Skocz do zawartości

Emigracja Do Ny :)

Irlandczyk1995

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Was ;)

Mam 21 lat (Jestem po Technikum Hotelarskim), za kilka dni wylatuję do Belfastu na ok. 7-8 lat i chcę otrzymać obywatelstwo tego kraju całkowicie tracąc obywatelstwo Polskie (Do Polski już nigdy nie wrócę) i tu Moje pytanie, czy z obywatelstwem Wielkiej Brytanii i z wykształceniem hotelarza i dość dobrym językiem angielskim (W UK zamierzam robić studia z turystyki) dadzą Mi wizę na stałę do USA w wieku 29-30 lat ?

Napisano

Witam Was ;)

Mam 21 lat (Jestem po Technikum Hotelarskim), za kilka dni wylatuję do Belfastu na ok. 7-8 lat i chcę otrzymać obywatelstwo tego kraju całkowicie tracąc obywatelstwo Polskie (Do Polski już nigdy nie wrócę) i tu Moje pytanie, czy z obywatelstwem Wielkiej Brytanii i z wykształceniem hotelarza i dość dobrym językiem angielskim (W UK zamierzam robić studia z turystyki) dadzą Mi wizę na stałę do USA w wieku 29-30 lat ?

Nie,obywatelstwo Wielkiej Brytani nie daje ci zadnego prawa do uzyskania stalego pobytu w USA,nie zaleznie od wieku.

Napisano

Poandto przez 7-8 lat to moze sie wiele zmienic....

Doczytaj tez jakie sa warunki uzyskania obywatelstwa Irliandii

(Do Polski już nigdy nie wrócę)

nawet na swieta ? nawet przyszlej zonie nie pokazesz polski ? nie pokazesz warszawy ? krakowa ? zakopanego ?:)

Napisano

Witam Was ;)

Chyba przede wszystkim powinienes sobie odpowiedziec na pytanie: "Na jakiej podstawie mam dostac obywatelstwo/staly pobyt w USA". Zrzeczenie sie poslkiego obywatelstwa, przyjecie brytyjskiego i dosc dobry angielski to zdecyowanie za malo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...