Skocz do zawartości

Wiza Imigracyjna A Turystyczna

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam:)

Mam takie pytanie...Czy jesli ktos jest wlasnie w czasie starania sie o wize imigracyjna(cr1 dokladnie) to czy moze starac sie o wize turystyczna?

Staram sie wyjechac na stale do meza nietety z roznych przysczyn nasza sprawa bardzo sie przeciaga. Ja jestem aktualnie w pl a moj maz w stanach i niestety nie moze mnie znow mnie odwiedzic(wiadomo; praca). Ostatnio zaczelismy myslec o tym zebym postarala sie o wize turystyczna zebym mogli w koncu sie zobaczyc. Wiem ze mam mniejsze szanse na otrzymanie takiej wizy ale jestem gotowa sie o nia postarac o ile ewentualna odmowa nie zaszkodzi mojemu staraniu o wize imigracyjna....To jedna rzecz ktora sie wlasnie martwie...Czy ktos moze cos wie na ten temat?

p.s. przepraszam za brak polskich znakow ale klawiatura mi na takie nie pozwala;/

Napisano

Możesz się starać o wizę turystyczną (czy ją dostaniesz to inna broszka, ale o tym już wiesz).

Nie zaszkodzi to w ogóle Twojemu procesowi imigracyjnemu.

Napisano

Możesz się starać o wizę turystyczną (czy ją dostaniesz to inna broszka, ale o tym już wiesz).

Nie zaszkodzi to w ogóle Twojemu procesowi imigracyjnemu.

Smieszne sa te niektore sytuacje. Ncala teraz moze isc do konsulatu na rozmowe i udowadniac swoje zwiazki z krajem po to aby zdobyc promese i wyjechac turystycznie. [ Podczas gdy w miedzy czasie rozwaza sie Jej sytuacja o Cr-1 czyli emigracja pelna geba ] No, ale coz...prawo jest prawem.
Napisano

Staranie się o wizę narzeczeńską i wizę turystyczną w tym samym czasie.

Obecnie wraz z moim narzeczonym (który jest obywatelem USA)ubiegamy się dla mnie o wizę K1. Wniosek złożyliśmy w styczniu tego roku, niestety nie spodziewaliśmy się, ze będziemy musieli czekać na ten rodzaj wizy aż rok. Mój narzeczony , odkąd jesteśmy razem był u mnie już 2 razy- na Boże Narodzenie i Wielkanoc, pracuje on jednak w oddziałach specjalnych w USA i nie ma możliwości odwiedzenia mnie w Polsce od teraz aż to stycznie następnego roku. To bardzo długi okres czasu. Chciałam w takim razie starać się o wizę turystyczną by móc go odwiedzić w te wakacje na 2 miesiące. Tu nasuwają się moje pytania:

Czy mogę składać wniosek o wizę nie-imigracyjną (turystyczną) będąc w trakcie oczekiwania na rozpatrzenie wizy imigracyjną (K1) ?

Czy mam jakieś szanse na dostanie wizy B2 w tej sytuacji?

Czy wskazane byłoby kupienie biletów w dwie strony do USA i z powrotem przed rozmową w ambasadzie by udowodnić, ze mam w planach wrócić do Polski przed staraniem się o wizę K1?

Napisano

Dziekuje za odpowiedz:)

a czy komus w ogole kiedy udalo sie zdobyc wize w podobnej sytuacji?

Kiedy masz rozmowę w ambasadzie? Ja mam bardzo podobną sytuację, więc jestem ciekawa jak Twoja się rozstrzygnie. Gdybyś była po rozmowie to proszę daj mi znać jak poszło!. Będę trzymać kciuki :)

Napisano

Kiedy masz rozmowę w ambasadzie? Ja mam bardzo podobną sytuację, więc jestem ciekawa jak Twoja się rozstrzygnie. Gdybyś była po rozmowie to proszę daj mi znać jak poszło!. Będę trzymać kciuki :)

Jeszcze nie mam rozmowy...Na razie o tym mysle i chce sie jakos przgotowac. Nigdy wczesniej nie staralam sie o wize do Stanow wiec nawet nie wiem jak taka rozmowa wyglada wiec czytam o tym zeby nie byc taka zagubiona gdybysmy jednak z mezem zdecydowali sie na taka probe. Ale w razie czego na pewno napisze:) Za trzymanie kciukow nie dziekuje zeby nie zapeszyc:) A Ty planujesz tez sie o postarac o turystyczna?

Napisano

ale tej wizy Cr1 moze nie otrzymac,moze powiedziec ze zmienia swoje zycie itd ,dopuki nie bedzie miec wizy cr1 w tzw kieszeni musi udowodnic ze leci turystycznie i wraca

martyna mozesz isc po wize turystyczna ale pamietaj ze klamstwo przy wizie takiej moze Ci zatrzymac proces o k-1..dlatego nalezy mowic prawde :)

zaden bilet nie pokaze Ci ze wrocisz a jedynie mozesz stracic kase na tym,wrazie jakbys nie dostala wizy

a co do rozmow to moga byc inne pytania kogos kto czeka na cr1 bo to sie jest po slubie a przy k-1 przed slubem ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...