Skocz do zawartości

Przesiadka W Hamburgu/wybór Miejsca W Samolocie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Niedługo lecę LOTem do Hamburga, wysiadam na terminalu 2, a 40 minut później z terminalu 1 mam samolot do EWR linii United Airlines. Standardowe pytanie: czy zdążę? Jak duże jest lotnisko w Hamburgu? Czy między terminalami kursuje jakiś bus?

Po drugie: pamiętam, że lecąc Lufthansą wklepałam numery rezerwacji lotów na stronie i mogłam wybrać sobie miejsce w samolocie. Tutaj nie widzę takiej opcji, ani na stronie LOTu ani United. Czy da się to zrobić?

Jeszcze jedno: bilety na oba loty dostanę odprawiając się w Warszawie, prawda?

Proszę o odpowiedź kogoś ogarniętego,

pozdrawiam :)

Napisano

W Warszawie dostaniesz karty pokladowe

bylas na stronie United aby tam wybrac miejsca?

Mozesz zadzwonic tez na infolinie aby Ci wybrali :)

Kiedys byl post o tym lotnisku i ta osoba zdarzyla :)

Napisano

W Warszawie dostaniesz karty pokladowe

bylas na stronie United aby tam wybrac miejsca?

Mozesz zadzwonic tez na infolinie aby Ci wybrali :)

Kiedys byl post o tym lotnisku i ta osoba zdarzyla :)

Dzięki, coś mi się pokićkało, już znalazłam. Na stronie LOTu niestety nie działa link i nie da się wybrać...

Jeszcze jedno pytanie: pamiętam, że ostatnio podawałam numer wizy i inne szczegółowe dane, a na str United nie ma takich pól do wypełnienia. Po czasie przypomniałam sobie, że chyba odprawiłam się online - czyli wychodzi na to, że tych danych podawać nie muszę, tylkow przypadku odprawy online?

• 4 tygodnie później...
Napisano

Próbuję sobie jeszcze przypomnieć jak wygląda kontrola na lotnisku w Hamburgu - muszę się spinać i biec zeby w ciągu tych 40 minut zdążyć? Przecież do samolotu tez dużo wcześniej wpuszczają...wiem że włazi się do wielkiego 'skanera' z rękoma do góry, ale oprócz pokazania paszportu chyba więcej już nic nie trzeba robić, tylko biec do gate? A i czytałam na forum że wszystkie formularze, które dostawało się do wypełnienia w samolocie już nie obowiązują, to prawda? Ten i94 czy jakiś tam ;)

Napisano

lecialem tym polaczeniem. wychodzac z rekawa z samolotu relacji Warszawa - Hamburg zaraz po lewej stronie mialem odprawe paszportowa na samolot do EWR. w zasadzie to przejscie z terminalu 2 do 1 to bylo raptem kilka krokow. Ja rezerwowalem sobie miejsca w samolocie gdy kupowalem bilet, mialem wtedy mozliwosc wyboru miejsca. Na odprawie w Warszawie dostaniesz dwa bilety jeden waw-ham, a drugi ham-ewr. Na bilecie waw-ham bedziesz miec tez naklejona informacje o numerze bagazu czy cos takiego i bedziesz to musiala pokazac paniom przy stanowisku UA na lotnisku, w sumie same Cie o to poprosza. Ja bez zadnych problemow zdazylem na samolot ba nawet jeszcze czekalem z 20 min na start choc gdy wchodzilem wiekszosc osob juz w nim siedziala, brakowalo tylko tych osob lecacych z Warszawy, ktorzy stopniowo sie pojawiali po przejsciu calej odprawy.

Do zadnego skanera sie nie wchodzi w hamburgu. Zostanie Ci sprawdzony paszport i visa przez niemieckiego oficera granicznego, a potem paszport i bilet sprawdza panie ze stanowiska UA.

Napisano

lecialem tym polaczeniem. wychodzac z rekawa z samolotu relacji Warszawa - Hamburg zaraz po lewej stronie mialem odprawe paszportowa na samolot do EWR. w zasadzie to przejscie z terminalu 2 do 1 to bylo raptem kilka krokow. Ja rezerwowalem sobie miejsca w samolocie gdy kupowalem bilet, mialem wtedy mozliwosc wyboru miejsca. Na odprawie w Warszawie dostaniesz dwa bilety jeden waw-ham, a drugi ham-ewr. Na bilecie waw-ham bedziesz miec tez naklejona informacje o numerze bagazu czy cos takiego i bedziesz to musiala pokazac paniom przy stanowisku UA na lotnisku, w sumie same Cie o to poprosza. Ja bez zadnych problemow zdazylem na samolot ba nawet jeszcze czekalem z 20 min na start choc gdy wchodzilem wiekszosc osob juz w nim siedziala, brakowalo tylko tych osob lecacych z Warszawy, ktorzy stopniowo sie pojawiali po przejsciu calej odprawy.

Do zadnego skanera sie nie wchodzi w hamburgu. Zostanie Ci sprawdzony paszport i visa przez niemieckiego oficera granicznego, a potem paszport i bilet sprawdza panie ze stanowiska UA.

super, dzięki :) pozostaje jeszcze liczyć na to, że samolot LOTu się nie opóźni.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...