Skocz do zawartości

Ile Czeka Się Aktualnie Na Wyrobienie Wizy ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 24
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
  • 2 lata później...
Napisano

Odbiór dokumentów w trybie przyspieszonym

Firma kurierska TNT wyznaczyła dwa punkty odbioru dokumentów (odpowiednio w Warszawie i Krakowie), do których paszport będzie dostarczany tego samego dnia po otrzymaniu go z Ambasady bądź Konsulatu. Jeżeli Państwa sprawa jest pilna lub zależy Państwu na jak najszybszym otrzymaniu paszportu prosimy wybrać te lokalizacje jako miejsce odbioru dokumentów. Prosimy jednak zauważyć, że poprzez wybór tych lokalizacji Państwa sprawa nie będzie automatycznie rozpatrywana jako pilna. Paszport będzie dostępny po zakończeniu procesu wizowego i przekazaniu go do kuriera TNT.

Wyjaśni ktoś jak to wygląda? Podczas bookowania spotkania nie było żandje opcji "trybu przyśpieszonego". Czy jest jakaś opcja już na miejscu w krakowskim konsulacie? Chodzi o wizę j1. 

Odświeżam także pytanie w poście powyżej, bo posiadam wizę b1/b2. Czy ona mi zostanie anulowana podczas przyznania j1, czy to jakaś loteria? Oczywiście nie chciałbym, aby tak się stało, bo wizę b1/b2 mam ważną jeszcze 6 lat. 

Napisano

to zalezy od rozmowy i Konsula co do anulowania wizy. Napisali ze masz wybrać miejsce w Krakowie co do odbioru paszportu,wrazie pytań dzwon do TNT Kraków.

Napisano

Ja jak jechałam na kamp to starałam sie o dwie na raz j1 i b2 takze mozna miec dwie, raczej nie powinni ci anulować. Co do przyspieszonego trybu musisz załatwiać z organizatorem wyjazdu, raz probowalam na wizie j1 zmienić z odbioru z punktu tnt na tryb przyspieszony i pani konsul odesłała mnie do organizatora badz kazała sie kontaktowac z tnt w tej sprawie. To było 2 lata temu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...