acad Napisano 13 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2013 Juz w domu . Bylo super . Co do samego przylotu do USA i procedur to przeszlismy wszystko bez problemow. Bylo pytanie jak minal lot, po co lecimy i na jak dlugo i to wszystko. Nurtuje mnie jedna sprawa. Przy wyjezdzie z USA do Polski nie wypelnialismy zadnej deklaracji ani nic. Na jfk oddalismy bagaze, dostalismy boarding pass, przeslismy kontrole bezpieczenstwa i to wszystko. Nie ma zadnych pieczeci do paszportow przy wyjezdzie ?
KaeR Napisano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2013 Juz w domu . Bylo super . Co do samego przylotu do USA i procedur to przeszlismy wszystko bez problemow. Bylo pytanie jak minal lot, po co lecimy i na jak dlugo i to wszystko. Nurtuje mnie jedna sprawa. Przy wyjezdzie z USA do Polski nie wypelnialismy zadnej deklaracji ani nic. Na jfk oddalismy bagaze, dostalismy boarding pass, przeslismy kontrole bezpieczenstwa i to wszystko. Nie ma zadnych pieczeci do paszportow przy wyjezdzie ? Nie ma.
Anubis Napisano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2013 Juz w domu . Bylo super . Co do samego przylotu do USA i procedur to przeszlismy wszystko bez problemow. Bylo pytanie jak minal lot, po co lecimy i na jak dlugo i to wszystko. Nurtuje mnie jedna sprawa. Przy wyjezdzie z USA do Polski nie wypelnialismy zadnej deklaracji ani nic. Na jfk oddalismy bagaze, dostalismy boarding pass, przeslismy kontrole bezpieczenstwa i to wszystko. Nie ma zadnych pieczeci do paszportow przy wyjezdzie ? Miło dowiedzieć się że wycieczka udana. Szkoda ż pogoda nie całkiem dopisała.
Christina Napisano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2013 Też dzisiaj wróciłam z NY. Rzeczywiście pogoda była nie do końca zwiedzaniowa, wymroziło nas parę ładnych razy, ale i tak wrażenia nieziemskie.
acad Napisano 13 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2013 Tak bylo mrozno ale zawsze w metrze bylo cieplo, wiec mozna bylo usiasc i sie rozgrzac . Wjechalismy na ESB, porobilismy foty i za 5 minut zaczela sie sniezyca . Ogolnie wrazenia bardzo pozytywnie. 6 dni to bardzo malo na zwiedzanie nawet tych najwazniejszych atrakcji. Na pewno wiele spraw jest fajniejszych w Polsce niz tam w Nowym Jorku. Bylismy w tych centrach handlowych: Century 21, Macy's ale nam sie nie podobaly. U nas jest lepiej.
Anubis Napisano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2013 Bylismy w tych centrach handlowych: Century 21, Macy's ale nam sie nie podobaly. U nas jest lepiej. To są domy towarowe. Centra handlowe w USA są na wiochach.
ilya_ Napisano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2013 Też dzisiaj wróciłam z NY. Rzeczywiście pogoda była nie do końca zwiedzaniowa, wymroziło nas parę ładnych razy, ale i tak wrażenia nieziemskie. Nowy Jork jest fajniejszy zdecydowanie w lato. Już była tu gadka na forum, że komuś du..wymroziło na Brooklyn Bridge gdy poszedł w -10 C hehe....zimą szybko zaczyna się sćiemniać
Christina Napisano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2013 I tak później tam się ściemniało niż w Wawie . Tam ok 17, tu już po 15. Zwiedzałyśmy od rana do nocy i polubiłyśmy metro ze względu na możliwość wygrzania się Chociaż co by nie mówić - i tak przywiozłam nowojorską zarazę i siedzę teraz z przeziębieniem w domu. We wtorek pod Lady Liberty zaczął śnieg padać i nagle się okazało, że mam nową dziurę w bucie, a ok 10pm na ESB od strony południowej tak zimny wiatr walił, że nie dało się dłużej wytrzymać niż czas naświetlania migawki. w 21 Century na tyle ceny mi się podobały, że przyjechałam do NY z w połowie pustą walizką, a z powrotem musiałam czterema kolanami dopychać. Co mnie rozbawiło - w nd i pn wieczorem w wiadomościach non stop mówili, że będzie śnieżyca, AŻ 5 cm śniegu spadnie, pokazywali już gotowe odśnieżarki, zapasy soli, wypowiedzi ludzi, że już dziś ja rozsypują, niektóre szkoły zostały zamknięte, niektórzy nie pojechali do pracy, po czym we wt popadał jakiś tam śnieg do 14, do 15 już się roztopił, a o 16 jezdnie już były suche.
Anubis Napisano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2013 Nowy Jork jest fajniejszy zdecydowanie w lato. Już była tu gadka na forum, że komuś du..wymroziło na Brooklyn Bridge gdy poszedł w -10 C hehe....zimą szybko zaczyna się sćiemniać Optymalna pora w NYC to od połowy września do połowy listopada. Latem jest za gorąco i za duszno. Ludzie mdleją na ulicach i w metrze. Zimą wiadomo - zimno, opady, krótkie dni. Wiosną tu nie można się chwalić - wietrznie, dżdżysto, nagle wyskoczy 30 C i po ptokach..
ilya_ Napisano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2013 Optymalna pora w NYC to od połowy września do połowy listopada. No jesli tak juz jest to i na Pulaski Day mozna sie zalapac, ktory zawsze na poczatku pazdziernika jest
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.