dwwml Napisano 9 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2013 witam, dzis w nocy wylatuje do usa poprzez paryz i chce wziazc komputer swoj ale chce sie upewnic ze nic sie nie stanie tzn jezeli wezma mnie na 'przeszukanie' szczegolowe, moga sie przyczepic ze mam nielegalnie sciagniete rzeczy na komputerze? czy przesadzam bo wogole nikt nie bedzie go uruchamial...
jkb Napisano 9 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2013 Bardzo Szybka™ odpowiedź: tak Trochę wolniejsza odpowiedź: teoretycznie tak, praktycznie się to nie zdarza Wolna odpowiedź: Wszystko, co wwozisz ze sobą do USA podlega inspekcji celnej (customs). Nielegalne oprogramowanie jest kontrabandą. Jeżeli oficerowie CBP zechcą sprawdzić laptopa i wykryją nielegalne oprogramowanie, możesz mieć przez to problemy. Osobiście wlatywałem do USA paręnaście razy z laptopem, ani razu nie został mi on przeszukany, więc myślę, że zdarza się to bardzo rzadko i tylko w uzasadnionych przypadkach. Pozdrawiam
dwwml Napisano 9 Lutego 2013 Autor Zgłoś Napisano 9 Lutego 2013 pytam czy myslicie czy czesto albo kiedykolwiek sie to zdarza ze wlaczaja komputer komus, to ze w klopotach bede jak znajda nielegalne pliki to wiadomo
jkb Napisano 9 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2013 http://www.truecrypt.org/ Ja tego używam na każdym dysku, z którego korzystam.
dwwml Napisano 9 Lutego 2013 Autor Zgłoś Napisano 9 Lutego 2013 ale problem nie oryginalnego windowsa nie znika : )
dwwml Napisano 9 Lutego 2013 Autor Zgłoś Napisano 9 Lutego 2013 moglbys rozszerzyc ta mysl...mysle ze nie do konca rozumiem...co wlasciwie mam zrobic
kzielu Napisano 9 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2013 Nie znika... CBP może poprosić o uruchomienie i zalogowanie się... dwwml - rozwiązanie Twojego problemu to przestać posługiwać się kradzionym softem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.