Skocz do zawartości

Wyjazd Do Ny Na Tydzień

acad

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Patrze na te dwie oferty. Ta pierwsza ma wiecej atrakcji ? Chcialbym wiedziec na jakiej zasadzie to dziala i czy sie oplaca ? Widze, ze tam mozliwy jest rowniez przejazd autobusem z otwartym dachem (jak domyslam sie dodatkowo platny).

• Odpowiedzi 174
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Patrze na te dwie oferty. Ta pierwsza ma wiecej atrakcji ? Chcialbym wiedziec na jakiej zasadzie to dziala i czy sie oplaca ?

No to najlepiej policz sobie, ile byś zapłacił za bilety do atrakcji, które chcesz zobaczyć, a potem porównaj je z ceną wejściówki, która je zawiera i zobaczysz, czy Ci się opłaca. Innej metody nie ma.

Na jakiej zasadzie to działa, no to jest opisane na stronie danego passa. On może być biletem wstępu do atrakcji. W niektórych miejscach są na przykład osobne kolejki dla posiadaczy takiego passa. Tak było w przypadku wejsciówki, którą ja miałam. Jak to wygląda w przypadku tej drugiej - nie wiem, nie interesowałam się nią w ogóle.

Oczywiście weź pod uwagę ramy czasowe. Np. oczekiwanie na rejs na Statuę może potrwać nawet dwie godziny, tylu jest chętnych. Więc lepiej kupić passa na więcej dni i zwiedzać "na luzie", nie denerwując się, że na coś nie zdążysz lub nie starczy Ci czasu.

Napisano

Też mam wątpliwości czy wszystkie te ceny podane jako te bez passa są prawdziwe. Wstęp do muzeów jest teoretycznie za darmo albo cena jest co najwyżej sugerowana, a tu podali 22 dolary.

Czy ta Metrocard na metro i autobusy jak to wszyscy piszą jest, że tak powiem, hulajnoga piekła nie ma, i mogę na tym jeździć metrem i autobusami, czy tylko metrem?

Napisano

Zalezy do jakiego muzeum - Muzeum Historii Naturalnej oraz Metropolitan mają tzw cenę sugerowana. Prosząc o donated ticket płacisz tyle ile chcesz. Ja ostatnio zaplacilam 3$ za dwie osoby (chciałyśmy po 3 od osoby, ale babeczka powiedziała ze 3$ za dwie tez jest ok :) )

MoMA juz tak nie ma.

Napisano

Miejskimi autobusami też.

Eh, zapomniałam doprecyzować, że chcę kupić tygodniową Metrocard. Mam nadzieję, że nic się nie zmienia i będę mogła jeździć tym i tym.

Na pewno myślę o Muzeum Historii Naturalnej. Mam legitymację studencką, ale nie tę międzynarodową, co podobno coś daje za granicą. Pewnie na polską nie wyciągnę nigdzie zniżek.

Napisano

To moze ja powtórzę - Muzeum Historii Naturalnej i Metropolitan Museum - prosisz o DONATED TICKETS , pani pyta ile chcesz zaplacic ( mówisz ze np 1$, 2$, 5$ ile chcesz) i tyle płacisz. Nie potrzebujesz tam zadnej legitymacji.

W Metropolitan zaplacilam 5$/os w Muzeum Historii Naturalnej 1,50$/os , mimo ze nawet chciałam wiecej, ale pani nie chciało sie czekać na drugie 3$

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...