Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, chcialam sie dowiedziec czy moge skladac wniosek o wize turystyczna z wielkiej brytanii. Mieszkam tu juz od ponad 5 lat i mam stala prace wiec z papierami nie mialabym problemu, tak samo z wyciagiem z banku. Wieksze trudnosci mialabym starajac sie zalatwic to w polsce poniewaz nie mam na tyle wolnego zeby jezdzic i zalatwiac sprawy w polsce. Chce jechac na dluzszy urlop na miesiac i chcialabym odwedzic brata ktory uczy sie w stanach i jest na wizie studenckiej tam. Czy potrzebuje zaproszenie od niego czy wogole nie wspominac o nim.. ale to wlasnie jest cel mojej podrozy zeby wykorzystac jego wakacje zeby pozwiedzac z mlodym stany. Prosze o rady :)

• Odpowiedzi 26
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

a brat polecial na wizie studenckiej do USA/?czy moze zmienil w USA status?

wspomnij o bracie i nie krec bo wyjdziesz bez wizy.

Mozesz isc po wize w UK :)

Napisano

Czy potrzebuje zaproszenie od niego czy wogole nie wspominac o nim.. ale to wlasnie jest cel mojej podrozy zeby wykorzystac jego wakacje zeby pozwiedzac z mlodym stany. Prosze o rady :)

Zaproszenia nie potrzebujesz, ale w DS-160 musisz o bracie wspomnieć. Mój brat mnie odwiedza z Polski.

Napisano

Moi rodzice mieszkaja rowniez w stanach ale nie moge o nich wspomniec z "wiadomej" przyczyny.. maja ogromna ochote zalatwic mi zaproszenie od wujka ktorego na oczy nie widzialam i sa pewni ze to przejdzie, jednak po przeczytaniu kilku postow tutaj nie jestem przekonana czy to mi aby nie zaszkodzi. czy powinnam zalatwic sobie to zaproszenie czy raczej isc tylko z pomyslem wakacji z bratem ??

dzieki za odpowiedzi :)

Napisano

Widzialas ds 160?

tam jest pytanie o nablizsza rodzine ,a kiedy polecieli rodzice?

Sa takie rozmowy ze pada pytanie o rodzicow o nici z wizy oraz na dluzszy czas mozna wizy nie otrzymac

i nie za rodzicow co sa nielegalnie a za klamstwo ..czytalas chyba to forum dobrze czym sie konczy takie cos?

a jak moze ,jak jednak wspomnisz o rodzicach

zaproszenie o Wujkow itd nic nie pomoze jak Cie zlapia na klamstwie a do tego nalezy wiedziec cos o tym Wujku a nie ze jest ;)

tak samo ludzie wpadaja przez takie zaproszenia

Napisano

Widzialas ds 160?

tam jest pytanie o nablizsza rodzine ,a kiedy polecieli rodzice?

Sa takie rozmowy ze pada pytanie o rodzicow o nici z wizy oraz na dluzszy czas mozna wizy nie otrzymac

i nie za rodzicow co sa nielegalnie a za klamstwo ..czytalas chyba to forum dobrze czym sie konczy takie cos?

a jak moze ,jak jednak wspomnisz o rodzicach

zaproszenie o Wujkow itd nic nie pomoze jak Cie zlapia na klamstwie a do tego nalezy wiedziec cos o tym Wujku a nie ze jest ;)

tak samo ludzie wpadaja przez takie zaproszenia

Tak wiem jak to wyglada jako ze oni mieszkaja tam juz od wielu lat, jednak zdecydowanie nie zamierzam wspominac o tym ze sa w stanach tylko w polsce.Przeszlo to wczesniej wiec moze tym razem tez ma szanse przejsc. Wydaje mi sie ze wspominanie o nich tylko przekresli moja szanse, czyz nie?

Napisano

To ze kiedys cos przeszlo nie oznacza ze teraz przejdzie i wez takie cos pod uwage ,bo pozniej nie bedzie ze moglam cos zmienic-oczywiscie zrobisz jak uwazasz ale dobrze to przemysl .

a co to znaczy pare lat?

systemy sa aktualizowane

jak poczytasz to forum dokladnie ale dokladnie to zobaczysz ze nigdy nie przekresla sie osoby ktora ma kogos nielegalnie w USA

a przekresla jak zlapia kogos na klamstwie

Napisano

Tak wiem jak to wyglada jako ze oni mieszkaja tam juz od wielu lat, jednak zdecydowanie nie zamierzam wspominac o tym ze sa w stanach tylko w polsce.Przeszlo to wczesniej wiec moze tym razem tez ma szanse przejsc. Wydaje mi sie ze wspominanie o nich tylko przekresli moja szanse, czyz nie?

Co przeszło wcześniej?

Jak zapytają co robią rodzice, to Ty powiesz, że są w Polsce? Jeśli im wyskoczy, że wjechali a nie wyjechali, to skończą rozmowę.

A jak brat ubiegał się o wizę to wspominał czy nie?

Ostatnio pytali mnie o ojca mojej siostry, który wyjechał legalnie w latach 80-tych. Inne nazwisko, ale sobie połączyli pewnie z wniosku wizowego mojej siostry.

Napisano

To ze kiedys cos przeszlo nie oznacza ze teraz przejdzie i wez takie cos pod uwage ,bo pozniej nie bedzie ze moglam cos zmienic-oczywiscie zrobisz jak uwazasz ale dobrze to przemysl .

a co to znaczy pare lat?

systemy sa aktualizowane

jak poczytasz to forum dokladnie ale dokladnie to zobaczysz ze nigdy nie przekresla sie osoby ktora ma kogos nielegalnie w USA

a przekresla jak zlapia kogos na klamstwie

no juz ponad 10 lat.. a bratu przeszlo wiec myslalam ze mi tez sie uda :) teraz mam jednak stracha przed klamaniem ale napewno nie moge powiedziec ze rodzice tam sa.. nie chce narobic im problemow :(

Napisano

a brat polecial na wizie studenckiej do USA/?czy moze zmienil w USA status?

wspomnij o bracie i nie krec bo wyjdziesz bez wizy.

Mozesz isc po wize w UK :)

tak pojechal na wizie studenckiej i nadal ma taki status.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...