Marcin1982 Napisano 14 Października 2013 Zgłoś Napisano 14 Października 2013 Ważne pytanie: Potrzebne są do oryginalnych dokumentów dodatkowo skserowane kopie wszystkich dokumentów czy same oryginały tylko? Dzięki za odpowiedź.
Marcin1982 Napisano 15 Października 2013 Zgłoś Napisano 15 Października 2013 Zielona Karta przyznana No więc przed chwilą skończyłem rozmowę tzn wszedłem 0 7.30 a o 8.30 zakończyłem rozmowę. Konsul bardzo serdeczna, uśmiechnięta na luzie. Nie chcieli bym pokazywał ile mam na koncie. Ciekaw jestem czemu dwóch dodatkowych zdjęć które przyniosłem nie chciała. Powiedziała że już jakieś mają. Hmm. Też tak mieliście? Pozdrawiam
karolamo Napisano 15 Października 2013 Zgłoś Napisano 15 Października 2013 Zielona Karta przyznana No więc przed chwilą skończyłem rozmowę tzn wszedłem 0 7.30 a o 8.30 zakończyłem rozmowę. Konsul bardzo serdeczna, uśmiechnięta na luzie. Nie chcieli bym pokazywał ile mam na koncie. Ciekaw jestem czemu dwóch dodatkowych zdjęć które przyniosłem nie chciała. Powiedziała że już jakieś mają. Hmm. Też tak mieliście? Pozdrawiam Gratulacje!
twilight_Cs Napisano 15 Października 2013 Zgłoś Napisano 15 Października 2013 Marcin GRATULACJE!!! a mogę zapytać gdzie planujesz jechać?
leszekny Napisano 15 Października 2013 Zgłoś Napisano 15 Października 2013 Zielona Karta przyznana No więc przed chwilą skończyłem rozmowę tzn wszedłem 0 7.30 a o 8.30 zakończyłem rozmowę. Konsul bardzo serdeczna, uśmiechnięta na luzie. Nie chcieli bym pokazywał ile mam na koncie. Ciekaw jestem czemu dwóch dodatkowych zdjęć które przyniosłem nie chciała. Powiedziała że już jakieś mają. Hmm. Też tak mieliście? Pozdrawiam GratulacjeCo do tych zdjęć to od dnia kiedy wyslales formularze nie minęło 6 msc wiec to moze byc powód. Czytając forum często sie tak zdarzało.
Justi_87 Napisano 15 Października 2013 Zgłoś Napisano 15 Października 2013 Tych zdjec raczej nigdy nie biora. Od momentu wyslania moich formularzy do mojego interview minelo prawie 9 miesiecy a zdjec mimo wszystko nie zadali.
Marcin1982 Napisano 15 Października 2013 Zgłoś Napisano 15 Października 2013 Planuje okolice Nowego Yorku Jak to jest. Po odebraniu zielonej karty w USA można maksymalnie być do roku poza USA ale w ciągu tych 10 lat . Czyli w USA jestem 3 miesiące a w Polsce 9 i jest ok? i tak co roku. Chociaż planuje być tam na stałe ale ciekawi mnie to.
sly6 Napisano 15 Października 2013 Zgłoś Napisano 15 Października 2013 Marcin cos czytales ale nie zupelnie Dawno minely te czasy kiedy takie cos przechodzilo,,np 2-3 miesiace w USA a potem juz w Polsce dluzszy czas aby utrzymac status,teraz przy 2-gim takim pobycie urzednik zada Ci pytanie o Twoje zwiazki z USA,moze powiedziec ze moze lepsza bedzie wiza turystyczna a moze tez skierowac sprawe dalej.
Joanna30 Napisano 15 Października 2013 Autor Zgłoś Napisano 15 Października 2013 OK może być do pewnego momentu, bo za którymś razem urzędnik na granicy może się przyczepić, że tak naprawdę nie rezyduje się w USA, choć zielona karta do tego zobowiązuje.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.