Skocz do zawartości

Dv 2014 - Co Po 1 Maja 2013? Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

WITAM.

SZYBKIE PYTANIE: JUŻ JESTEM PO ROZMOWIE W AMBASADZIE (W CZERWCU). WSZYSTKO PRZEBIEGŁO OK. JUTRO LECĘ DO USA. PYTANIE: CO Z DOKUMENTÓW MUSZE MIEĆ ZE SOBĄ NA ROZMOWĘ NA LOTNISKU W USA? PASZPORT, KOPERTĘ, KTÓRĄ DOSTAŁEM PO ROZMOWIE, 350 USD I JESZCZE COŚ?.....POMÓŻCIE!

350 USD ?

Napisano

no tyle bierze kieszenkowego ;)

sa tacy ze i 20 maja w kieszeni ;)

Ja przekraczalem granice na ORD, W deklaracji celnej, nie wiedzac czemu otrzymanej od "stjułardesy" w jesyku polskim napisalem ze przywoze 700$ w tym 500$ Cash. :). Oficer Imigracyjny pyta z szeroko otwartymi oczami, czy to nie aby 5000$..... upewnilem go ze nie:) po odbiorze Walizki i oddawaniu zoltej koperty, zapytano mnie gdzie sa moje bagaze skoro przyjechalem na stale do US. Pokazalem plecak zawieszony na ramieniu, i wskazalem walizke :), urzedas byl troche zdziwiony.... Zadnego sprawdzania dokumentow, zadnego wklepywania danych, otworzyl koperte, przejzal czy wszystkie papierki sa, rzucil w kat biurka i zapytal czy bede chodzi na mecze Chicago Bulls, ja jemu powiedzialem ze za chwile wsiadam i lece do NY. :) Troche smiesznie bylo.

Napisano

Witam ponownie ;) Nam sie trochę zmieniły plany i zamiast w grudniu do San Diego lece za 3 dni do NYC. Ile trwaja formalności na lotnisku po przylocie? plus odebranie torby itd. o 15;45 przylatuje na miejsce a na 18;00 znajomy musi iść do pracy i zastanawiamy się czy zdąży mnie odebrać..

Napisano

Mozesz byc 1 godz na lotnisku a mozesz i 2 godz ..

Bo to ze komus udalo sie to w 1 godz to Tobie moze wyjsc troche dluzej

a to odebranie w lotniska to jak ma wygladac,ma Ciebie-Was odebrac i zawiesc gdzies,ma daleko potem do pracy?

Napisano

Witam ponownie ;) Nam sie trochę zmieniły plany i zamiast w grudniu do San Diego lece za 3 dni do NYC. Ile trwaja formalności na lotnisku po przylocie? plus odebranie torby itd. o 15;45 przylatuje na miejsce a na 18;00 znajomy musi iść do pracy i zastanawiamy się czy zdąży mnie odebrać..

Nie wiem ile procedura trwa na JFK czy jakimkolwiek lotnisku metropoli, ja papiery pokazywalem w Chicago. Musisz obczaic ile o podobnej porze i z jakich rejonow przylatuja samoloty i sprobowac okreslic. Jak odbieralem walizke na JFK z domestic nie czekalem nawet 5 minut, tylko ze to bylo okolo 23.20, na tym terminalu byly pustki. Ale raczej nie liczylbym na podwiezienie, o tej porze nawet jak odprawa imigracyjna bedzie trwac godzine i samolot nie bedzie mial opoznienia, to prawdopodobnie na autostradzie beda korki, bez duzego ruchu do centrum brooklynu jest jakies 45 min jazdy autem.
Napisano

karusek dobrze ze napisales i tej porze,godzinie :) bo to jest tak samo wazne i istotne :)

ile to osob lecialo w godzinach wieczornych-nocnych i byli szybciej odprawiani :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...