holly Napisano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2013 Witam wszystkich Forumowiczów! chcę lecieć do Am. Środkowej na wakacje a podróż jest z przesiadką w Miami (dosłownie parę godzin). Rozumiem, że powinnam ubiegać się o wizę tranzytową. problem tkwi w tym, że interesuje mnie wiza turystyczna. Chcialabym pojechać do Stanów na wakacje w przyszłym roku i taka wiza niewątpliwie bardziej by mi się przydała. Poza tym jest bardziej uniwersalna i do przelotów też się nadaje. Czy jeżeli będę się ubiegać o wizę turystyczną, a datą planowanej podróży do USA będzie mój tranzyt, to wniosek nie zostanie odrzucony jako zła kategoria wizowa? Czy koś mógłby doradzić coś w tej kwestii?
sly6 Napisano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2013 taki wniosek nie zostanie odrzucony ale w 2 strony juz moglby byc pamietaj aby powiedziec o tym pod czas rozmowy i miec ten tzw plan zwiedzania USA
holly Napisano 20 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2013 Dziękuję za szybką odpowiedź akurat przesiadkę w Miami mam w obie strony
sly6 Napisano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2013 holly zle mnie zrozumiales jakbys chcial wize tranzytowa na wjazd turystyczny to by nic nie wyszlo ,ta wiza nie sluzy do takich celow,aby tranzyt,pare dni mozesz byc w USA bo jest taki limit i wylot-wyjazd do innego miejsca pewna osoba chciala tak zrobic na tej wize i zostala odeslana z kwitkiem
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.