sly6 Napisano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2013 a co to znaczy przedluzylam ,ile czasu przedluzylas pobyt?jak nielegalnie bylas to-nielegalnie przedluzylas pobyt : od 180 dni do 1 rok masz zakaz na 3 lata jak powyzej 1 rok masz zakaz na 10 lat
Inga N-T Napisano 23 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2013 Podczas załatwiania - ale powinnaś sama mieć rozeznanie czy przedłużyłaś pobyt poza wyznaczony czas... ja sie na tym zbytnio nie znam dla mnie przedłużona to przedłużona.Teraz natomiast przypominam sobie że miałam wize do 28 maja w wróciłam chyba 10 sierpnia pamiętam że jeszcze w dzień wyjazud potrzebny był adwokatowi mój bliet więc go skanowałam i mu przesłałam i w sumie od tamtego czasu nie wiem jak to się skończyło. Więc może być niewesoło. Jeśli sie okaże że przesadziłam to moge nie dostać również wizy narzeczeńskiej?
sly6 Napisano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2013 nie problem co z przedluzeniem pobytu lecz co zalatwialas przez adwokata i co tam bylo wpisane i jak wpisane... poczytaj dobrze forum i zobaczysz jak moze byc. do 180 dni nie ma sie tzw zakazu wjazdu ..jesli bylas od maja do sierpnia to sie zmiescilas w czasie ale z wiza turystyczna mozesz miec problem ale juz nie z narzeczenska czy tez na pobyt staly
Inga N-T Napisano 23 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2013 nie problem co z przedluzeniem pobytu lecz co zalatwialas przez adwokata i co tam bylo wpisane i jak wpisane... poczytaj dobrze forum i zobaczysz jak moze byc. do 180 dni nie ma sie tzw zakazu wjazdu ..jesli bylas od maja do sierpnia to sie zmiescilas w czasie ale z wiza turystyczna mozesz miec problem ale juz nie z narzeczenska czy tez na pobyt staly Dzięki bardzo za odpowiedź. Więc chyba bede się starać o wize ale po ślubie w Polsce. Pomogliście :-)
Misuzu Napisano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2013 A ja mam pytanie jak wczesniej powinnismy nie wiem... załatwiac sobie date ślubu w sadzie bodajże? Gdzieś doczytałam, że miesiąc wczesniej się załatwia datę, ale nie jestem pewna czy to sa dobre informacje. Pytam, bo nie wiem czy zdązymy to zrobić jak juz bede w usa na wizie, pewnie powinnismy to zrobic juz po noa2?
kzielu Napisano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2013 W większości sadów termin będziesz miała od reki....
Misuzu Napisano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2013 Na prawde? No wlasnie tez wyczytalam ze 2 godz czekania moga byc wiec wydawalo mi sie to troche nieprawdipodobne. Czyli w te 3 miesiace zazy sie wszystko zalatwic i nawet po noa2 bedzie ok. Dzieki.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.