Skocz do zawartości

Odmowa Wizy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dlatego pytalam jaka masz karte, bo moja corka dwukrotnie starala sie o wize, jak mialam 2-letnia karte i wizy nie dostala. Na ostatnim spotkaniu, zapytala konsula dlaczego nie dostala i on jej odpowiedzial: " jeszcze nie teraz". Dlugo zastanawilam sie, dlaczego jej tak powiedzial. Wtedy przyszlo mi na mysl, ze dlatego, ze mam 2letnia karte, a nie 10 letnia. Bo tymczasowa karta nie daje gwarancji, ze zostaniesz stalym rezydentem, a w przyszlosci obywatelem.

To sa moje domysly tylko. Nie moge udowodnic tego, bo trzeci raz corka sie narazie nie stara.

Pozdrawiam

Napisano

czasami te domysly maja swoje uzasadnienie a czasami nie

Sa osoby ze maja 2 letnie i ktos leci bez problemu do USA-dostaje wize a inne znow nie :)

Napisano

Moj kolega miala taka sama sytuacje jak ja najpierw wiza j1 work and travel potem karta 2 letnia. Jego mama byla bezrobotna od zawsze nigdy nie byla za granica zero angielskiego I dali jej wize bez problemu.

Mnie najbardziej w tej chwili zalezy zeby wiedziec co moge lub moja mama zrobic zeby miec wieksze szanse nastepnym razem no I jak dlugo czekac.

Dziekuje wszystkim za pomoc.

Napisano

Nic nie zrobisz,trzeba isc i tyle...

a kiedy isc?jest cos takiego jak inny zamiar wyjazdu lub tez zmiana w zyciu ale jesli tego nie ma to i tak ludzie ida ,a potem jak wiesz ,wiza jest lub tez nie.

• 1 rok później...
Napisano

Witam maly update: Mama pojechala po wize do krakowa bardzo mily konsul zapytal do kogo jedzie na jak dlugo i czy syn jest legalnie w stanach. Zapytal tez czy ma jeszcze dzieci w polsce i pogratulowal wizy. Dodam ze minelo okolo roku odkad mama probowala po raz pierwszy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...