Skocz do zawartości

Nostryfikacja Dyplomu Farmaceuty W Usa

99kaja

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zależy co rozumiesz przez w zawodzie. Mi nigdy nic nie przeliczano. Ani na uczelnię ani do pracy. Dziś miałem rozmowę o pracę i miałem opisać zajęcia, które miałem na politechnice i jaką miałem praktykę na podstawie tego doświadczenia.

• Odpowiedzi 22
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

przepraszam że troszkę zmienię temat ... ale czy ktoś pracuje w zawodzie po studiach inżynierskich ( polskich) ? wiem że nie ma czegoś takiego jak nostryfikacja tylko jakoś inaczej to się nazywa (ewaluacja ?) w każdym razie polega na tym że godziny na studiach i egzaminy z polskiej uczelni są przeliczane na kredyty (?) amerykańskie . Wiem też że po studiach u nas jest się mgr. inż natomiast to odpowiada tam jedynie stopniowi bachelor ( mniej więcej bo program nauczania itd mają na trochę wyższym poziomie ) zdaję sobie sprawę, że nie zrobię w stanach certyfikowanego inżyniera , ale czy komuś się udało pracować w zawodzie ?

Ja pracuje w zawodzie po inżynierskich studiach, mój dyplom nikogo specjalnie nie interesował poza samym faktem posiadania degree...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...