Skocz do zawartości

Tax Transcripts

Laurka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mamy juz prawie kompletny pakiet do AoS, ale pojawil sie jeden problem. Moj maz ma wszystkie tax transcripts poza rokiem 2010. Z jakiegos powodu nie ma kopii W2 ani niczego z tego roku, a musimy zalaczyc trzy ostatnie lata. Znalazlam nastepujaca informacje http://www.irs.gov/taxtopics/tc159.html jednak nie wiem, czy powinnismy prosic o calosc za oplata 57 dol. czy ta nieodplatna informacja o W2 jest wystarczajaca? Zapewne nie, bo USCIS pewnie chce dostac kopie W2? Jak to wlasciwie jest? Ktos wie i powie, co powinnismy zrobic?

• Odpowiedzi 27
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Ale dlaczego nie zamowicie darmowych transcripts z IRSu ? Potrzebujecie albo kompletny ITR (W-2, 1040, wszystkie schedules) albo transkrypt z IRS ktory jest rownowazny i wtedy poza nim nie potrzeba nic wiecej.

Transkrypty mozna zamowic z IRS bezplatnie...

Napisano

Kzielu ma racje. Darmowe traskrypty z IRS jak zamowisz online to przyjda do ciebie w ciagu 10 dni, I to powinno w zupelnosci wystarczyc. Ja takie mialam do obywatelstwa, choc nawet na nie nie spojrzeli.

Moze jednak ktos by jeszcze potwierdzil, bo jak robilam AOS to Karina mnie uczulala ze wszystkie te W2 czy W4 powinny byc w pakiecie zalaczone, wiec nie chce wprowadzac w blad.

Napisano

Dzieki za podpowiedzi :-) Moze tak powinnismy zrobic - zaoszczedzilo by nam to czas, na ktorym w tym momencie mi zalezy. Bo w sumie mamy wszystko oprocz tej jednej rzeczy (zonk). No, ale do poniedzialku w sumie moge (nie)cierpliwie poczekac ;)

Napisano

Bede wysylac pakiet w poniedzialek. Zalaczam kopie DS-3025, ktora dostalam od pani doktor. Reszte przeciez USCIS juz ma. Zabrali ode mnie cala koperte na lotnisku.

Napisano

W sumie to nie wiem czy czekac na te tax transcripts za 2010 r. czy slac juz pakiet w poniedzialek. Na sciadze, ktora dostalam w lokalnym USCIS jest napisane, ze do Affidavit of Support trzeba dolaczyc federal taxes a ostatniego roku i W2 z dwoch ostatnich lat. I tyle. (Opcjonalnie oczywiscie mozna dolaczyc employer letter). Moze niepotrzebnie czekam? Ale z drugiej strony czlowiek sobie mysli, ze od przybytku glowa nie boli i moze w ten sposob uniknie sie RFE?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...