agfuda Napisano 21 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 21 Lipca 2013 Witam! Niedługo lecę LOTem do Hamburga, wysiadam na terminalu 2, a 40 minut później z terminalu 1 mam samolot do EWR linii United Airlines. Standardowe pytanie: czy zdążę? Jak duże jest lotnisko w Hamburgu? Czy między terminalami kursuje jakiś bus? Po drugie: pamiętam, że lecąc Lufthansą wklepałam numery rezerwacji lotów na stronie i mogłam wybrać sobie miejsce w samolocie. Tutaj nie widzę takiej opcji, ani na stronie LOTu ani United. Czy da się to zrobić? Jeszcze jedno: bilety na oba loty dostanę odprawiając się w Warszawie, prawda? Proszę o odpowiedź kogoś ogarniętego, pozdrawiam
sly6 Napisano 21 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 21 Lipca 2013 W Warszawie dostaniesz karty pokladowe bylas na stronie United aby tam wybrac miejsca? Mozesz zadzwonic tez na infolinie aby Ci wybrali Kiedys byl post o tym lotnisku i ta osoba zdarzyla
agfuda Napisano 23 Lipca 2013 Autor Zgłoś Napisano 23 Lipca 2013 W Warszawie dostaniesz karty pokladowe bylas na stronie United aby tam wybrac miejsca? Mozesz zadzwonic tez na infolinie aby Ci wybrali Kiedys byl post o tym lotnisku i ta osoba zdarzyla Dzięki, coś mi się pokićkało, już znalazłam. Na stronie LOTu niestety nie działa link i nie da się wybrać... Jeszcze jedno pytanie: pamiętam, że ostatnio podawałam numer wizy i inne szczegółowe dane, a na str United nie ma takich pól do wypełnienia. Po czasie przypomniałam sobie, że chyba odprawiłam się online - czyli wychodzi na to, że tych danych podawać nie muszę, tylkow przypadku odprawy online?
agfuda Napisano 21 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2013 Próbuję sobie jeszcze przypomnieć jak wygląda kontrola na lotnisku w Hamburgu - muszę się spinać i biec zeby w ciągu tych 40 minut zdążyć? Przecież do samolotu tez dużo wcześniej wpuszczają...wiem że włazi się do wielkiego 'skanera' z rękoma do góry, ale oprócz pokazania paszportu chyba więcej już nic nie trzeba robić, tylko biec do gate? A i czytałam na forum że wszystkie formularze, które dostawało się do wypełnienia w samolocie już nie obowiązują, to prawda? Ten i94 czy jakiś tam
haneczka019 Napisano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2013 Obowiązuje tylko deklaracja celna, I-94 już nie.
depciak Napisano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2013 lecialem tym polaczeniem. wychodzac z rekawa z samolotu relacji Warszawa - Hamburg zaraz po lewej stronie mialem odprawe paszportowa na samolot do EWR. w zasadzie to przejscie z terminalu 2 do 1 to bylo raptem kilka krokow. Ja rezerwowalem sobie miejsca w samolocie gdy kupowalem bilet, mialem wtedy mozliwosc wyboru miejsca. Na odprawie w Warszawie dostaniesz dwa bilety jeden waw-ham, a drugi ham-ewr. Na bilecie waw-ham bedziesz miec tez naklejona informacje o numerze bagazu czy cos takiego i bedziesz to musiala pokazac paniom przy stanowisku UA na lotnisku, w sumie same Cie o to poprosza. Ja bez zadnych problemow zdazylem na samolot ba nawet jeszcze czekalem z 20 min na start choc gdy wchodzilem wiekszosc osob juz w nim siedziala, brakowalo tylko tych osob lecacych z Warszawy, ktorzy stopniowo sie pojawiali po przejsciu calej odprawy. Do zadnego skanera sie nie wchodzi w hamburgu. Zostanie Ci sprawdzony paszport i visa przez niemieckiego oficera granicznego, a potem paszport i bilet sprawdza panie ze stanowiska UA.
agfuda Napisano 22 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2013 lecialem tym polaczeniem. wychodzac z rekawa z samolotu relacji Warszawa - Hamburg zaraz po lewej stronie mialem odprawe paszportowa na samolot do EWR. w zasadzie to przejscie z terminalu 2 do 1 to bylo raptem kilka krokow. Ja rezerwowalem sobie miejsca w samolocie gdy kupowalem bilet, mialem wtedy mozliwosc wyboru miejsca. Na odprawie w Warszawie dostaniesz dwa bilety jeden waw-ham, a drugi ham-ewr. Na bilecie waw-ham bedziesz miec tez naklejona informacje o numerze bagazu czy cos takiego i bedziesz to musiala pokazac paniom przy stanowisku UA na lotnisku, w sumie same Cie o to poprosza. Ja bez zadnych problemow zdazylem na samolot ba nawet jeszcze czekalem z 20 min na start choc gdy wchodzilem wiekszosc osob juz w nim siedziala, brakowalo tylko tych osob lecacych z Warszawy, ktorzy stopniowo sie pojawiali po przejsciu calej odprawy. Do zadnego skanera sie nie wchodzi w hamburgu. Zostanie Ci sprawdzony paszport i visa przez niemieckiego oficera granicznego, a potem paszport i bilet sprawdza panie ze stanowiska UA. super, dzięki pozostaje jeszcze liczyć na to, że samolot LOTu się nie opóźni.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.