Skocz do zawartości

I-129F - Wysyłanie Petycji, Krok 1

Sara

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej:)

Na stronie USCIS http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/menuitem.5af9bb95919f35e66f614176543f6d1a/?vgnextoid=a10e4154d7b3d010VgnVCM10000048f3d6a1RCRD&vgnextchannel=db029c7755cb9010VgnVCM10000045f3d6a1RCRD

nie ma informacji, że przy wysłaniu petycji/ formy I-129F trzeba również dostarczyć inne informacje/formularze/dowody. Piszą tylko o fee w wysokości 340 dolarów.

Czy możecie mnie odesłać na stronę oficjalną, w której bardziej szczegółowo byłoby wylistowane jakie dokumenty trzeba złożyć przy wysyłaniu pierwszej petycji?

Z góry dzięki :)

A przy okazji, jakie dowody związku wysyłaliście (chcę zminimalizować ryzyko RFE). Mamy wybranych kilka wspólnych zdjęć, billing z mojego telefonu za kilka miesięcy, print screeny skypa i fb. Nie wiem czy to wystarczy... A billing jest po polsku, nie wiem czy uznają...

Napisano

A co do dowodów związku to najlepiej mieć bilety lotnicze, boarding passy i kwity za bagaż, żeby udowodnić, że się do siebie latało. Print screeny skrzynki mailowej czy coś, jakieś pocztówki/xero stempli pocztowych, Same zdjęcia to mało. My wrzuciliśmy po trochę różnego typu dowodów: z sześć zdjęć z różnych miejsc i rozłożonych w czasie - Polska i USA -w tym zdjęcie z zaręczyn. (Pamiętaj, żeby opisać zdjęcia na ich odwrocie). Wszystkie bilety lotnicze itp. xerówki pocztówek, które sobie wysyłaliśmy, screeny skrzynki mailowej (ze 4 strony z przeciągu 18 miesięcy). I to chyba wszystko, bo jakoś sobie więcej nie umiem przypomnieć. Byli usatysfakcjonowani ;)

Napisano

Sara pamietaj ze do I-129Fdolaczasz glownie dowody spotkania a nie zwiazku, zdjecia to secondary evidence a billingi to dowody utrzymywania kontaktu , jezeli dolaczysz tylko to, RFE masz prawie jak w banku.

pomysl o jakichkolwiek dokumentach ktore pokaza ze byliscie w tym samym czasie w tym samym miejscu, miescie, kraju- rezerwacje, bilety imienne, boarding passy, strony z paszportu twoje i narzeczonego jesli oboje lataliscie i zdjecia tez ale dodatkowo, nam znajomy prawnik polecil zeby zdjecia byly na tle pominkow, znanych budynkow itp zeby zidentyfikowac miejsce. Polecam napisac biografie , opis zwiazku z tym odowodami, inni tak robili, my tez po RFE. Latwiej Ci wtedy stwierdzic czy wszystko co dostarczyliscie trzyma sie kupy i udowadnia spotkanie i zwiazek

Napisano

zastanawiam się czemu zdjęcia są secondary evidence na to, że się spotkaliśmy?

będziemy mieć potwierdzenie z dwóch hotelów, oraz oficjalne przepustki do bazy amerykańskiej we Włoszech gdzie on był moim "sponsorem", abym mogła tam wejść. plus zdjęcia. mam nadzieję, że to wystarczy. Aha i jeszcze wypełnione na oficjalnym militarnym wniosku zeznanie jego współlokatora, że z nimi mieszkałam podczas odwiedzin.

Napisano

Wiesz ja też tego nie rozumiem, bo jak dla mnie boarding passy są dowodem wyłącznie na to, że gdzieś poleciałam, a nie na to, że się z kimś spotkałam, no ale cóż, takie są wymagania. Dacie radę! Wojskowym zdaje się ufają! ;)

Napisano

Ktos tutaj powiedzial ze zdjecia sa secondary evidence; ja nie wiem jak to wyglada z punktu widzenia prawa, ale moge Ci powiedziec, ze do petycji za pierwszym razem dolaczylismy glownie zdjecia, listy i moze ze dwa dowody na fizyczne spotkanie i skonczylo sie to RFE.

Tak jak Laurka pisze: karta pokladowa moim zdaniem nie udowadnia nic poza tym, ze ktos gdzies polecial, ale widac ze Immigration jest usatysfakcjonowane dowodami pt " bylismy w tym samym miejscu/kontynencie, o tym samym czasie".

Sara, co do dowodow o ktorych piszesz, wydaje mi sie ze powinny byc wystarczajace.

Powodzenia i zycze duzo, duuuuuzo cierpliwosci podczas oczekiwania na NOA2!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...