Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To po co tam rodzice siedza nielegalnie jak w UK moga pracowac i do emerytury jeszcze dorobia i corke na miejscu miec ..co za bezmyslnosc

• Odpowiedzi 26
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

nie narobisz im problemow ale sobie

mozesz pisac ze lecisz do brata,brat mieszka w tym samym miejscu co rodzice,jak jechali i sa?

ale na pytanie co z rodzicami lepiej nie klamac a powiedziec jak jest

lepiej wizy nie otrzymac za brak tzw zwiazkow z UK niz za klamstwo,przy tej 1 opcji mozesz isc znow po wize i ja dostac

za klamstwo trudno dostac wize po raz kolejny raz.

Napisano

Jak już to nie dostanie dzięki rodzicom a nie z powodu że mieszka w UK.

Powiesz prawdę i wizę raczej nie dostaniesz (dzięki rodzicom). Skłamiesz może dostaniesz ale jak okaże się że Cię przyłapią na kłamstwie to możesz pożegnać się z wizą na bardzo długo.

Napisano

To straszne ze musimy borykac sie z takimi problemami (.wizy , wpuszcza nie wpuszcza ?) ...kraj 40 milionowy o takiej pieknej historii..obecnie w NATO i UE...pomimo wygranej dv 2014 nie ponize sie by prosic i tlumaczyc sie po co chce jechac ..to Konsul powinien mnie przekonac ze warto a nie odwrotnie...

Napisano

Jakie problemy masz na myśli? Dla mnie to nie był problem wypełnić wniosek i porozmawiać w Ambasadzie. Problem robią bracia, siostry, rodzice itd którzy wyjechali i zostali tam nielegalnie.

tycon

Nie chcesz jechać nie musisz nikt Cię nie zmusza a tym bardziej nikt nie będzie Cię prosił i przekonywał.

Napisano
tycon

Nie chcesz jechać nie musisz nikt Cię nie zmusza a tym bardziej nikt nie będzie Cię prosił i przekonywał.

Ja po prostu nie rozumiem, nie miesci mi sie w mojej glowie..jak mozna wyjechac do USA zyc nielegalnie bez zadnych praw do emerytury ubezpieczenia zdrowotnego..a rodzina w polsce..ktorej odcialo sie mozliwosc przyjazdu wlasnie przez pobyt nielegalnty ..i kolko sie zamyka...jakim trzeba byc desperatem i miec klapki na oczach..w UE nie dosc ze mamy prawo pracy to blisko do domu..ludzie wracajcie do europy jak juz chcecie mieszkac za granica polecam Anglie..dzis bylo piekne slonce :)

Napisano

witam, podepne sie pod temat, bo moje pytanie dotyczy rowniez wizy turystycznej, o ktora chce sie starac w uk.
sprawa wyglada tak: we wrzesniu lece do ameryki poludniowej, najtansze bilety sa jednak z przesiadka w usa, w drodze powrotej chcialabym skorzystac z tego ze jestem w usa i zostac w miami kilka dni. dlatego tez chce starac sie o wize. dodam, ze rok temu bylam w usa na wizie J-1, wszystko bez problemu oraz ze jestem w londynie od grudnia i pracuje w pubie.
czy mam szanse dostac wize? jesli tak to jak to wyglada? czy jest to podobnie jak przy wizie J-1?
pozdrawiam

Napisano

a chcesz starac sie wize tranzytowa czy tez turystyczna?

bo wtedy inny zakres pytan jest ;)

przy wizie tranzytowej mozesz wyjsc z lotniska i pobyc troche w USA pomiedzy lotami :)

Napisano

Ja po prostu nie rozumiem, nie miesci mi sie w mojej glowie..jak mozna wyjechac do USA zyc nielegalnie bez zadnych praw do emerytury ubezpieczenia zdrowotnego..a rodzina w polsce..ktorej odcialo sie mozliwosc przyjazdu wlasnie przez pobyt nielegalnty ..i kolko sie zamyka...jakim trzeba byc desperatem i miec klapki na oczach..w UE nie dosc ze mamy prawo pracy to blisko do domu..ludzie wracajcie do europy jak juz chcecie mieszkac za granica polecam Anglie..dzis bylo piekne slonce :)

Mnie nie miesci sie w glowie, jak niewiele potrzeba ludziom do szczescia...

Kilka slonecznych dni w roku, jakis zasrany Ryainair czy inny Wizz, i juz jest Eldorado!

A tak naprawde, to zazdroszcze takim ludziom.

ps. dobre sa te gadki o ponizaniu w ambsadzie, hehe.

Napisano

tzn zalezy mi na tym zeby w drodze powrotnej pobyc kilka dni tj 3-4 dni w miami, to nie wiem czy wiza tranzytowa wystarczy. myslalam o wizie turystycznej bo w sumie chcialabym w najblizszych latach pojechac do usa jeszcze raz zobaczyc to co mi sie nie udalo za pierwszym razem ;) czy moga byc problemy z wiza turystczna?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...