Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

mam pytanie co do powracających na kamp.

Jakie są warunki dla powracających w przypadku

1. Camp Leaders

2. Camp America

3. CCUSA

interesują mnie te trzy firmy, ewentualnie jakieś inne.

Czy oferta zgadza się z tym co piszą na stronie, bo właściwie nikt konkretnie nie określa zarobków, podają jedynie zarobki "od..." (myślę, że to też kwestia kampu, każdy może inaczej płacić porwacającym, ale nie jestem pewna). Może ktoś poleca inne biuro np? Jak pojechać żeby nie stracić za drugim razem. Tzn wiadomo, że nie jadę tam w celach czysto zarobkowych, ale nie oszukujmy się za $1200 dużo zwiedzić się nie da. Będę wdzięczna za wszelkie opinie i p[orady.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

     

Witam wlasnie jestem uczestnikiem Campu wlasciwie ta przygoda juz sie konczy dzieciaki wyjechaly tydzien temu.

Czy bylas kiedys uczestnikiem programu ?? Jesli tak to powinnass zapytac biuro przez ktore jechalas jakie sa stawki dla powracajacych.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Oczywiście, że byłam, inaczej nie zakładałabym tego tematu....

każde biuro ma taką ofertę na stronie, ale nikt nie podaje konkretnej kwoty, co mnie najbardziej interesuje.

Pytanie do POWRACAJĄCYCH


NA KAMP

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Proponuje Camp America chociaz niewiem po co sie pchasz na Camp drugi raz skoro tam sa male pieniadze jesli wogle sa. Uwazam ze lepszym wyborem bedzie W&T. Wiem cos na ten temat poniewaz pisze z Campu :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Odgrzewam temat ;) ja bylam 2x na campie z Camp Leaders. Za 1 razem za robilam jak kazdy 1st timer 1200$ I mialam 5 dni post campu po 42$ za dzien. W tym roku w kontrakcie mialam 2950$ I zostalam dosc dlugo na post campie ale ja bylam wyjatkiem. Wiekszosc osob zarobilo na post campie ok 250$, ja prawie tysiaka. Polecam ten program, aczkolwiek nie wiem jak jest na innych kampach, moj kamp jest specyficzny i na bardzo dobrych warunkach ;) szefostwo przecudowne, jak rodzina. Praca srednio ciezka.

Mam pytanie. Czy ktos byl jako returnee na kampie jako counselor po studiach? Wiem ze jest taka opcja, bylam w CL i uzyskalam sporo informacji, mam juz nawet placement jako photography counselor ale chcialabym zapytac osoby ktora wyjezdzala bez statusu studenta. Oczywiscie interesuje mnie jak to jest z wiza. Bo wiem ze szanse na dostanie sa mniejsze niz jako studenciak. Sorry jesli off top ale nie znalazlam podobnego tematu. Pozdrawiam.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Widze, że koleżanka po fachu, bo też podobna funkcję na campie pełnię ;)

Na 3 rozmowy o wizę, które miałem (bo za drugim razem jeszcze na procedurę zaoczną się załapałem) w ogóle pytali mnie o legitymację tylko raz. Ale tylko dlatego, że we wniosku jako "primary occupation" dałem student. Nie pytali się za bardzo o studia, o oceny itd.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Czy mam dobrze rozumiec ze w takim razie nie byles studentem I wpisalas siebie jako student? A jak zrobiles z indeksem? Przeciez trzeba go pokazac na rozmowie. W kazdym razie- ja az taka odwazna chyba nie jestem ;) wymyslilam inny plan: staz konczy mi sie w maju. Zatem zabieram na rozmowe umowe o staz i umowe przedstepna z innym pracodawca ktory zobowiazuje sie mnie zatrudnic od pazdziernika czyli po powrocie. Mam nadzieje ze to wystarczy jako dowod na zwiazek z krajem ;)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Nie, źle mnie zrozumiałaś :) Byłem studentem i zaznaczałem "student". Miałem status studenta i miałem ze sobą legitymację, indeks (właściwie wydruk) i zaświadczenie o studiowaniu. Ale... w aplikacji Camp America (akurat z nimi jeżdżę) nie musiałem wysyłać kopii legitymacji itd. Nie musiałem jej załączać do wniosku wizowego. W 2010 i 2012 podczas rozmowy nie prosili mnie o pokazanie legitymacji, ocen itd.

W 2013 roku po raz pierwszy oficer poprosił mnie o pokazanie legitymacji, którą miałem ze sobą.

Za każdym razem we wniosku wizowym w primary occupation dawałem student. Mimo, że formalnie nie trzeba być studentem, jeśli to zaznacza się, to podczas rozmowy trzeba nim być :D

Uważam, ze jeśli we wniosku zaznaczysz, "full time job" i, że odbywasz staż, to nikt nie zapyta Cię o legitymację studencką.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz

×