lunka1990 Napisano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2013 Zastanwiam się po co usa tylu ruskich potrzebuje patrząc po wynikach?
SuperTraveller Napisano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2013 Zastanwiam się po co usa tylu ruskich potrzebuje patrząc po wynikach? Amerykanie nie wybierają sobie zwycięzców w loterii wizowej. Zasada jest prosta - im więcej zgłoszeń wpłynie z danego kraju, tym więcej będzie wylosowanych. Popatrz sobie na statystyki dotyczące liczby zgłoszeń z poszczególnych państw. Dodam przy tym, że żaden kraj nie może otrzymać więcej niż 3500 wiz. Liczba wylosowanych może wynieść np. 5000 ale więcej niż 3500 wiz nie zostanie wydanych. Liczy się główny aplikant, więc jeśli zostanie wylosowana osoba z 4-osobową rodziną to z puli wiz zniknie tylko jedna wiza.
paradoox Napisano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2013 Liczy się główny aplikant, więc jeśli zostanie wylosowana osoba z 4-osobową rodziną to z puli wiz zniknie tylko jedna wiza. Hmm.. Na pewno? Wydawało mi się, że rodzina też zabiera wizy z puli.
misiaczeq19911 Napisano 2 Września 2013 Zgłoś Napisano 2 Września 2013 mam pytanie bedzie ta loteria?
JacoPL Napisano 3 Września 2013 Zgłoś Napisano 3 Września 2013 Sprawdzajcie travel.state.gov to będziecie wiedzieć "z pierwszej ręki"
cali_ Napisano 10 Września 2013 Zgłoś Napisano 10 Września 2013 i cisza na morzu jak narazie .... pewnie Syria zblokowała wszystkie inne sprawy
Telesfor Napisano 10 Września 2013 Zgłoś Napisano 10 Września 2013 Jeszcze troche cierpliwosci jak pamietam ostatnio takie takie sprawy oglaszano w polowie miesiaca wiec wiadomosci mozna sie spodziewac w tym tygodniu lub na poczatku nastepnego.
now77ak Napisano 11 Września 2013 Zgłoś Napisano 11 Września 2013 Ale i tak do DV2015 zgłaszać się można od października 2013, więc wiedza "czy się odbędzie" nie jest super ważna na początku września. Nigdy wcześniej nie brałem udziału w loterii, ale zdaje się, że trwa to chwilkę.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.