juraxuss Napisano 23 Maja 2013 Zgłoś Napisano 23 Maja 2013 Witam. Wybieram się do USA na około 5 miesięcy i mam poważny problem ponieważ nikt o tym nie pisze (chyba) Mianowicie, jak mam rezerwować bilet jeśli nie mam pewności czy czas pobytu będzie taki sam co do czasu biletu powrotnego? jeśli rezerwacja załóżmy będzie od 1 sierpnia do 1 stycznia, a na lotnisku w USA powiedzą mi że mogę być tylko na cztery miesiące to co wtedy? z góry dziękuję za odpowiedzi
sly6 Napisano 23 Maja 2013 Zgłoś Napisano 23 Maja 2013 chyba pisze lecz moze nie czesto. pytasz sie co wtedy,moze zapyta sie urzednik czy Cie stac na takie wakacje,co robisz w Polsce.. a co do biletu to sa takie ze mozna zmienic date powrotu za darmo,za oplata lub tez nic sie nie da zrobic i wtedy kupujesz bilet nowy. jak bedziesz kupowac bilet to sie zapytaj o taka ewentualnosc.
coldsauce Napisano 23 Maja 2013 Zgłoś Napisano 23 Maja 2013 Kazdy bilet lotniczy ma mozliwosc przebookowania....kazdy, natomiast pytanie ile to kosztuje..?a to juz wszystko zalezy od przewoznika....zadzwon na infolinie i zapytaj...kiedys byly jeszcze bilety typu open...ale nie wiem czy jeszcze sa...
KaeR Napisano 23 Maja 2013 Zgłoś Napisano 23 Maja 2013 kiedys byly jeszcze bilety typu open...ale nie wiem czy jeszcze sa... Już ich raczej nie ma.
jkb Napisano 24 Maja 2013 Zgłoś Napisano 24 Maja 2013 Kazdy bilet lotniczy ma mozliwosc przebookowania....kazdy, natomiast pytanie ile to kosztuje..? Nie zgodzę się tutaj. Nie każdy bilet, w szczególności w niskich taryfach, ma taką możliwość. Przebookowanie w takim przypadku = kupno nowego biletu. Pozdrawiam
sly6 Napisano 24 Maja 2013 Zgłoś Napisano 24 Maja 2013 jak napisal jkb,nie kazdy da sie znam osobe co musiala zaplacic 1000 dol za nowy bilet bo nic sie nie dalo zrobic
mariano85 Napisano 24 Maja 2013 Zgłoś Napisano 24 Maja 2013 bilety typu open to była super sprawa!!! pamietam jak pierwszy raz poleciałna usa na camp leaders do pracy i nie wiedziałem że spotkam tam tylu super ludzi i ze po campie bede z nimi jechał na tripa po stanach wiec zabukowałem swoj bilet na tydzien po zakonczeniu campu. Ale dzieki Bogu miałem pierwsze przebukowanie za free wiec wyleciałem mc pozniej! z tego co pamietam drugie kosztowało chyba $100 wiec tez bez lipy
kzielu Napisano 24 Maja 2013 Zgłoś Napisano 24 Maja 2013 Nie zgodzę się tutaj. Nie każdy bilet, w szczególności w niskich taryfach, ma taką możliwość. Przebookowanie w takim przypadku = kupno nowego biletu. Pozdrawiam Dokladnie - nawet zaryzykowalbym twierdzenie ze wiekszosc sprzedawanych biletow nie ma takiej mozliwosci.
jkb Napisano 24 Maja 2013 Zgłoś Napisano 24 Maja 2013 Dokladnie - nawet zaryzykowalbym twierdzenie ze wiekszosc sprzedawanych biletow nie ma takiej mozliwosci. A zatem dobra rada - warto sprawdzic warunki taryfy przed zakupem
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.