KaeR Napisano 16 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2013 Pracodawca nie będzie nic zgłaszał, bo Cię nie zatrudnia tylko odbywa z Tobą rozmowę. Bardzo często rozmowy odbywają się przez skype lub system używany przez daną firmę i obecność nie jest konieczna. To już nie te czasy, zresztą jak już kiedyś mówiłem, nie będzie ktoś latał na rozmowy bo zbankrutuje nawet będąc w USA. Wschodnie-zachodnie wybrzeże to ok $400. Przeważnie firmy zainteresowane pokrywają ten koszt.
hamsterPL Napisano 16 Lipca 2013 Autor Zgłoś Napisano 16 Lipca 2013 Pracodawca nie będzie nic zgłaszał, bo Cię nie zatrudnia tylko odbywa z Tobą rozmowę. Bardzo często rozmowy odbywają się przez skype lub system używany przez daną firmę i obecność nie jest konieczna. To już nie te czasy, zresztą jak już kiedyś mówiłem, nie będzie ktoś latał na rozmowy bo zbankrutuje nawet będąc w USA. Wschodnie-zachodnie wybrzeże to ok $400. Przeważnie firmy zainteresowane pokrywają ten koszt. No to super, w takim razie złoże papiery skoro mi nic nie grozi. Tak sie składa że będe na miejscu więc mógłbym odbyć rozmowę w siedzibie już, jeśli oczywiście mnie zaproszą.
KaeR Napisano 16 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2013 Weź pod uwagę, że od złożenia papierów do rozmowy mogą minąć miesiące.
hamsterPL Napisano 16 Lipca 2013 Autor Zgłoś Napisano 16 Lipca 2013 Weź pod uwagę, że od złożenia papierów do rozmowy mogą minąć miesiące. Wiem, nie zrażam sie tym, spróbować mogę, nic mnie to nie kosztuje.
KaeR Napisano 16 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2013 Wyślij z Polski a jak już będą z Tobą będą chcieli rozmawiać osobiście, to możesz powiedzieć, że w przeciągu dwóch, trzech tygodni będziesz w USA, jeśli o to Ci chodzi. Sensu większego w ogóle jechać nie ma, no chyba, że masz jakieś ekstra cechy, jak trzy nogi, czy świecenie w ciemnościach bo po h1b robotę rzadko wchodzi się z ulicy.
hamsterPL Napisano 16 Lipca 2013 Autor Zgłoś Napisano 16 Lipca 2013 Wyślij z Polski a jak już będą z Tobą będą chcieli rozmawiać osobiście, to możesz powiedzieć, że w przeciągu dwóch, trzech tygodni będziesz w USA, jeśli o to Ci chodzi. Sensu większego w ogóle jechać nie ma, no chyba, że masz jakieś ekstra cechy, jak trzy nogi, czy świecenie w ciemnościach bo po h1b robotę rzadko wchodzi się z ulicy. No tak właśnie chce zrobić bo będę tam na wakacjach specjalnie nie jechałbym, chyba że by mi zapłacili za podróż. Trzech nóg nie mam
KaeR Napisano 17 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2013 No to jeśli nie masz trzech nóg, możesz zobaczyć czy firma do której aplikujesz w przeszłości miała H1b, to Ci coś powie o szansach. Dodatkowo, jeśli planujesz zostac na dłużej to firma musiałaby też sponsorować GC.
kzielu Napisano 17 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2013 No tak właśnie chce zrobić bo będę tam na wakacjach specjalnie nie jechałbym, chyba że by mi zapłacili za podróż. Trzech nóg nie mam W dodatku bądź świadomy że najbliższe H-1B będą za więcej niż rok...
ilya_ Napisano 17 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2013 wg mnie czy jakiemuś pracodawcy [osobie odpowiedzialnej za przyjmowanie aplikacji] w jakiejs duzej firmie,korporacji itp bedzie sie chcialo zglaszac gdzies tam ze ktos z innego kraju aplikuje.........do tych googli fejsbuków i innych instagramów zapewne aplikuje codziennie setki ludzi wszelakiej masci z calego globu....
Telesfor Napisano 18 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2013 wg mnie czy jakiemuś pracodawcy [osobie odpowiedzialnej za przyjmowanie aplikacji] w jakiejs duzej firmie,korporacji itp bedzie sie chcialo zglaszac gdzies tam ze ktos z innego kraju aplikuje.........do tych googli fejsbuków i innych instagramów zapewne aplikuje codziennie setki ludzi wszelakiej masci z calego globu.... Rzeczywiscie szanse, ze cos takiego moze sie wydarzyc sa raczej niewielkie, choc rozni znajacy sie na rzeczy pewnie powiedza, ze NSA ma staly wglad do takich informacji. Ewentualnie moze sie tez zdarzyc, ze kandydatura trafi do kogos sympatyzujacego z Mlodzieza Wszechamerykanska i widzac ewidentnie, ze kandydat planuje szukanie pracy w trakcie pobytu turystycznego moze zechciec podlozyc swinie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.