Skocz do zawartości

Wysyłanie Petycji Z Europy

Sara

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, Mam pytanie: czy petycję w USA trzeba złożyć osobiście czy można wysłać pocztą do odpowiedniego biura w Stanach? Mój narzeczony jest Amerykaninem i zdecydowaliśmy się na aplikowanie o wizę narzeczeńską. Problem jest jednak taki, że jest on w armii i obecnie stacjonuje we Włoszech. Zastanawiam, się czy może wysłać petycję pocztą z Europy?

Za informację z góry serdecznie dziękuję:)

Napisano

Nie ma różnicy skąd wyśle, ale dobrze by było zrobić to sprawdzonym i pewnym serwisem (kurier?)

If you live in the United States or abroad and are filing Form I-129F, then file your petition at:

The USCIS Dallas Lockbox

For U.S. Postal Service:

USCIS

P.O. Box 660151

Dallas, TX 75266

For Express mail and courier deliveries:

USCIS

Attn: I-129F

2501 South State Highway 121 Business

Suite 400

Lewisville, TX 75067

źródło http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/menuitem.5af9bb95919f35e66f614176543f6d1a/?vgnextoid=1872aca797e63110VgnVCM1000004718190aRCRD&vgnextchannel=fe529c7755cb9010VgnVCM10000045f3d6a1RCRD

Napisano

Niech tój narzeczony pójdzie do Legal na swojej bazie oni mu wszystko wytłumaczą. Ja jestem ze swoim mężem teraz w Hiszpanii i wiem że wiele osób bierze tu ślub a potem załatwia zieloną kartę z bazy - jako spouse żołnierza stacjonującego overseas nie musisz mieszkać na terenie Stanów Zjednoczonych nawet kilku dni by otrzymać GC (jedyny warunek z tego co mi się wydaje - twój mąż po otrzymanu przez ciebie GC musi być przynajmniej jeden rok w wojsku).

Napisano

Niech tój narzeczony pójdzie do Legal na swojej bazie oni mu wszystko wytłumaczą. Ja jestem ze swoim mężem teraz w Hiszpanii i wiem że wiele osób bierze tu ślub a potem załatwia zieloną kartę z bazy - jako spouse żołnierza stacjonującego overseas nie musisz mieszkać na terenie Stanów Zjednoczonych nawet kilku dni by otrzymać GC (jedyny warunek z tego co mi się wydaje - twój mąż po otrzymanu przez ciebie GC musi być przynajmniej jeden rok w wojsku).

To był pierwszy plan wziąć ślub w bazie, niestety mój narzeczony kończy służbę i 9 września wylatuje do Stanów. A żeby dostać z navy autoryzację związku małżeńskiego trzeb ponoć czekać 90 dni, i dopiero wtedy można składać dokumenty w bazie celem zawarcia związku małżeńskiego. Także nie ma szans, że zdążymy (chyba że te 90 dni to taki maks, a nie typowy okres oczekiwania) W każdym razie request o autoryzację składamy, kto wie, może popodpisują szybciej i się wyrobimy od 9 września. Ale chcemy także od razu składac o wizę narzeczeńską, gdybyśmy autoryzacji nie dostali na czas.

Napisano

Masz racje lepiej na wszelki wypadek zabezpieczyć się na każdą ewentualność. Ja niestety nic nie wiem na temat kurierów i autoryzacji związku (my go nie mieliśmy i nie potrzebowaliśmy). Jest jeszcze jedna możliwość - niech twój narzeczony zapyta się o możliwość przedłużenia pobytu we Włoszech nie do końca wiem jakie warunki musiał by spełnić ale wiem, że wiele osób to robi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...