bigwiśnia Napisano 28 Maja 2013 Zgłoś Napisano 28 Maja 2013 Lecę 12 czerwca z Warszawy do Atlanty liniami Air Frace. Mam przesiadke w Paryżu i mam na to dwie godziny. Chce zabrać chociaż 10 paczek że świeżo po przylocie nie latać i nie szukać szczególnie, że papierosy w montgomery w Alabamie kosztuja około 10$. Pytanie wypisze pokolei to będzie łatwiej: a) Czy bardziej opłaca się kupić w Pl czy strefie bezcłowiej w Paryżu? Ile paczek można zabrać i w któym bagażu? c) Co się robi się z papierosami kupionymi w strefie bezcłowiej? Kupuje, wsadzam do bagażu podręcznego a później w Atlancie po prostu wyciadam i ciesze się moimi papierosami? d) Można kupić papierosy w samolocie (gdzieś o tym czytałem ale artykuł był chyba z 2008r)? e) Jak mają się ceny w strefie bezcłowiej a w ew samolocie? Pozdrawiam.
KaeR Napisano 28 Maja 2013 Zgłoś Napisano 28 Maja 2013 Lecę 12 czerwca z Warszawy do Atlanty liniami Air Frace. Mam przesiadke w Paryżu i mam na to dwie godziny. Chce zabrać chociaż 10 paczek że świeżo po przylocie nie latać i nie szukać szczególnie, że papierosy w montgomery w Alabamie kosztuja około 10$. Pytanie wypisze pokolei to będzie łatwiej: a) Czy bardziej opłaca się kupić w Pl czy strefie bezcłowiej w Paryżu? Ile paczek można zabrać i w któym bagażu? c) Co się robi się z papierosami kupionymi w strefie bezcłowiej? Kupuje, wsadzam do bagażu podręcznego a później w Atlancie po prostu wyciadam i ciesze się moimi papierosami? d) Można kupić papierosy w samolocie (gdzieś o tym czytałem ale artykuł był chyba z 2008r)? e) Jak mają się ceny w strefie bezcłowiej a w ew samolocie? Pozdrawiam. A traveler may include up to 100 cigars and 200 cigarettes in the $800 exemption from duty. c) Tak d) Tak
bigwiśnia Napisano 28 Maja 2013 Autor Zgłoś Napisano 28 Maja 2013 To jeszcze jedno pytanie, czy na pokładzie można palić elektrycznego papierosa?
pelasia Napisano 29 Maja 2013 Zgłoś Napisano 29 Maja 2013 A dlaczego nie? Przeciez one nie maja dymu, dzialaja na baterie I sa na bazie wodnej. Oczywiscie pytam z ciekawosci
KaeR Napisano 29 Maja 2013 Zgłoś Napisano 29 Maja 2013 A dlaczego nie? Przeciez one nie maja dymu, dzialaja na baterie I sa na bazie wodnej. Oczywiscie pytam z ciekawosci Papierosy elektroniczne nie są w same sobie zakazane przez władze, przynajmniej w USA (choć DOT planowało wprowadzenie takiego zakazu). Ta decyzja jest pozostawiona liniom lotniczym, które de facto zakazują e-papierosów przez swoje własne przepisy. Zdroworozsądkowo, biorąc pod uwagę przewrażliwienie ludzi w samolocie, obsługi czy air marshals, bo "co mu się tam dymi", może dojść do nieprzyjemności nieprzewidywalnych w skutkach.
pelasia Napisano 29 Maja 2013 Zgłoś Napisano 29 Maja 2013 Dziekuje za odpowiedz. Ja nie palę więc to była czysta ciekawość. Jak mój mąż rzucał palenie to te e-papierosy używał.
ASKA4 Napisano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2013 To jeszcze jedno pytanie, czy na pokładzie można palić elektrycznego papierosa? Cale szczescie ze nie mozna! Dla osoby ktora nie pali, to nawet taki smrod z elektrycznego jest smrodem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.