Skocz do zawartości

T Mobile Usa Jak Zaktywować Nową Kartę Sim

Aniavb2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pomocy MAM PROBLEM!

Zakupiłam amerykański starter T-MOBILE wraz z kodem aktywacji by używać go na amerykańskiej ziemi na moim telefonie zakupionym w t-mb w Polsce niestety nie mogę go zaktywować ponieważ nie akceptuje IMEI ( numer seryjny 15-cyfrowy) telefonu.

Jak to rozwiązac :)? Ktoś wie jak pomóc :)?

Napisano

Idź to T-mobile w USA może oni go aktywują?
A tak w ogóle, imei telefonu nie powinien mieć nic do aktywacji karty, bo kartę możesz przekładać z tel do tel i co, za każdym razem będziesz aktywował do konkretnego tel?

Moze masz wpisać imei ale karty, dostałeś taką fajną kartę do karty SIM, przynajmniej powinieneś.

Pytanie: po co kupować starter w amerykańską kartę w Polsce skoro możesz kupić ową na miesjcu i nie mieć takich problemów?
Info: ja kupuję starter + doładowanie za 30$ = ok 34$ w tym mam 1500min na miesiąc i przy nowej karcie dostaje gratis 10$ do wygadania.

Napisano

Ale telefony z polskiego T-Mobile nie maja simlocka.

Co do kodu - pierwszy raz słyszę, zeby do aktywacji karty trzeba było wpisywać IMEI telefonu. Moze chodzi o zupełnie inny kod?

To co przychodzi mi jeszcze do głowy to ze telefon jest na "czarnej liście" operatora - zablokowane IMEI telefonu (dzieje sie tak w przypadku zgłoszenia kradzieży telefonu lub niektórzy operatorzy blokują IMEI przy nie płaconych fakturach. Rowniez chyba sporo służbowych telefonów ma zablokowane IMEI tak aby pracowały tylko w konkretnej grupie numerów, ale co do tego nie mam pewności)

Napisano

Są sieci które przywiązują kartę do imei telefonu np tracefon prepaid .Jeśli już jest taki problem tylko kontakt z operatorem .

W USA rzeczy które dla nas są nie zrozumiałe często mają się bdb np właśnie powiązanie karty z telefonem albo płatności

za rozmowy odbierane albo czeki w transakcjach bankowych .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...