sarabidas19899 Napisano 5 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2013 Jak starałam się o wizę to uczyłam się i dostałam na 2 lata wizę i w 2012 jakoś w listopadzie mi się skonczyła ale ja bama nie dostałam na 10 lat bo dzwoniłam kiedyś do ambasady co się umawia na spodkanie i powiedziałam jaka jest sytułacja i mi powiedziała ze na drugi dzień się mogę starać o wizę i mogę wybrać krk lub wawy , a co do pracy w usa to nie pracowałam jak bym podjeła prace w usa to raczej bym została tam ale szczerze to aż tak mi się w NY nie podoba zebym została na stałe czy na jakieś kilka lat nie ma to jak w PL jak jest tak jest ale nie ma to jak w domu a tak wogole to jak może ktoś ocenić tak jak w moim przypadku byłam dwa razy wruciłam do PL bo zazwyczaj jak ludzie lecą do usa drugi raz to zostają , a ja w PL studiuje i pracuje dla mnie to dziwne ze nie dostałam wizy . Cali_ czyli jak dobrze rozumiem to co napisałes o tym "cancelled" czyli nie dostane wizy bo jestem już w systemie . A co do zniesienia wiz kiedy będzie ta ostateczna decyzja o zniesieniu czy zniosą wizy czy nie zniosą bo coś pisało w necie ze PL przeszła do drugiego etapu już nie pamiętam ale coś takiego i nie wiem czy jakoś na jesieny ma być ta rozmowa czy wcześniej i Obama jest za tym żeby znieść dla Polski wizy ale jeszcze muśi sie zgodzić kongres chyba ze zle coś mowie a wogóle Polska ma jakieś szanse czy raczej .
sly6 Napisano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2013 dobrze mowisz ze musi sie zgodzic Kongres ,poczytaj troche forum o tym,jak bylo kiedys .
mathew75 Napisano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2013 Przy wypełnianiu ESTA , jest pytanie dotyczące odmowy wjazdu i wydania wizy. Może się okazać, że zniesienie wiz nic nie da dla osób które miały odmowe.
ilya_ Napisano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2013 sarabidas z tymi konsulami to jest roznie. Pamietam gdzies na internecie jakis chlopak [1 czy 2 rok studiow] tez opisywal jak staral sie o promose. Konsul mu powedzial, ze przedluzal pobyty 2 razy. Mial leciec tylko na okres wakacji - 2 miesiace tak jak gadał oficerowiu na lotnisku, a zostawal do 4,5 miesiecy przez co naruszal okres szkolny. Ponadto konsul powiedzial, ze pracowal. Chlopak ten chyba juz 3 x byl i za kazdym razem wynik negatywny. Chlopak ten gadał sam, ze nie pracowal. Taka oficjalna wersja. Ja sam osobiscie mu nie wierze. Przeciez nie siedizal u znajomych na pałe przez 4,5 miechów. ile deklarowalas u oficera przy odprawie ?
sly6 Napisano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2013 ale tak jest czasami znam takich ze siedza u znajomych,rodziny i 6 miesiecy ,nie pracuja nielegalnie a do tego za nic nie placa
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.