Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Twoja córka stanęła w doobrej kolejce, bo na granicy jest jedna kolejka (no, chyba że jest się obywatelem USA lub rezydentem).

Z tym, że w przypadku wiz do USA, to nie otrzymuje się ich na granicy, tylko w amerykańskim konsulacie.

A na granicy otrzymuje się pozwolenie na wjazd.

Ja to bym raczej nigdzie nie podjeżdżała, tylko sprawdziła w internecie, jakie są przepisy wizowe danego kraju... Dziwne, że Twója córka nie wiedziała, że po wizę powinna udać się do konsulatu. Przecież cały czas się trąbi, jacy to Polacy poszkodowani, że muszą się starać o wizy do Stanów... No, ale najważniejsze, że się wyjaśniło i teraz już będzie wiedzieć, co zrobić, jeśli chce odwiedzić USA.

• Odpowiedzi 42
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Spoko, tylko nie przypominam sobie na granicy okienek z informacją konsularną. Nie wiem, gdzie była się dowiedzieć, ale żeby dotrzeć do stanowisk amerykańskich, trzeba opuścić Kanadę i dalej już są oficerowie CBP, którzy nie muszą wiedzieć jak wypełnić wniosek wizowy itd.

Napisano

Joanno dziękuję za odpowiedzi.Moja córka pojechała na granicę zeby się czegoś dowiedzieć, nie planowała i nie planuje wjazdu do Stanów bez wizy. Póki co jest w Kanadzie i jest zadowolona. Realizuje swój plan. Jest gdzieś daleko od miasta więc nie ma możliwości na bieżąco buszować po necie. Ja na razie muszę jej wystarczyć jako źródło info.

Napisano
Pawel91: Immigration officer wpuścił mnie do kraju ale nie zostawił żadnej informacji na ile daje mi wize wewnętrzną, mam stempel admitted
RezydentFORUM: Nie, nikt nie wbija zadnych pieczatek przy wylocie
To wbija czy nie wbija ktoś pieczątkę przy przekraczaniu granicy z USA ?
Napisano

to nie takie dziwne co opisuje Malinowa

znajomy byl na granicy tak samo,mogl wjechac ale jak powiedzial o wizie to musial wrocic do Kanady ,

I dobrze ze tak zrobil .Nie wiem na ile to jest czeste ale zdarza sie.

ps zdarzenie bylo z 3-4 tyg temu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...