tycon Napisano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2013 To po co tam rodzice siedza nielegalnie jak w UK moga pracowac i do emerytury jeszcze dorobia i corke na miejscu miec ..co za bezmyslnosc
sly6 Napisano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2013 nie narobisz im problemow ale sobie mozesz pisac ze lecisz do brata,brat mieszka w tym samym miejscu co rodzice,jak jechali i sa? ale na pytanie co z rodzicami lepiej nie klamac a powiedziec jak jest lepiej wizy nie otrzymac za brak tzw zwiazkow z UK niz za klamstwo,przy tej 1 opcji mozesz isc znow po wize i ja dostac za klamstwo trudno dostac wize po raz kolejny raz.
tapeta999 Napisano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2013 Jak już to nie dostanie dzięki rodzicom a nie z powodu że mieszka w UK. Powiesz prawdę i wizę raczej nie dostaniesz (dzięki rodzicom). Skłamiesz może dostaniesz ale jak okaże się że Cię przyłapią na kłamstwie to możesz pożegnać się z wizą na bardzo długo.
tycon Napisano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2013 To straszne ze musimy borykac sie z takimi problemami (.wizy , wpuszcza nie wpuszcza ?) ...kraj 40 milionowy o takiej pieknej historii..obecnie w NATO i UE...pomimo wygranej dv 2014 nie ponize sie by prosic i tlumaczyc sie po co chce jechac ..to Konsul powinien mnie przekonac ze warto a nie odwrotnie...
tapeta999 Napisano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2013 Jakie problemy masz na myśli? Dla mnie to nie był problem wypełnić wniosek i porozmawiać w Ambasadzie. Problem robią bracia, siostry, rodzice itd którzy wyjechali i zostali tam nielegalnie. tyconNie chcesz jechać nie musisz nikt Cię nie zmusza a tym bardziej nikt nie będzie Cię prosił i przekonywał.
tycon Napisano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2013 tyconNie chcesz jechać nie musisz nikt Cię nie zmusza a tym bardziej nikt nie będzie Cię prosił i przekonywał. Ja po prostu nie rozumiem, nie miesci mi sie w mojej glowie..jak mozna wyjechac do USA zyc nielegalnie bez zadnych praw do emerytury ubezpieczenia zdrowotnego..a rodzina w polsce..ktorej odcialo sie mozliwosc przyjazdu wlasnie przez pobyt nielegalnty ..i kolko sie zamyka...jakim trzeba byc desperatem i miec klapki na oczach..w UE nie dosc ze mamy prawo pracy to blisko do domu..ludzie wracajcie do europy jak juz chcecie mieszkac za granica polecam Anglie..dzis bylo piekne slonce
rromy Napisano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2013 witam, podepne sie pod temat, bo moje pytanie dotyczy rowniez wizy turystycznej, o ktora chce sie starac w uk.sprawa wyglada tak: we wrzesniu lece do ameryki poludniowej, najtansze bilety sa jednak z przesiadka w usa, w drodze powrotej chcialabym skorzystac z tego ze jestem w usa i zostac w miami kilka dni. dlatego tez chce starac sie o wize. dodam, ze rok temu bylam w usa na wizie J-1, wszystko bez problemu oraz ze jestem w londynie od grudnia i pracuje w pubie. czy mam szanse dostac wize? jesli tak to jak to wyglada? czy jest to podobnie jak przy wizie J-1?pozdrawiam
sly6 Napisano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2013 a chcesz starac sie wize tranzytowa czy tez turystyczna? bo wtedy inny zakres pytan jest przy wizie tranzytowej mozesz wyjsc z lotniska i pobyc troche w USA pomiedzy lotami
Big Napisano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2013 Ja po prostu nie rozumiem, nie miesci mi sie w mojej glowie..jak mozna wyjechac do USA zyc nielegalnie bez zadnych praw do emerytury ubezpieczenia zdrowotnego..a rodzina w polsce..ktorej odcialo sie mozliwosc przyjazdu wlasnie przez pobyt nielegalnty ..i kolko sie zamyka...jakim trzeba byc desperatem i miec klapki na oczach..w UE nie dosc ze mamy prawo pracy to blisko do domu..ludzie wracajcie do europy jak juz chcecie mieszkac za granica polecam Anglie..dzis bylo piekne slonce Mnie nie miesci sie w glowie, jak niewiele potrzeba ludziom do szczescia... Kilka slonecznych dni w roku, jakis zasrany Ryainair czy inny Wizz, i juz jest Eldorado! A tak naprawde, to zazdroszcze takim ludziom. ps. dobre sa te gadki o ponizaniu w ambsadzie, hehe.
rromy Napisano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2013 tzn zalezy mi na tym zeby w drodze powrotnej pobyc kilka dni tj 3-4 dni w miami, to nie wiem czy wiza tranzytowa wystarczy. myslalam o wizie turystycznej bo w sumie chcialabym w najblizszych latach pojechac do usa jeszcze raz zobaczyc to co mi sie nie udalo za pierwszym razem czy moga byc problemy z wiza turystczna?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.