xox Napisano 9 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2013 dziękuję wszystkim za pomoc w takim razie jutro postaram się zdobyć to zaświadczenie! zobaczę może uda się po angielsku, rozumiem, że jeśli będzie tylko po polsku to może być problem gdy będą sprawdzali na lotnisku w USA?
xox Napisano 9 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2013 nawet nie zastanawiałam się nad kupowaniem tych leków w Stanach, bo wiązałoby się to z wizytą u lekarza tam na miejscu, która sporo kosztuje i zapłaceniem pełnej kwoty za leki, które tanie nie są, a w Polsce dostaję refundację na część ceny
KaeR Napisano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2013 że jeśli będzie tylko po polsku to może być problem gdy będą sprawdzali na lotnisku w USA? No ze znajomością polskiego kiepsko wśród CBP i TSA.
xox Napisano 9 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2013 na lotnisku w Londynie to jak pokazałam dokumenty po polsku to powiedzieli, że nic nie rozumieją i odpuścili sprawdzania liczyłam, że może też będą tak uprzejmi w Stanach, ale chyba lepiej na to nie liczyć
KaeR Napisano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2013 Tłumaczenie przysięgłe kosztuje chyba do 50zł. Co jest lepsze? 50 zł i spokój czy niewiadoma?
sly6 Napisano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2013 to sie idzie po kolejna recepte nie ma z tym problemu aby lekarz wypisal To samo zaswiadczenie od lekarza,sa tacy ze bez problemu takie cos wypisz w j.angielskim ..a znam takich ze prowadza zajecia dla studentow w tym jezyku
jkb Napisano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2013 Tłumaczenie przysięgłe kosztuje chyba do 50zł. Co jest lepsze? 50 zł i spokój czy niewiadoma? No to jeszcze apostile w takim razie
KaeR Napisano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2013 No to jeszcze apostile w takim razie To jest wliczone z tego co wiem w przysięgłe. Moje tłumaczenia mają apostylę a nigdy o tym im nie wspominałem.
xox Napisano 13 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2013 jestem już po podróży, dziękuję wszystkim za odpowiedzi i wszelką pomoc! zaświadczenie po angielsku zdobyłam u lekarza, ale na lotnisku Chopina machneli ręką jak chciałam pokazać, ale to może przez to, że spakowałam większość do rejestrowanego (który się na szczęście nie zgubił) i miałam przy sobie tylko dwa opakowania tabletek na lotnisku JFK w ogóle nie sprawdzali.
KaeR Napisano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2013 W wawie ich nie obchodzi co wywozisz. :-) czyli w USA było standardowo, a wątek długi jakbyś bombę wiozła ;-) Enjoy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.