Skocz do zawartości

Zniesienie Wiz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rówieśnik z Anglii lub Niemiec? Wiesz kiedyś trzymano mnie na secondary z Holendrami i kręciło się na ostro u nich, do tego Kanadyjka, którą puścili, ale klęła po wyjściu jak szewc. Jak obejrzysz dokument NGC o CBP, to niektórzy z krajów VWP mają również problemy i są zawracani.

Twoje posty obijają mi się o oczy, więc Ty chyba nie żyjesz w Polsce. Nie wiem czy aplikowałeś z Polski czy UK, ale nie jesteś standardowym przypadkiem. Ja bym Ci wizę dał, ale wiesz konsul Cię nie zna i ocenia Cię na podstawie tego co widzi. Widocznie pasujesz do profilu. Emigrant, ojciec w stanach...

Niech sobie VWP dla Polski będzie, każdy może sobie pójść po wizę, z tym niech nie będzie zdziwienia, kiedy Polska z VWP wyleci (z przyczyn tu wspominanych) i jeszcze się ludziom, którzy mogliby dostać wizę przy okazji oberwie.

• Odpowiedzi 91
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Ja aplikowalem w Polsce, bo wtedy tam miaszkalem, i bylo to 15 lat temu. Ja uwazam iz ludzie pracujacy w tych czasach na placowkach dyplomatycznych usa w polsce byli troche stronniczy i wydawali odmowy otrzymania wizy, bazyjac na troche naciagnietych informacjach.

Jak jest teraz ? To tez roznie, ja osoboscie po zrzeczeniu sie GC, nie staralem sie jeszcze o wize turystyczna.

Napisano

Jak jest teraz ? To tez roznie, ja osoboscie po zrzeczeniu sie GC, nie staralem sie jeszcze o wize turystyczna.

Myślę, że obecnie Twoje szanse są znacznie większe.

Napisano

Po co Ci zniesienie wiz? Dzisiaj otrzymanie wizy to tylko formalność . Wypełniasz dokumenty ,jedziesz do Konsulatu i dostajesz wizę na 10 lat . Podkreślam DZISIAJ OTRZYMANIE WIZY TO NIE PROBLEM.

No chyba ,że się nie kwalifikujesz do otrzymania wizy to co innego tylko problem w tym ,że w przypadku zniesienia obowiązku wizowego i tak do USA nie wjedziesz jeśli nie kwalifikujesz się do otrzymania wizy.Zwyczajnie ( tak jak to się dzieje z obywatelami innych Państw z programu Visa Waiver Program ) zostaniesz zawrócony z lotniska w USA do Polski .

Odnosząc się do Twojego pytania to informacje dot.zniesienia wiz pojawiają się w mediach jak dobrze pamiętam od jakiś 30 lat albo dłużej :)

Anubis - zgadzam się z Tobą ,że będzie dużo płaczu gdyby Polaków zakwalifikowali do VWP ale większość tego nie rozumie.Myślą,że będą jeździć do USA jak do Budapesztu :) Większość nie znająca tematu nie rozumie ,że system wizowy jest o wiele korzystniejszy niż VWP pod bardzo wieloma względami.

rok temu wypełniłem wniosek i niestety odrzucono mi z powodu hmmm nie było powodu pani poprostu powiedziała ze niestety nie kwalifikuje się mimo ze tu mam całą rodzine najblizszą (w usa tylko ciocia ) mam stałą prace a do usa chciałem leciec na chwile , wniosek wypełniony prawidłowo

Napisano

rok temu wypełniłem wniosek i niestety odrzucono mi z powodu hmmm nie było powodu pani poprostu powiedziała ze niestety nie kwalifikuje się mimo ze tu mam całą rodzine najblizszą (w usa tylko ciocia ) mam stałą prace a do usa chciałem leciec na chwile , wniosek wypełniony prawidłowo

No przecież był powód. Nie kwalifikowałeś się. :)

Napisano

No przecież był powód. Nie kwalifikowałeś się. :)

no własnie takie widzi mi się ten dostanie bo juz jest dziadkiem a temu nie damy bo za młody bo nie udowodnilem pewnie ze tu jest mój dom a jak go może tu nie byc skoro tu mam rodziców znajomych dziewczyne i stałą prace to mam moze im jeszcze saldo konta pokazac ze znajduje sie pare zer zeby udowodni ze ameryka to jedno ....

Napisano

fredy takie jest prawo

a Ty masz tak samo prawo kogos ocenic i komus powiedziec NIE ;) i co wtedy taka osoba ma zrobic,pokazac ze nie jest wielbladem

jesli byly zasady szczegolowe to jak sadzisz,pewnie by wyszlo ze kazdy ma dom-mieszkanie na wlasnosc,ziemie i duzoo kasy na koncie ;)

Napisano

fredy takie jest prawo

a Ty masz tak samo prawo kogos ocenic i komus powiedziec NIE ;) i co wtedy taka osoba ma zrobic,pokazac ze nie jest wielbladem

jesli byly zasady szczegolowe to jak sadzisz,pewnie by wyszlo ze kazdy ma dom-mieszkanie na wlasnosc,ziemie i duzoo kasy na koncie ;)

masz troche racji choc wiesz ze jak ktos chce dostac wize to albo musi byc juz osobą starsza z dziecmi,wnukami itp itp. itp. :) ...... albo musi miec duzo szczescia bo w wiekszosci przypadków to loteria i niech ktos nie pisze ze dostanie wizy to tylko formalnosc bo jak byłem ponad rok temu to z moich obserwacji bardzo mało osób otrzymało wize mowa o osobach ponizej 27 roku zycia , mysle znów sie starac ale dopiero w przyszłe wakacje , a prosze jeszcze napisac jak we wniosku wpisze ze uczeszczam do szkoły a tak nie jest to mogą to jakos sprawdzic ???? choc wątpie ze szkoła cos pomoze .

Napisano

Fredy moga takie cos sprawdzic ,inna sprawa ze moze wyjsc z rozmowy ze nie chodzisz na zajecia ;)

a z moich obserwacji z Ambasady i forow wyglada na cos innego ;) moze jak bedziesz kilka razy w Ambasadzie,poczytasz rozne fora to zobaczysz jak jest i bywa :)

tak masz racje,szczescie,jedni maja w wizach ale nie maja szczecia w innych sprawach chociaz sa tzw normalni :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...