Skocz do zawartości

Dv 2014 - Co Po 1 Maja 2013? Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Zielona Karta przyznana :)

No więc przed chwilą skończyłem rozmowę tzn wszedłem 0 7.30 a o 8.30 zakończyłem rozmowę. Konsul bardzo serdeczna, uśmiechnięta na luzie. Nie chcieli bym pokazywał ile mam na koncie. Ciekaw jestem czemu dwóch dodatkowych zdjęć które przyniosłem nie chciała. Powiedziała że już jakieś mają. Hmm. Też tak mieliście?

Pozdrawiam

Napisano

No więc przed chwilą skończyłem rozmowę tzn wszedłem 0 7.30 a o 8.30 zakończyłem rozmowę. Konsul bardzo serdeczna, uśmiechnięta na luzie. Nie chcieli bym pokazywał ile mam na koncie. Ciekaw jestem czemu dwóch dodatkowych zdjęć które przyniosłem nie chciała. Powiedziała że już jakieś mają. Hmm. Też tak mieliście?

Pozdrawiam

Gratulacje!

Napisano

Pozdrawiam

Gratulacje

Co do tych zdjęć to od dnia kiedy wyslales formularze nie minęło 6 msc wiec to moze byc powód.

Czytając forum często sie tak zdarzało.

Napisano

Planuje okolice Nowego Yorku :)

Jak to jest. Po odebraniu zielonej karty w USA można maksymalnie być do roku poza USA ale w ciągu tych 10 lat . Czyli w USA jestem 3 miesiące a w Polsce 9 i jest ok? i tak co roku.

Chociaż planuje być tam na stałe ale ciekawi mnie to.

Napisano

Marcin cos czytales ale nie zupelnie ;)

Dawno minely te czasy kiedy takie cos przechodzilo,,np 2-3 miesiace w USA a potem juz w Polsce dluzszy czas aby utrzymac status,teraz przy 2-gim takim pobycie urzednik zada Ci pytanie o Twoje zwiazki z USA,moze powiedziec ze moze lepsza bedzie wiza turystyczna a moze tez skierowac sprawe dalej.

Napisano

OK może być do pewnego momentu, bo za którymś razem urzędnik na granicy może się przyczepić, że tak naprawdę nie rezyduje się w USA, choć zielona karta do tego zobowiązuje.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...