mi0706 Napisano 21 Marca 2014 Zgłoś Napisano 21 Marca 2014 Mam pytanie co jeśli właśnie dowiedziałam się że jestem w ciąży ? Proszę o szybką informacje dzięki No tylko się cieszyć! Jak pojedziecie i dziecko urodzi się w US to będzie miało obywatelstwo. Gratulacje!!!
monkaa Napisano 21 Marca 2014 Zgłoś Napisano 21 Marca 2014 a co z lekarzem powiedzieć na badaniach ? W poniedziałek jedziemy do Warszawy na badania a nie wiem czy uda mi się potwierdzić ciążę na 100% do tego czasu
kzielu Napisano 21 Marca 2014 Zgłoś Napisano 21 Marca 2014 Mam pytanie co jeśli właśnie dowiedziałam się że jestem w ciąży ? Proszę o szybką informacje dzięki Nic. Dopoki sie dziecko nie urodzi to nie ma problemu z punktu widzenia emigracji. Przemyslal bym tylko kwestie gdzie chcecie rodzic - kosztow z tym zwiazanych po stronie US.
monkaa Napisano 21 Marca 2014 Zgłoś Napisano 21 Marca 2014 ciekawe jak to wygląda w US chyba muszę poczytać w necie o tym
augusto Napisano 21 Marca 2014 Zgłoś Napisano 21 Marca 2014 monka gratulacje wczoraj z żobą byłem na badaniach, lekarka pytała ją o datę ostatniej miesiączki, poczytaj też czy w ciąży możesz mieć robiony RTG i z czym to się wiąże, lekarzem nie jestem więc nie chcę siać zamętu, ale chyba odradza się robienia RTG w trakcie ciąży jeżeli to nie jest konieczne. btw. ja tez z żoną mamy rozmowę 31 marca, więc do zobaczenia
kzielu Napisano 21 Marca 2014 Zgłoś Napisano 21 Marca 2014 ciekawe jak to wygląda w US chyba muszę poczytać w necie o tym Poczytaj o ubezpieczeniu zdrowotnym w US bez wzgledu na to czy jestes w ciazy czy nie.... I cenach za uslugi medyczne.
kasia-125 Napisano 21 Marca 2014 Zgłoś Napisano 21 Marca 2014 Odnośnie zdjecia ze strony ambasady "Kobiety w ciąży, od których obecnie wymagane jest wykonanie prześwietlenia klatki piersiowej, mogą zdecydować się odłożyć je do czasu rozwiązania. Ciężarne kobiety muszą wyrazić pisemną zgodę na wykonanie zdjęcia rentgenowskiego. Dla kobiet w ciąży, którym robione będzie prześwietlenie klatki piersiowej, zastosowana zostanie osłona na okolice brzucha i miednicy w postaci fartucha z dwuwarstwową powłoką ołowiową. Szczepienia ciężarnych kobiet wykonywane są na ich życzenie i zgodnie z rekomendacją lekarza. Tzw. „żywe szczepionki” nie są im podawane. " Ja osobiście nie zgodziłabym sie na prześwietlenie.
monkaa Napisano 21 Marca 2014 Zgłoś Napisano 21 Marca 2014 Już sama nie wiem jutro powtórzę test ciążowy i porozmawiam z mężem dziękuje za wszystkie odpowiedzi
jkb Napisano 21 Marca 2014 Zgłoś Napisano 21 Marca 2014 Mam pytanie co jeśli właśnie dowiedziałam się że jestem w ciąży ? Proszę o szybką informacje dzięki To zalezy. Nie powiedzialas, czy chcesz ciaze doniesc, czy nie. Jezeli nie, to zarowno w wiekszosci cywilizowanych krajow Europy, jak i w USA, ciaze mozesz legalnie i komfortowo przerwac. Jezeli tak, to dopoki nie urodzisz, nie ma to znaczenia z punktu widzenia emigracji. Jezeli urodzisz w USA, dziecko bedzie mialo automatycznie obywatelstwo USA.
nicsieniedzieje Napisano 21 Marca 2014 Zgłoś Napisano 21 Marca 2014 To zalezy. Nie powiedzialas, czy chcesz ciaze doniesc, czy nie. Jezeli nie, to zarowno w wiekszosci cywilizowanych krajow Europy, jak i w USA, ciaze mozesz legalnie i komfortowo przerwac. Jezeli tak, to dopoki nie urodzisz, nie ma to znaczenia z punktu widzenia emigracji. Jezeli urodzisz w USA, dziecko bedzie mialo automatycznie obywatelstwo USA. Aż mnie zatkało. W życiu bym nie wpadł na pomysł żeby coś takiego napisać. Dziewczyna pewnie zadowolona, że jej się rodzina powiększy, a tu pyk... aborcja. Great idea. Albo świat się wywraca do góry nogami i ludziom się w głowach ........., albo ja jestem ze średniowiecza.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.