Skocz do zawartości

Czy Mogę Umawiać Spotkanie Z Konsulem?

Sara

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mi się date update na stronie nvc codziennie zmienia. Ww każdym razie dzwoniłam do ambasady i powiedzieli mi, że spokojnie mogę się umawiać na spotkanie:) AgnieszkaS mam wizytę dokładnie 8 dni po Tobie. Trochę się denerwuje... mój narzeczony będzie ze mną w Polsce, więc idziemy razem. Możesz po wizycie opisać jak było? Jakie pytania zadawali itd? Ogólnie wrażenia po rozmowie.

Trzymam kciuki za Twoje interview!

• Odpowiedzi 33
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Naprawde nie ma sie czym denerwowac. Sprawdz trzy razy czy masz ze soba wszystkie wymagane dokumenty i jazda! :) Rozmowa jest normalna, bez napiecia. Pytania sa takie, jakich mozna sie spodziewac (o okolicznosci poznania, wzajemne odwiedziny i plany na najblizsza przyszlosc). Na wszystkie odpowiesz bez problemu, bo dotycza WAS :) Powodzenia dla Agnieszki i Sary! Juz wkrotce ten etap bedzie za Wami :)

Napisano

Naprawde nie ma sie czym denerwowac. Sprawdz trzy razy czy masz ze soba wszystkie wymagane dokumenty i jazda! :) Rozmowa jest normalna, bez napiecia. Pytania sa takie, jakich mozna sie spodziewac (o okolicznosci poznania, wzajemne odwiedziny i plany na najblizsza przyszlosc). Na wszystkie odpowiesz bez problemu, bo dotycza WAS :) Powodzenia dla Agnieszki i Sary! Juz wkrotce ten etap bedzie za Wami :)

Hej, dzieki

Wiem ze nie ma sie czym stresowac ale na pewno sama wiesz jak to jest, ja to najbardziej stresuje sie tym ze jakis blad w dokumentach bedzie, sprawdzalam dzisiaj czy mam wszystkie dokumenty przynajmniej 5 razy, hehe

Ja to lubie wszystko kontrolowac a w tej sytuacji mam wrazenie ze nie kontroluje niczego i to mnie jeszcze bardziej nakreca

Jak wroce jutro z ambasady to opisze jak bylo :)

Napisano

AgnieszkoS dziekuję serdecznie za opisanie, a przede wszystki gratulacje!!! :)

Mam pytanie: napisałaś, że skanowali numer z potwierdzenia umówienia na rozmowę - skąd mam wziąć coś takiego???

Przy umawianiu sie na rozmowe z konsulem online na koncu jest wyswietlone potwierdzenie spotkania, na dole tego potwierdzenia jest kod kreskowy UID wlasnie ten kod kreskowy jest skanowany

Napisano

Agnieszko gratulacje! :) Dolaczylas do szczesliwych posiadaczy wizy narzeczenskiej. Zaloze sie, ze narzeczony cieszy sie razem z Toba i nie moze doczekac Twojego przylotu :) Powodzenia!

Napisano

hej Agnieszka,

gratuluje! :)

A czy pani konsul sprawdzała też dokumenty dotyczące finansów?

W sensie czy musialas pokazywać wyciągi z konta sponsora etc?

Oraz jak wnikliwa była przy dowodach na związek? Przeglądała zdjęcia, karty pokladowe?

pozdrawiam

K

Napisano

Dziekuje wszystkim, jestesmy bardzo szczesliwi, wczoraj po wyjsciu z konsulatu nie moglam uwierzyc ze jest to w koncu za mna, teraz zacznie sie kolejny etap, ale to juz u boku ukochanej osoby, wiec bedzie latwiej.

Jezeli chodzi o dowody na zwiazek to ode mnie nic nie chciala, oprocz pytan ktore napisalam wczesniej poprosila o opisanie zdjec, ktore narzeczony wysylal razem z petycja i-129f fo USCIS, jak powiedzialam ze mam wiecej zdjec ze soba powiedziala ze nie potrzebuje wiecej, zdjecia ktore byly z ta petycja oddala zeby sobie je zachowala, nie chciala nawet zadnych maili, rozmow telefonicznych. Tak samo bylo z tymi gwarancjami finansowymi, wzieli sam formularz i-134 i nie chcieli zadnych dodatkow w postaci listu od pracodawcy czy zaswiadczenia z banku.

Ale mimo wszystko najlepiej miec wszystkie dokumenty ze soba, bo nie wiadomo o co moga poprosic, wszystkie dokumenty dotyczace poprzednich podrozy, jezeli czegos sie nie ma to raczej nie powinno byc odmowy, tylko moga poprosic o dowiezienie dokumentow i dopiero wtedy bedzie przyznana wiza

Napisano

Jezeli chodzi o dowody na zwiazek to ode mnie nic nie chciala, oprocz pytan ktore napisalam wczesniej poprosila o opisanie zdjec, ktore narzeczony wysylal razem z petycja i-129f fo USCIS, zdjecia ktore byly z ta petycja oddala zeby sobie je zachowala, nie chciala nawet zadnych maili, rozmow telefonicznych. Tak samo bylo z tymi gwarancjami finansowymi

miałam dokładnie w 100% tak samo na swojej rozmowie 3 tyg. temu :) pewnie ta sama pani konsul.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...