Domis1992 Napisano 7 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2013 Będę liczyc po prostu na łut szczęścia. No i pytam się Was, by się przygotować do tego
sly6 Napisano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2013 to sie przygotuj na to po co lecisz,co chesz zobaczyc,ma to byc realny plan
Domis1992 Napisano 7 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2013 Robię realny plan Dlatego uwzględniam koszty i robię to razy 1,5 bo zawsze trzeba mieć spory zapas
sly6 Napisano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2013 dobrze ze takie koszty robisz kiedys ktos zostal zapytany na rozmowie czy wie ile kosztuje pobyt.mieszkanie i czy ta kasa mu wystarczy ..
Domis1992 Napisano 8 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2013 Dużo po prostu czytałam na temat plany podróży i stwierdziłabym, że aby był realny muszę mieć kosztorys i przynajmniej połowę sumy w nim opisaną na koncie. Może uda się mieć wtedy więcej
KaeR Napisano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2013 Zasada jest: halve your clothes, double your budget przy planowaniu. Mówiłaś, że będziesz w Chicago mieszkała u rodziny, ale podczas zwiedzania $150 na dzień (hotel, paliwo, jedzenie) to minimum. Sytuacje awaryjne w USA są dość drogie, np. pomoc drogowa, lekarz itp, więc nadwyżkę trzeba mieć solidną.
Domis1992 Napisano 8 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2013 Dlatego chce mieć koszty spisane i fundusze 1,5 lub 2 razy większe I oczywiście to tez jakoś uwzględnię No i tylko w Chicago będę u rodziny. W NY i Pittsburghu nikogo nie mam na pewno
mati_luzik Napisano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2013 Ja się podepnę pod ten temat żeby nie zakładać nowego. Chcę lecieć na 3 tygodnie do siostry mojej żony. Ona jest tam 5 lat nielegalnie. Podczas wypełniania wniosku zaznaczę że jadę do znajomego amerykanina jej narzeczonego. Jako rodzinę mam zamiar zaznaczyć ze nie mam. Czy w konsulacie mogą dojść po nazwisku panieńskim żony że szwagierka tam przebywa? W jaki sposób sprawdzają w konsulacie czy pracuję i gdzie po wpisaniu danych we wniosku? Czy zabranie dokumenty że jestem cukrzykiem 25 lat i nie zamierzam tam pozostać i pracować ma sens czy lepiej nie? Pozdrawiam
ania_k Napisano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2013 Ja mam taka sytuacje ze moja siostra jakies 5 lat temu wyjechala do usa, miala wize na pol roku ale zostala tam na stale. 3 latra temu wyszla za maz i ma juz obywatelstwo a ja teraz chcialabym poleciec do niej na wakacje, jestem studentka:) myslicie ze dopatrza sie tego ze moja siostra zostala w stanach? I jak to jest teraz z zaproszeniami? Sa wazne czy juz raczej zbedne na rozmowie?
sly6 Napisano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2013 dopatrza sie i mozesz wizy nie otrzymac ze zrobisz tak jak siostra ,sa takie przypadki wiec wez takie cos pod uwage,ale sa takie ze jednak ma sie wize,zalerzy od rozmowy i jak zobaczy to Konsul,... zaproszenie nie jest wymagane i nie pomaga ,to nie te juz czasy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.