sly6 Napisano 20 Września 2013 Zgłoś Napisano 20 Września 2013 Nadzieja zawsze jest ale realnie od kiedy to forum dziala to co roku jest cos o refomie i jak narazie nic nie bylo o osobach co sa po za USA. Jest wiele o osobach co sa w USA ale i tak to sie zmienia ,a to nalezy znac jezyk a to nie bedzie odrazu obywatelstwa i GC a dopiero po ....
anita75 Napisano 20 Września 2013 Zgłoś Napisano 20 Września 2013 Ja bym nie myślał o tej ustawie za dużo. Na tą chwilę jest martwa, Obama jest słaby obecnie jak nigdy, temat zniknął z amerykańskich mediów. najgorsze że wraz z wejściem ustawy zostanie zakończony program loterii DV
KaeR Napisano 20 Września 2013 Zgłoś Napisano 20 Września 2013 najgorsze że wraz z wejściem ustawy zostanie zakończony program loterii DV Według mnie to najlepsze, bo zaoszczędzone GC miały być przeniesione na absolwentów amerykańskich uczelni z advanced degree. W tym roku jeszcze dobrze, ze jest to wezmę udział, ale potem mogą zamykać program. ;>
anita75 Napisano 20 Września 2013 Zgłoś Napisano 20 Września 2013 Według mnie to najlepsze, bo zaoszczędzone GC miały być przeniesione na absolwentów amerykańskich uczelni z advanced degree. W tym roku jeszcze dobrze, ze jest to wezmę udział, ale potem mogą zamykać program. ;> tzn ze dv2016 juz nie bedzie?
KaeR Napisano 20 Września 2013 Zgłoś Napisano 20 Września 2013 Według mnie mogą zamykać powiedziałem. Wygląda na to, że DIV jest jak most syreny w Warszawie. Miał stać przez krótki czas, wytrzymał 15 lat.
Justi_87 Napisano 20 Września 2013 Zgłoś Napisano 20 Września 2013 Trzeba sie zastanowic, jaki cel mialoby USA w "ulaskawieniu" osob , ktore sa juz poza Stanami. Poza tym nawet jesli jakims cuden zniesionoby bany osobom, ktore kiedys przebywaly nielegalnie, za wiele by to nie pomoglo. O ile takie osoby mialyby szanse na wize imigracyjna to kwestia wyjazdu na wizie nieimigracyjne i tak stalaby pod duzym znakiem zapytanie. Sytuacja analogiczna, jak po "odsiedzeniu" zakazu.
anita75 Napisano 20 Września 2013 Zgłoś Napisano 20 Września 2013 Według mnie mogą zamykać powiedziałem. Wygląda na to, że DIV jest jak most syreny w Warszawie. Miał stać przez krótki czas, wytrzymał 15 lat. Alleluja!!!, niech ten " most" wytrzyma nastepne 10 lat. Please
anita75 Napisano 23 Września 2013 Zgłoś Napisano 23 Września 2013 a teraz pytanko odnosnie sponsorowania przez rodzinę jakie teoretycznie mogę w przyszłosci otrzymac przez dziecko (obywatel US ) to aby skorzystać z tego przywileju nie mogę przebywac wtedy w us nielegalnie czy tez podobnie jak z małzeństwem z obywatelem, zostałoby mi to darowane?
sly6 Napisano 23 Września 2013 Zgłoś Napisano 23 Września 2013 Anita to jest tak jak z malzenstwem z obywatelem a teraz czy dziecko bedzie chcialo takie cos zrobic to inna sprawa znam takie przypadki ze niby mialo byc ok a wyszlo prawie nic bo dziecko poszlo swoja droga.
anita75 Napisano 23 Września 2013 Zgłoś Napisano 23 Września 2013 Anita to jest tak jak z malzenstwem z obywatelem a teraz czy dziecko bedzie chcialo takie cos zrobic to inna sprawa znam takie przypadki ze niby mialo byc ok a wyszlo prawie nic bo dziecko poszlo swoja droga. rozumiem, pytałam czysto teoretycznie jak to wyglada w świetle prawa imigracyjnego a nie w świetle relacji rodzinnych tak czy tak odpowiedz uzyskałam i dziekuję
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.