzamin Dojrzałości", Itp

Samowski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Aby zostać prywatnym detektywem musisz wyrobić odpowiednią licencję .Aby ją wyrobić musisz przynajmniej być legalnie w USA ( obywatelstwo nie koniecznie ) ale już GC tak. A więc tak czy inaczej bez małżeństwa z obywatelką Amerykańską się nie obędzie.

Napisano

5.Wiza studencka to już wtedy formalność

czyzby a jak wybierze szkola ktora wystawia same I-20 ???

chyba ze Ty bys komus tak wydawal wizy ,jak ma szkole oplacona

Samowski poczytaj troche o wizach i zobaczysz ze z wiza studencka nie jest tak prosto i latwo dostac

nalezy pokazac na rozmowie ze sie wroci do Polski a TY co pokazesz?ze masz duzooo kasy na utrzymanie,szkole a nie np 1 tys dol..nie bedziesz pracowac nielegalnie a wiec kasa ..

bo wiza studencka to nie wiza na pobyt staly

Napisano

5.Wiza studencka to już wtedy formalność

czyzby a jak wybierze szkola ktora wystawia same I-20 ???

chyba ze Ty bys komus tak wydawal wizy ,jak ma szkole oplacona

Samowski poczytaj troche o wizach i zobaczysz ze z wiza studencka nie jest tak prosto i latwo dostac

nalezy pokazac na rozmowie ze sie wroci do Polski a TY co pokazesz?ze masz duzooo kasy na utrzymanie,szkole a nie np 1 tys dol..nie bedziesz pracowac nielegalnie a wiec kasa ..

bo wiza studencka to nie wiza na pobyt staly

Jak wybierze dobrą szkołę,z wysokim czesnym i za nią zapłaci to wizę studencką dostanie . A kasa robi swoje jak udowodni ,że ma jej dużo to szanse na wizę są jeszcze większe.Nie oszukujmy się posiadanie dużych pieniędzy bardzo ułatwia otrzymanie wizy.

• 1 miesiąc później...
Napisano

Ja zauważyłem, ze użytkownik sly6 wcale nie usiłuje komuś pomóc, doradzić czy coś w tym stylu. Jest to człowiek, który tylko mówi ogólnikowo i to nawet nie wylewa kubła zimnej wody komuś na głowę ( bo żeby to zrobić trzeba mieć mocne argumenty) :) widzę w tej osobie cos w rodzaju zazdrości, czy coś... :) tak jakby jemu samemu się nie udało i próbował kogoś odwieść od swoich pomysłów, tak żeby czasem ktoś nie miał lepiej od niego :)))) to taka moja subiektywna ocena. A ty Samowski marz i dąż do celu, słuchaj uwag rad które Ci tu dają ludzie :) i sam sobie weryfikuj na ile jesteś w stanie z siebie dac i ile w tobie determinacji by dopiąć swego. Pozdrawiam wszystkich, mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem. :)

Napisano

Winiu mnie nie uraziles bo ile osob tyle odpowiedzi,,ile to osob dziekuje mi za pomoc ,za udzielenie odpowiedzi ale tego nie widzisz prawda,masz do tego prawo oczywiscie i masz taki poglad jaki masz ale pamietaj aby zobaczyc-pisac o kims nalezy zobaczyc cos wiecej niz pewne posty i odpowiedzi,jesli to zrozumiesz wtedy mozemy cos wiecej popisac i tyle w tym temacie.

moze poczytaj tez posty kzielu i innych uzytownikow a moze nie chcesz?>zobaczysz ze jest wiele osob ktore podobnie pisza ..

Napisano

Sly6 może masz racje z tym, że się mylę :) tylko rzuciło mi się w oczy, to w jaki sposób niektórym osobom doradzasz. Czasem wydaje mi się, że nie chcesz im pomóc lub doradzić, tylko wyperswadować niektórym osobom ich pomysły i marzenia. Jeśli ktoś ma aż tak abstrakcyjne marzenia, niech ma :) tylko lepiej dać komuś wskazówkę nawet małą żeby mógł zrobić krok do przodu :) myślę, chociaż widziałem na własne oczy tutaj, że skoro ktoś ma takie marzenia to powinien poczytać całe forum prawie :) więc niektore rzeczy o ktorych pisałeś to trochę się dziwiłem :)) bo są to rzeczy bardzo podstawowe, ale w sumie możliwe, że dzięki twojej takiej pomocy ktoś inny skorzysta który jest kompletnie zielony :) pozdrawiam :)

Napisano

Ja tam uwazam ze Sly mysli realnie i pomaga bezinteresownie.Ale wiadomo ile osob tyle opinii.

Osobiscie podziwiam Cie Sly ze nadzorujesz forum i udzielasz sie czesto:)

Napisano

Winiu i tutaj sie z Toba zgadzam

tak pisze czasami podstawowe sprawy,tak pisze nie tak lub tez zle ,,ja to widze i wiem .ale tez mam inne oblicze :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...