serafina Napisano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2014 Przydziela się datę rozmowy na podstawie kolejności teczek ze sterty na biurku
arbo Napisano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2014 Przydziela się datę rozmowy na podstawie kolejności teczek ze sterty na biurku Pewnie tak jest
serafina Napisano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2014 Czy dysponuje ktoś handbookiem w formie pdf z przepisami ruchu w Kalifornii? Dobra, znalazłam coś na stronie dmv Czy koperta jest obowiązkowym lub powszechnym manewrem na egzaminie? Niestety, z takim parkowaniem mam problem
Jim Beam Napisano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2014 Czy koperta jest obowiązkowym lub powszechnym manewrem na egzaminie? Niestety, z takim parkowaniem mam problem Nie ma "obowiazkowych" manewrow na egzaminie, moze z wyjatkiem zatrzymania sie na znaku stop i jazdy zgodnie z limitem predkosci. Generalnie masz pokazac, ze potrafisz w miare bezpiecznie jezdzic i opanowalas podstawowe zasady ruchu drogowego. Pracownicy DMV nie maja zadnego interesu w tym, zeby ludzie podchodzili do testow po nascie razy. To nie Polska.
mi0706 Napisano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2014 Przytoczę fragment egzaminu na Florydzie. "A teraz proszę się zatrzymać... Proszę sobie wyobrazić, że jest tu wzniesienie i co Pani teraz powinna zrobić?" Ot taki manewr w trakcie egzaminu praktycznego.
arbo Napisano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2014 To ja mam jeszcze pytanie odnośnie dzieci na rozmowie w ambasadzie. Czytałem gdzieś na forum, że dzieci poniżej 14 roku życia nie muszą być osobiście w ambasadzie. Natomiast nigdzie nie mogę tego znaleźć na stronach ambasady dotyczących wiz emigracyjnych. Czy mógłby mi ktoś potwierdzić, że tak faktycznie jest, a najlepiej wskazać zapisy na stronie ambasady gdzie to jest potwierdzone? Pozdrawiam.
medeski Napisano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2014 Arbo nasz syn ( 3,5 lat) nie byl z nami na rozmowie, mielismy jego paszport i wystarczylo
martaloz Napisano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2014 który to jest DOS Case Id ??? to jest numer zielonej karty który otrzymaliśmy przy rozmowie z konsulem ? Nie jestem pewna a wpłacam $165
Partners Napisano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2014 OK, Visy przyznane. Bardzo dobra atmosfera. Pomieszczenie klimatyzowane w znaczne udogodnienia. Przestrzenne pomieszczenie, woda pitna, płyn do rąk, kącik dla dzieci toalety. Pracownicy chcą jak najszybciej prze procedować petentów tak, więc starają się od razu przyjąć sprawę i przydzielić numerek. Po otrzymana numerku pouczenie o terminie przekroczenia granicy oraz numerach GC, co świadczy, iż numery są zaalokowane dla ustalonych spotkań. Generalnie po wszystkich procedurach jak sprawdzenie dokumentów, dodatkowym oświadczeniu o statusie małżeński, pobycie zagranicą i itp., opłacie za Vise, rozmowa z konsulem odbywa się w innej części pomieszczenia. Ewidentnie widać, iż jest to przeciwieństwo Visy turystycznej gdzie trzeba udowodnić więź z Polską tu natomiast trzeba udowodnić "jakąś" więź ze Stanami Zjednoczonymi czytaj (podać adres US). Bardzo skrupulatnie sprawdzana jest historia Visy wcześniej otrzymanej. UWAGA karty debetowe nie są akceptowane w konsulacie chyba, że potrafią przejść weryfikacje jak karty kredytowe przez z czytanie danych z paska magnetycznego. Przy próbie wprowadzenia danych ręcznie po mimo sugestii, że należy podać numer CSV nie uczyniono tego, co oczywiście wiązało się z brakiem autoryzacji transakcji. Nie ma również czegoś takiego jak wprowadzanie kodu PIN. Tak, więc karta SYNC not accepted. Pozdrawiam
sly6 Napisano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2014 a jak ktos nie ma zadnych wiezi z USA to wizy nie otrzyma ? takie pisanie moze komus namieszac w glowie Wazne sa odpowiedzi co sie chce robic w USA a czy masz kogos czy nie to juz mniej wazne a pytania o osoby po to sa czy to czasami nie sa osoby slupy oraz czy mowisz prawde
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.