ncala Napisano 15 Maja 2013 Zgłoś Napisano 15 Maja 2013 Witam:) Mam takie pytanie...Czy jesli ktos jest wlasnie w czasie starania sie o wize imigracyjna(cr1 dokladnie) to czy moze starac sie o wize turystyczna? Staram sie wyjechac na stale do meza nietety z roznych przysczyn nasza sprawa bardzo sie przeciaga. Ja jestem aktualnie w pl a moj maz w stanach i niestety nie moze mnie znow mnie odwiedzic(wiadomo; praca). Ostatnio zaczelismy myslec o tym zebym postarala sie o wize turystyczna zebym mogli w koncu sie zobaczyc. Wiem ze mam mniejsze szanse na otrzymanie takiej wizy ale jestem gotowa sie o nia postarac o ile ewentualna odmowa nie zaszkodzi mojemu staraniu o wize imigracyjna....To jedna rzecz ktora sie wlasnie martwie...Czy ktos moze cos wie na ten temat? p.s. przepraszam za brak polskich znakow ale klawiatura mi na takie nie pozwala;/
Joanna30 Napisano 15 Maja 2013 Zgłoś Napisano 15 Maja 2013 Możesz się starać o wizę turystyczną (czy ją dostaniesz to inna broszka, ale o tym już wiesz). Nie zaszkodzi to w ogóle Twojemu procesowi imigracyjnemu.
ncala Napisano 16 Maja 2013 Autor Zgłoś Napisano 16 Maja 2013 Dziekuje za odpowiedz:) a czy komus w ogole kiedy udalo sie zdobyc wize w podobnej sytuacji?
ilya_ Napisano 16 Maja 2013 Zgłoś Napisano 16 Maja 2013 Możesz się starać o wizę turystyczną (czy ją dostaniesz to inna broszka, ale o tym już wiesz). Nie zaszkodzi to w ogóle Twojemu procesowi imigracyjnemu. Smieszne sa te niektore sytuacje. Ncala teraz moze isc do konsulatu na rozmowe i udowadniac swoje zwiazki z krajem po to aby zdobyc promese i wyjechac turystycznie. [ Podczas gdy w miedzy czasie rozwaza sie Jej sytuacja o Cr-1 czyli emigracja pelna geba ] No, ale coz...prawo jest prawem.
martynasalao Napisano 16 Maja 2013 Zgłoś Napisano 16 Maja 2013 Staranie się o wizę narzeczeńską i wizę turystyczną w tym samym czasie. Obecnie wraz z moim narzeczonym (który jest obywatelem USA)ubiegamy się dla mnie o wizę K1. Wniosek złożyliśmy w styczniu tego roku, niestety nie spodziewaliśmy się, ze będziemy musieli czekać na ten rodzaj wizy aż rok. Mój narzeczony , odkąd jesteśmy razem był u mnie już 2 razy- na Boże Narodzenie i Wielkanoc, pracuje on jednak w oddziałach specjalnych w USA i nie ma możliwości odwiedzenia mnie w Polsce od teraz aż to stycznie następnego roku. To bardzo długi okres czasu. Chciałam w takim razie starać się o wizę turystyczną by móc go odwiedzić w te wakacje na 2 miesiące. Tu nasuwają się moje pytania: Czy mogę składać wniosek o wizę nie-imigracyjną (turystyczną) będąc w trakcie oczekiwania na rozpatrzenie wizy imigracyjną (K1) ? Czy mam jakieś szanse na dostanie wizy B2 w tej sytuacji? Czy wskazane byłoby kupienie biletów w dwie strony do USA i z powrotem przed rozmową w ambasadzie by udowodnić, ze mam w planach wrócić do Polski przed staraniem się o wizę K1?
martynasalao Napisano 16 Maja 2013 Zgłoś Napisano 16 Maja 2013 Dziekuje za odpowiedz:) a czy komus w ogole kiedy udalo sie zdobyc wize w podobnej sytuacji? Kiedy masz rozmowę w ambasadzie? Ja mam bardzo podobną sytuację, więc jestem ciekawa jak Twoja się rozstrzygnie. Gdybyś była po rozmowie to proszę daj mi znać jak poszło!. Będę trzymać kciuki
Joanna30 Napisano 16 Maja 2013 Zgłoś Napisano 16 Maja 2013 Zakup biletów jest odradzany przed otrzymaniem wizy. Połączyłam twój temat z innym podobnym.
ncala Napisano 16 Maja 2013 Autor Zgłoś Napisano 16 Maja 2013 Kiedy masz rozmowę w ambasadzie? Ja mam bardzo podobną sytuację, więc jestem ciekawa jak Twoja się rozstrzygnie. Gdybyś była po rozmowie to proszę daj mi znać jak poszło!. Będę trzymać kciuki Jeszcze nie mam rozmowy...Na razie o tym mysle i chce sie jakos przgotowac. Nigdy wczesniej nie staralam sie o wize do Stanow wiec nawet nie wiem jak taka rozmowa wyglada wiec czytam o tym zeby nie byc taka zagubiona gdybysmy jednak z mezem zdecydowali sie na taka probe. Ale w razie czego na pewno napisze:) Za trzymanie kciukow nie dziekuje zeby nie zapeszyc:) A Ty planujesz tez sie o postarac o turystyczna?
sly6 Napisano 16 Maja 2013 Zgłoś Napisano 16 Maja 2013 ale tej wizy Cr1 moze nie otrzymac,moze powiedziec ze zmienia swoje zycie itd ,dopuki nie bedzie miec wizy cr1 w tzw kieszeni musi udowodnic ze leci turystycznie i wraca martyna mozesz isc po wize turystyczna ale pamietaj ze klamstwo przy wizie takiej moze Ci zatrzymac proces o k-1..dlatego nalezy mowic prawde zaden bilet nie pokaze Ci ze wrocisz a jedynie mozesz stracic kase na tym,wrazie jakbys nie dostala wizy a co do rozmow to moga byc inne pytania kogos kto czeka na cr1 bo to sie jest po slubie a przy k-1 przed slubem
ncala Napisano 18 Maja 2013 Autor Zgłoś Napisano 18 Maja 2013 Mam jeszcze jedno pytanie...Czy kazdy dostaje szane porozmawiania z konsulem?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.