sly6 Napisano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2014 Oboje oddzielnie wypelniac wnioski i tak tez bedzie oplata . Jest taki pkt ile zarabiasz miesiecznie,od Ciebie zalezy czy to podasz czy tez nie.
nataliaaaW Napisano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2014 Ja wniosek wypełniałam z mężem osobno bo nie wiem nawet czy jest możliwość wypełniania razem, przynajmniej ja tego nie znalazłam. W Konsulacie jak wchodziliśmy to miły pan zapytał czy aplikowaliśmy razem i odpowiedzieliśmy że nie więc dostaliśmy dwa różne numerki ale jak czekaliśmy to słyszeliśmy jak ludzie mówili że są razem i dostawali jeden numer więc jak mój mąż podszedł do pierwszego okienka żeby zostawić tam dokumenty to powiedział że jest tu ze mną ale nie wiedzieliśmy, że możemy podejść razem i mieć razem rozmowę i czy nie jest za późno żeby to zmienić na co pan odpowiedział że nie ma żadnego problemu i zawołał mnie do okienka. Tak więc jak czegoś nie wiecie nawet w Konsulacie to pytać ! Koniec języka za przewodnika!
sly6 Napisano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2014 jest mozliwosc wypelnienia wniosku dla Was natalia,bylo to poruszane tez na forum gdzie tego szukac
nataliaaaW Napisano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2014 jest mozliwosc wypelnienia wniosku dla Was natalia,bylo to poruszane tez na forum gdzie tego szukac Upsss musiałam przeoczyć. |Tak czy siak ja już wizę mam!
haznar Napisano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2014 Witam, Ubiegam się o wizę pierwszy raz, jako osoba studiująca zaocznie jak i również pracująca na etacie. Co lepiej napisać: uczelnie czy aktualne miejsce pracy, z tego co zauważyłem nie ma możliwości wymienienie obu tych czynności. Z góry wielkie dzięki.
sly6 Napisano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2014 wpisz jedno a na rozmowie wrazie czegos powiesz ze uczysz sie-pracujesz
sansi Napisano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2014 Witam ponownie, jestem po wizycie w ambasadzie w Warszawie. Od momentu pojawienia się przed budynkiem do wejścia do niego - czas oczekiwania na dworzu około 30 minut. Rozmowa umówiona była na 10,30 a o 11,30 opuściłam już ambasadę. Ogółem z procedurą wejściową i odcisków palców trwało to 1,5h. Szło dość szybko i sprawnie. Rozmowa z konsulem trwała może 1,5 minuty, nie więcej. Pytania o cel wizyty, zawód, czy byłam w USA, do kogo jadę, skąd znam tych ludzi, na jak długo, stan cywilny, czy są dzieci, jak długo pracuję w firmie i kto opłaci wyjazd. To chyba wszystko. Po tym zaraz nastąpiła odpowiedź: dziękuję, dostaje pani wizę, do widzenia P.S. Na dole - obok okienek do konsulów jest duża poczekalnia i wieszaki na ubrania (ala szatnia). Pozdrawiam i życzę wszystkim pozytywnych rozpatrzeń wniosków
krzyzak Napisano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2014 A kiedy sie opłaca i ile skąd mam wziąc blankiet na wpłate ,a jak juz byłam w Stanach i zapytaja się co robiłam to co mam powiedziec ze pracowałam?Czy mozna na drugi dzień opłacić na poczcie??
Joanna30 Napisano 27 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2014 1) sposoby opłat znajdziesz tutaj: http://www.ustraveldocs.com/pl_pl/pl-niv-paymentinfo.asp 2) a na jakiej wizie w Stanach pracowałaś?
krzyzak Napisano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2014 turystyczna i mam pytanie odnosnie tego nr.pesel tam jest taki punkt i co ja mam wpisać swój polski ??
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.