acad Napisano 31 Października 2013 Autor Zgłoś Napisano 31 Października 2013 Co to jest APIS ? W ogole teraz po zalogowaniu na ta strone https://cgifederal.secure.force.com/ znajde jakies informacje odnosnie przyznanej wizy ? Na tej stronie tez zniknal adres dostawy dokumentow.
KaeR Napisano 31 Października 2013 Zgłoś Napisano 31 Października 2013 APIS? Bierzemy google i wpisujemy... http://www.cbp.gov/xp/cgov/travel/inspections_carriers_facilities/apis/ Często można zrobic to już po rezerwacji przed wylotem, więc nie jest to jakiś przymus podać dane przy rezerwacji.
acad Napisano 31 Października 2013 Autor Zgłoś Napisano 31 Października 2013 nie bardzo wiem o co chodzi. Nigdy o czyms takim nie slyszalem. Musimy cos dodatkowego wypelniac ?
KaeR Napisano 31 Października 2013 Zgłoś Napisano 31 Października 2013 To jest powiązane z biletem i linie lotnicze na którymś etapie będą się danych do APIS domagać. Numer paszportu, wiza, (chyba) adres w USA itd. W ostateczności będa to brać na check in, ale teraz wiele linii ma kioski, więc może byc trudno to podać. Lepiej online.
acad Napisano 31 Października 2013 Autor Zgłoś Napisano 31 Października 2013 Rozumiem. Wlasnie wyszukalem cos na forum. No to bedzie trzeba poczekac pewnie do konca przyszlego tygodnia z rezerwacją. Hotel chociaz moge bookowac czy tez bez wizy nie da rady ? W ogole czy np. jest mozliwe zeby teraz w konsulacie zmienili zdanie i wizy mi nie przyznali ?
KaeR Napisano 31 Października 2013 Zgłoś Napisano 31 Października 2013 Hotele możesz bookować i w sumie bilet też, bo APIS można zrobić później. Moje bilety kupuje ktoś inny, a ja robię APIS potem na podstawie kodu. Wizę dostałeś więc tylko fizycznie musi dotrzeć.
acad Napisano 31 Października 2013 Autor Zgłoś Napisano 31 Października 2013 No ok . Super. Wie ktos moze jak ten APIS dodaje sie w Lufthansie ?
KaeR Napisano 31 Października 2013 Zgłoś Napisano 31 Października 2013 Przez my booking czy jakoś tak. Będzie sekcja jak zabookujesz. Nie ma z tym problemu. Ostatnie kilka lotów miałem LH i jest wszystko jasne przy podglądzie rezerwacji.
acad Napisano 31 Października 2013 Autor Zgłoś Napisano 31 Października 2013 Czy rezerwacja w LH jest w pelni edytowalna jesli chodzi o te dane ? W ogole wiesz moze czy przejdzie karta debetowa mbanku przy platnosci ? Szukalem w necie i wynika na to ze tak.
KaeR Napisano 31 Października 2013 Zgłoś Napisano 31 Października 2013 Jest, bo APIS to odrębne zwierze. To jest taki element jak frequent flyer czy miejsca w samolocie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.