grzesG Napisano 6 Października 2013 Zgłoś Napisano 6 Października 2013 runawaybrode nie martw się, myślę ze to tylko formalność jak u pozostałych. Trzymamy kciuki !
zozolka Napisano 6 Października 2013 Zgłoś Napisano 6 Października 2013 runawaybrode a gdzie robiłeś badania? miałeś dodatkowe szczepienia? Ja dzwoniłam do lekarza na wilanowie w Warszawie i tam mi powiedzieli że od 1 października b.r. zmieniły się nieco zasady badań- ale ze jeszcze nie są chyba podane na stronie. Mam nadzieję nie będą nas szczepić kilkoma szczepionkami naraz:) grypa itp.
runawaybrode Napisano 6 Października 2013 Zgłoś Napisano 6 Października 2013 runawaybrode a gdzie robiłeś badania? miałeś dodatkowe szczepienia? Ja dzwoniłam do lekarza na wilanowie w Warszawie i tam mi powiedzieli że od 1 października b.r. zmieniły się nieco zasady badań- ale ze jeszcze nie są chyba podane na stronie. Mam nadzieję nie będą nas szczepić kilkoma szczepionkami naraz:) grypa itp. W sylfium, dodatkowych szczepień nie miałam żadnych, bo wszystko już kiedyś było. Jak to zmieniły się zasady badań? To czego oni jeszcze chcą? MRI ?
niki2 Napisano 6 Października 2013 Zgłoś Napisano 6 Października 2013 Hej Wie kos moze jak o zaswiadczenie o niekaralnosci starac sie w Anglii , wlasnie przegladam forum ale jakos nie moge trafic na odpowiedz. dziekuje za pomoc:)
sly6 Napisano 6 Października 2013 Zgłoś Napisano 6 Października 2013 niki co potrzebujesz to http://travel.state.gov/visa/fees/fees_5455.html?cid=8993 http://www.acro.police.uk/police_certificates.aspx poczytaj tez o tym na forach o Anglii takie cos znalazlem na forum http://forum.usa.info.pl/topic/21066-uk-police-certificate/ moze cos innego jest ,wpisz w szukaj acro
Gość miqhs Napisano 6 Października 2013 Zgłoś Napisano 6 Października 2013 To już? Cholera a my w lesie z papierami. Mam nadzieję, ze Ambasada wyśle nam wszystko stosownie wcześniej No właśnie, ile mieliście czasu między wizytą a informacją o wizycie? Piszcie jak było, samo otrzymanie wizy to przecież dopiero początek
sly6 Napisano 6 Października 2013 Zgłoś Napisano 6 Października 2013 ten czas to 4-6 tyg aby sie przygotowac,zrobic badania sprawdzasz strone i swoja poczte elektroniczna aby zobaczyc czy masz juz zaproszenie
mi0706 Napisano 7 Października 2013 Zgłoś Napisano 7 Października 2013 To już? Cholera a my w lesie z papierami. Mam nadzieję, ze Ambasada wyśle nam wszystko stosownie wcześniej No właśnie, ile mieliście czasu między wizytą a informacją o wizycie? Piszcie jak było, samo otrzymanie wizy to przecież dopiero początek Tylko pamiętaj, że ambasada nic Ci nie wyśle. Tylko KCC wyślę Ci maila z info o rozmowie. I to będzie cała karespondencja z tobą!
Gość miqhs Napisano 7 Października 2013 Zgłoś Napisano 7 Października 2013 Jak zwał tak zwał, czy wyśle Ambasada, czy KCC, ważne, żeby tego nie przeoczyć gdzies w spamie Poza tym KCC na kilka maili w stylu "czy doszły papiery" odpisuje wciąż, że nie ma czasu...
mi0706 Napisano 7 Października 2013 Zgłoś Napisano 7 Października 2013 no to poza tym możesz jeszcze sprawdzać samemu na stronie, czy jest już zmiana statusu. Niektórzy tak mieli, że KCC wogóle nie odpowiedziało, a status już dawno był inny i było info o rozmowie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.