kiarka87 Napisano 31 Maja 2013 Zgłoś Napisano 31 Maja 2013 Czesc znowu mam pytanie dotyczace i134 support... otoz dzis dostalam poczta papiery od narzeczonego, ale jak zaczelam je przegladac to zatrzymalam sie na wlasnie i134 i sie przerazilam bo w bodajze w punkcie 11 gdzie trzeba napisac jaki okres i co obejmuj ejego pomoc finansowa, napisal ze he is intend to support me for 2 months before i get job... co wyjade mi sie totalna klapa.i ze to nie przejdzie mi w ambasadzie .totalnie nie mam pojecia dlaczego napisal tylko 2! w piatek 7 czerwca mam rozmowe nie zdazy mi doslac poprawionego papierka akopi z tego co slyszalam nie moge ze soba zabrac bo musza miec goryginal, i co ja mam teraz zrobic? zalamie sie poprostu : ta visa wysysnela ze mnie wszystkie sily,pomozcie prosze
jkb Napisano 31 Maja 2013 Zgłoś Napisano 31 Maja 2013 Poproś męża o poprawioną wersję. Jeżeli nie dojdzie do czasu interview, daj to co masz, może przejdzie. Pozdrawiam
kiarka87 Napisano 31 Maja 2013 Autor Zgłoś Napisano 31 Maja 2013 wlasnie jest problem, ze przesylka nie zdazy dosc, odstatnia miala isc 3-5 dni max a szla 7 a zaplacil ciezkie pieniadze zeby doszlo szybko, a mi zostaly 3 dni robocze do wyjazdu do warszawy wiec nie ma opcji ze poprawka do mnie dojdzie, a i obawiam sie ze taka gafa niestety nie przejdzie..
jkb Napisano 31 Maja 2013 Zgłoś Napisano 31 Maja 2013 I-134 nie jest traktowane bardzo serio, więc może przejdzie. Jak CO powie, że I-134 mu/jej nie pasuje, to każe donieść poprawioną wersję i tyle. Pozdrawiam
Laurka Napisano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2013 Skoro nie ustaliliście wspólnie co najlepiej tam napisać i nie ma czasu na poprawki, to masz to co masz. Może przejdzie, w sumie czemu nie? Będzie dobrze.
spicyvanilla Napisano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2013 Czy konsul zabiera załączniki do I-134? czy tylko sam formularz? Pytam, ponieważ mój narzeczony jest bardzo ostrożny, jeśli chodzi o zostawianie gdziekolwiek swoich danych typu SSN czy CC#. Wymyśliłam więc, że skseruję jego dokumenty (wyciąg z konta, pay stubs, w2, list od pracodawcy) i markerem zamarzę te numery, a oryginały dokumentów będę mieć ze sobą do wglądu dla konsula jeśli poprosi. Ale jeśli oni i tak nie zabierają załączników do I-134 to chyba nie ma sensu tego robić?
kzielu Napisano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2013 Powiedz narzeczonemu ze to wszystko bedzie musial poslac od USCISu (w2, tax returns, pay stuby) razem z I-864 bez zadnego zamazywania w czasie AoSu wiec niech bedzie na ta ewentualnosc przygotowany.
spicyvanilla Napisano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2013 no dobrze, ale ponawiam pytanie o to, czy teraz w konsulacie konsul to zabiera czy nie (ewentualnie sobie ogląda tylko)?
AgnieszkaS Napisano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2013 Witam wszystkich, Dzisiaj moj narzeczony dostal list od uscis NOA2 i od razu wypelnil formularz I-134, przeslal mi go do sprawdzenia czy nie pomylil moich danych, zatrzymalam sie na punkcie 8 "The following persons are dependent upon me for support" Pod tym pytaniem jest tabelka gdzie mozna wyszczegolnic osoby. Czy powinien w tym pytaniu wpisac mnie, jezeli tak to co powinien tam zaznaczyc, czy: wholly dependent czy partially dependent? Blagam o pomoc. Jeszcze jedno pytanie, W punkcie 11 zaznaczyl intend, a w miejscu gdzie trzeba wpisac w jaki sposob bedzie mi pomagal wpisal: room and board permanently. Czy to jest wystarczajace, czy powinien cos dopisac?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.