ilya_ Napisano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2013 Za niedługo wybieram się do Hong Kongu. Czy ktoś z forumowiczów był na tak dalekich dziewiczych terenach ?
alinka87 Napisano 9 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2014 Byłam dwa lata temu w Hong Kongu. Jak dla mnie to najpiękniejsze miasto jakie widziałam, nawet Dubaj nie zrobił na mnie takiego wrażenia. Będąc w Hong Kongu koniecznie musisz zobaczyć Symfonię świateł, codziennie o 20.00, koniecznie panoramę z Victoria Peak, coś niesamowitego!
ilya_ Napisano 15 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 15 Lutego 2014 ja jestem w HK od 3 tyg...skad rowniez serdecznie pozdrawiam wszystkich forumowiczow.....jutro lece ze znajoma do tajwanu na 3 dni !
ilya_ Napisano 4 Października 2014 Autor Zgłoś Napisano 4 Października 2014 Teraz w Hong Kongu jest trudny czas dla demokracji. Oczywiscie jesli kogos to interesuje - sprobujmy zrozumiec dlaczego w Hong Kongu wybuchl protest pro-demokratyczny. http://www.buzzfeed.com/miriamberger/a-15-step-guide-to-understanding-why-hong-kong-has-erupted-i#j1rlxr
andyopole Napisano 4 Października 2014 Zgłoś Napisano 4 Października 2014 Nie ma co rozumieć. Mieszkancy tego miasta nigdy nie zyli w komunie i do tego chińskiej. Duzo rzeczy im się może nie podobać a wlasciwie nic co chińskie (kontynentalne) chyba już ich nie cieszy. Mój szef był jesienią na targach wrocil zauroczony. Ciekawostki jakie przychodzą mi do glowy: nie ma pryatnych samochodow, nie dlatego ze nie stać ich na zakup, nie stać ich na zaplacenie za miejsce do parkowania. Wszedzie ponoc tak czysto ze można spokojnie siadac na chodniku a w metrze, czy na lotnisku jesc z podłogi.
ilya_ Napisano 5 Października 2014 Autor Zgłoś Napisano 5 Października 2014 Nie wszedzie jest bardzo czysto, ale faktycznie jest sporo miejsc mozna jesc z podlogi.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.