sly6 Napisano 24 Września 2014 Zgłoś Napisano 24 Września 2014 usmiech a tak to masz wszystko co potrzebujesz
medeski Napisano 25 Września 2014 Zgłoś Napisano 25 Września 2014 WITAM. SZYBKIE PYTANIE: JUŻ JESTEM PO ROZMOWIE W AMBASADZIE (W CZERWCU). WSZYSTKO PRZEBIEGŁO OK. JUTRO LECĘ DO USA. PYTANIE: CO Z DOKUMENTÓW MUSZE MIEĆ ZE SOBĄ NA ROZMOWĘ NA LOTNISKU W USA? PASZPORT, KOPERTĘ, KTÓRĄ DOSTAŁEM PO ROZMOWIE, 350 USD I JESZCZE COŚ?.....POMÓŻCIE! 350 USD ?
sly6 Napisano 25 Września 2014 Zgłoś Napisano 25 Września 2014 no tyle bierze kieszenkowego sa tacy ze i 20 maja w kieszeni
serafina Napisano 25 Września 2014 Zgłoś Napisano 25 Września 2014 Ha ja mialam 27 dolarow i wydalam na lotnisku w Chicago $8 na paskudne frytki i maca. I tyle
karusek Napisano 26 Września 2014 Zgłoś Napisano 26 Września 2014 no tyle bierze kieszenkowego sa tacy ze i 20 maja w kieszeni Ja przekraczalem granice na ORD, W deklaracji celnej, nie wiedzac czemu otrzymanej od "stjułardesy" w jesyku polskim napisalem ze przywoze 700$ w tym 500$ Cash. . Oficer Imigracyjny pyta z szeroko otwartymi oczami, czy to nie aby 5000$..... upewnilem go ze nie:) po odbiorze Walizki i oddawaniu zoltej koperty, zapytano mnie gdzie sa moje bagaze skoro przyjechalem na stale do US. Pokazalem plecak zawieszony na ramieniu, i wskazalem walizke , urzedas byl troche zdziwiony.... Zadnego sprawdzania dokumentow, zadnego wklepywania danych, otworzyl koperte, przejzal czy wszystkie papierki sa, rzucil w kat biurka i zapytal czy bede chodzi na mecze Chicago Bulls, ja jemu powiedzialem ze za chwile wsiadam i lece do NY. Troche smiesznie bylo.
twilight_C Napisano 28 Września 2014 Zgłoś Napisano 28 Września 2014 Witam ponownie Nam sie trochę zmieniły plany i zamiast w grudniu do San Diego lece za 3 dni do NYC. Ile trwaja formalności na lotnisku po przylocie? plus odebranie torby itd. o 15;45 przylatuje na miejsce a na 18;00 znajomy musi iść do pracy i zastanawiamy się czy zdąży mnie odebrać..
sly6 Napisano 28 Września 2014 Zgłoś Napisano 28 Września 2014 Mozesz byc 1 godz na lotnisku a mozesz i 2 godz .. Bo to ze komus udalo sie to w 1 godz to Tobie moze wyjsc troche dluzej a to odebranie w lotniska to jak ma wygladac,ma Ciebie-Was odebrac i zawiesc gdzies,ma daleko potem do pracy?
karusek Napisano 29 Września 2014 Zgłoś Napisano 29 Września 2014 Witam ponownie Nam sie trochę zmieniły plany i zamiast w grudniu do San Diego lece za 3 dni do NYC. Ile trwaja formalności na lotnisku po przylocie? plus odebranie torby itd. o 15;45 przylatuje na miejsce a na 18;00 znajomy musi iść do pracy i zastanawiamy się czy zdąży mnie odebrać..Nie wiem ile procedura trwa na JFK czy jakimkolwiek lotnisku metropoli, ja papiery pokazywalem w Chicago. Musisz obczaic ile o podobnej porze i z jakich rejonow przylatuja samoloty i sprobowac okreslic. Jak odbieralem walizke na JFK z domestic nie czekalem nawet 5 minut, tylko ze to bylo okolo 23.20, na tym terminalu byly pustki. Ale raczej nie liczylbym na podwiezienie, o tej porze nawet jak odprawa imigracyjna bedzie trwac godzine i samolot nie bedzie mial opoznienia, to prawdopodobnie na autostradzie beda korki, bez duzego ruchu do centrum brooklynu jest jakies 45 min jazdy autem.
sly6 Napisano 29 Września 2014 Zgłoś Napisano 29 Września 2014 karusek dobrze ze napisales i tej porze,godzinie bo to jest tak samo wazne i istotne ile to osob lecialo w godzinach wieczornych-nocnych i byli szybciej odprawiani
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.