Skocz do zawartości

Dv 2014 - Co Po 1 Maja 2013? Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Czy dysponuje ktoś handbookiem w formie pdf z przepisami ruchu w Kalifornii?

Dobra, znalazłam coś na stronie dmv :)

Czy koperta jest obowiązkowym lub powszechnym manewrem na egzaminie? Niestety, z takim parkowaniem mam problem

Napisano

Czy koperta jest obowiązkowym lub powszechnym manewrem na egzaminie? Niestety, z takim parkowaniem mam problem

Nie ma "obowiazkowych" manewrow na egzaminie, moze z wyjatkiem zatrzymania sie na znaku stop i jazdy zgodnie z limitem predkosci.

Generalnie masz pokazac, ze potrafisz w miare bezpiecznie jezdzic i opanowalas podstawowe zasady ruchu drogowego.

Pracownicy DMV nie maja zadnego interesu w tym, zeby ludzie podchodzili do testow po nascie razy.

To nie Polska.

Napisano

Przytoczę fragment egzaminu na Florydzie.

"A teraz proszę się zatrzymać... Proszę sobie wyobrazić, że jest tu wzniesienie i co Pani teraz powinna zrobić?"

Ot taki manewr w trakcie egzaminu praktycznego. :)

Napisano

To ja mam jeszcze pytanie odnośnie dzieci na rozmowie w ambasadzie. Czytałem gdzieś na forum, że dzieci poniżej 14 roku życia nie muszą być osobiście w ambasadzie. Natomiast nigdzie nie mogę tego znaleźć na stronach ambasady dotyczących wiz emigracyjnych. Czy mógłby mi ktoś potwierdzić, że tak faktycznie jest, a najlepiej wskazać zapisy na stronie ambasady gdzie to jest potwierdzone?

Pozdrawiam.

Napisano

OK, Visy przyznane.

Bardzo dobra atmosfera. Pomieszczenie klimatyzowane w znaczne udogodnienia. Przestrzenne pomieszczenie, woda pitna, płyn do rąk, kącik dla dzieci toalety. Pracownicy chcą jak najszybciej prze procedować petentów tak, więc starają się od razu przyjąć sprawę i przydzielić numerek. Po otrzymana numerku pouczenie o terminie przekroczenia granicy oraz numerach GC, co świadczy, iż numery są zaalokowane dla ustalonych spotkań. Generalnie po wszystkich procedurach jak sprawdzenie dokumentów, dodatkowym oświadczeniu o statusie małżeński, pobycie zagranicą i itp., opłacie za Vise, rozmowa z konsulem odbywa się w innej części pomieszczenia. Ewidentnie widać, iż jest to przeciwieństwo Visy turystycznej gdzie trzeba udowodnić więź z Polską tu natomiast trzeba udowodnić "jakąś" więź ze Stanami Zjednoczonymi czytaj (podać adres US). Bardzo skrupulatnie sprawdzana jest historia Visy wcześniej otrzymanej. UWAGA karty debetowe nie są akceptowane w konsulacie chyba, że potrafią przejść weryfikacje jak karty kredytowe przez z czytanie danych z paska magnetycznego. Przy próbie wprowadzenia danych ręcznie po mimo sugestii, że należy podać numer CSV nie uczyniono tego, co oczywiście wiązało się z brakiem autoryzacji transakcji. Nie ma również czegoś takiego jak wprowadzanie kodu PIN. Tak, więc karta SYNC not accepted. Pozdrawiam

Napisano

a jak ktos nie ma zadnych wiezi z USA ;) to wizy nie otrzyma ?

takie pisanie moze komus namieszac w glowie :)

Wazne sa odpowiedzi co sie chce robic w USA a czy masz kogos czy nie to juz mniej wazne

a pytania o osoby po to sa czy to czasami nie sa osoby slupy ;) oraz czy mowisz prawde :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...