Arczyslaw Napisano 8 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2013 Witam! Planuje we wrześniu podróż poślubną na Floryde, przeglądam strony z hotelami.. i zastanawiam się, w jakim mieście najlepiej nocować! Na miejscu będziemy 10 noclegów, 5 na wschodnim, 5 na zachodnim wybrzeżu. Jakie miejscowości polecacie, nie ukrywam, że interesują nas piękne plaże ale i wieczorne wypady na miasto czy na zakupy. Jeśli chodzi o wschodnie wybrzeże myślałem o Daytona Beach, Miami, Hollywood, Fort Lauderdale. Na zachodnim sprawa jest trudniejsza - Naples, Sanibel Island, Cape Coral, Fort Meyes, Sarasota, St. Petersburg, Clearwater. Co możecie polecić z własnego doświadczenia..? Z góry dziękuje za każdą sugestie!
mi0706 Napisano 8 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2013 Cały pas od Miami do West Palm Beach to jedno wielkie piękne miejsce. Ja byłem w Boca Raton i to jest bardzo fajne miejsce, dużo sklepów w których się można obkupić bez umiaru. Długie niekąńczące się plaże. Od strony zatoki meksykańskiej polecam Sanibel Island (tam byłem). Nie należy do najtańszych, ale jest piękne, no i fakt, że jest od zachodniej strony to codzienne, piękne i romantyczne zachody słońca.
Nigella Napisano 8 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2013 Tak sie sklada, ze bylam w osmiu z wymienionych przez Ciebie miejsc - poza Daytona, Sarasota i Cape Coral. Polecam strone http://hotelcoupons.com i hotele typu La Quinta czy Extended Stay (jesli oczywiscie musicie liczyc sie z kosztami). Zwroc uwage na "walk-in rate" - generalnie jest taniej, jesli przyjedziesz do hotelu bez rezerwacji i dostaniesz pokoj "z marszu" (choc nie polecam tej opcji, gdy traficie np. na jakies swieto czy dlugi weekend; w przypadku napietego grafiku jazda od hotelu do hotelu w poszukiwaniu miejsca tez raczej nie wchodzi w gre).My dla przykladu nocowalismy tutaj:Extended Stay America St. Petersburg - Clearwater3089 Executive DriveClearwater, FL 33762(727) 561-9032Swiezo wyremontowany budynek, pokoj z wyposazona kuchnia, dogodne polozenie miedzy St Petersburg, Clearwater i Tampa (ktora goraco polecam) i calkiem niezla cena. PS. Jesli potrzebujesz podpowiedzi co gdzie zobaczyc - chetnie sluze rada.
dareknow0 Napisano 8 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2013 Witam! Planuje we wrześniu podróż poślubną na Floryde, przeglądam strony z hotelami.. i zastanawiam się, w jakim mieście najlepiej nocować! Na miejscu będziemy 10 noclegów, 5 na wschodnim, 5 na zachodnim wybrzeżu. Jakie miejscowości polecacie, nie ukrywam, że interesują nas piękne plaże ale i wieczorne wypady na miasto czy na zakupy. Jeśli chodzi o wschodnie wybrzeże myślałem o Daytona Beach, Miami, Hollywood, Fort Lauderdale. Na zachodnim sprawa jest trudniejsza - Naples, Sanibel Island, Cape Coral, Fort Meyes, Sarasota, St. Petersburg, Clearwater. Co możecie polecić z własnego doświadczenia..? Z góry dziękuje za każdą sugestie! Na Florydzie byłem we wszystkich wymienionych przez Ciebie miejscach. Zdecydowanie odradzam Daytona Beach ( tam samochody jeżdżą po piaszczystej plaży ) .No chyba ,że jesteś miłośnikiem motoryzacji . Jeśli masz się tylko zatrzymać w jednym miejscu na Florydzie to moim zdaniem tylko Floryda południowa ( od Miami Beach w dół ) . Floryda północna i centralna mniej ciekawa. Miami Beach,Hollywood,Palm Beach,Fort Lauderdale i wszystkie okolice .
Nigella Napisano 8 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2013 I tu sie z Toba Darku nie do konca zgodze, ale wiadomo - wszystko jest kwestia gustu i kazdy ma prawo do wlasnego zdania Floryda centralna i polnocna to po prostu zupelnie inne klimaty niz to, co przecietnemu czlowiekowi kojarzy sie w pierwszej chwili z Floryda. Poludniowa jest w wiekszosci "przycieta" pod potrzeby turystow. Zachodnia podobnie choc troche jakby mniej (nie ma tam "dzungli" typu Miami). Centralna i polnocna natomiast - cos pieknego i nieoczekiwanego! W wielu miejscach biednie, czasem nawet bardzo... ale jakie lasy, jakie jeziora, jakie tereny do uprawiania chocby kolarstwa! Nie mowiac o tym, ze jak sie jedzie z plaskiego poludnia i w pewnym momencie zaczynaja sie wzgorza, to sie czlowiek zwyczajnie cieszy Ale zgadzam sie, ze na tak krotki pobyt - 10 dni - mozna spokojnie te czesc Florydy odpuscic. Uwazam, ze piec dni na jednym i piec dni na drugim wybrzezu mniej wiecej da mlodej parze jako taki obraz Florydy - tym bardziej, ze nie maja wyjscia, musza przejechac przez Everglades, co bedzie dodatkowa atrakcja
rzecze1 Napisano 11 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 11 Lipca 2013 Witam! Planuje we wrześniu podróż poślubną na Floryde, przeglądam strony z hotelami.. i zastanawiam się, w jakim mieście najlepiej nocować! Na miejscu będziemy 10 noclegów, 5 na wschodnim, 5 na zachodnim wybrzeżu. Jakie miejscowości polecacie, nie ukrywam, że interesują nas piękne plaże ale i wieczorne wypady na miasto czy na zakupy. Jeśli chodzi o wschodnie wybrzeże myślałem o Daytona Beach, Miami, Hollywood, Fort Lauderdale. Na zachodnim sprawa jest trudniejsza - Naples, Sanibel Island, Cape Coral, Fort Meyes, Sarasota, St. Petersburg, Clearwater. Co możecie polecić z własnego doświadczenia..? Z góry dziękuje za każdą sugestie! Cześć, Polecam Ocean Inn w Hollywood. http://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g34296-d1028532-Reviews-Ocean_Inn-Hollywood_Florida.html Doskonała lokalizacja (plaża, cicho), dobry standard, ogród po środku, romantycznie, doskonałe miejsce na poślubny nocleg. Fantastyczni właściciele zapewnią Wam niezapomniany pobyt. Tanio. Minus - Hollywood jest dość spokojnym miejscem, nocne wypady na miasto nie będą raczej zbyt ekscytujące. Co prawda byliśmy tam w połowie października, ale nie sądzę aby w sezonie było jakoś znacząco lepiej, typowo turystycznie, restauracje, knajpy z dobrym i tanim jedzeniem, ale klubowego szału nie ma. Trzeba było jeździć do Miami. Udanej podróży!! Pzdr. - Łukasz
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.