Dragony Napisano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2014 KaeR - jak pisałam - nie chcę na nowo wzniecać dyskusji o kosztach studiów. Wiadomo, że są one bardzo wysokie, ale tez jest mnóstwo programów finansowania czy sponsorowania, nie tylko kredyty. I wielu ludzi z takich programów korzysta. Można w ten sposób sfinansować 100% kosztów nauki i zakwaterowania. I nie jest to tylko dla obywateli. Ale jak pisałam wcześniej - nie chce mi się już na ten temat ponownie dyskutować. W każdym razie - szkoła w USA zdecydowanie bardziej nam (znaczy mojej rodzince) się podoba, niż szkoła w Polsce.
serafina Napisano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2014 a znacie może jakąś organizację wspomagającą finansowo biedniejszych, którzy chcieliby wspiąć się po drabinie społecznej i zrobić jakieś studia? Konkretnie chodzi mi o mnie i o moje chęci i pragnienia studiowania w USA
sly6 Napisano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2014 pewnie chodzi o Kalifornie a moze juz inny Stan?
serafina Napisano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2014 Cały czas Kalifornia A może jakieś namiary na darmową naukę hiszpańskiego? Będę wielce zobowiązana
katlia Napisano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2014 Taaaa, moja już wymyśliła sobie - wolontariat w Tajlandii lub w Afryce, bo taki wolontariat dobrze wygląda w papierach - ja oszaleję Ciekawe kto niby ma za to zapłacić -- LOL. Moja zafundowala sobie wolontariat w Afryce na 3 miesiace ale po zakonczeniu studiow undergraduate. Uwaza ze pomoglo jej sie dostac na dobry program w graduate school bo akurat kierownik wydzialu byl zapalonym afrykanista i rozmawiali na ten temat w jej interview. Ale w ramach dostania sie na studia undergraduate jej wolontariat byl znacznie bardziej prozaiczny - gotowala i rozdawala posilki w soup kitchen dla tutejszych bezdomnych. Tez sie liczylo !
Gość espe Napisano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2014 KaeR - jak pisałam - nie chcę na nowo wzniecać dyskusji o kosztach studiów. Wiadomo, że są one bardzo wysokie, ale tez jest mnóstwo programów finansowania czy sponsorowania, nie tylko kredyty. I wielu ludzi z takich programów korzysta. Można w ten sposób sfinansować 100% kosztów nauki i zakwaterowania. I nie jest to tylko dla obywateli. Ale jak pisałam wcześniej - nie chce mi się już na ten temat ponownie dyskutować. W każdym razie - szkoła w USA zdecydowanie bardziej nam (znaczy mojej rodzince) się podoba, niż szkoła w Polsce. Jest mnóstwo programów ale korzysta z nich jednak mniejsza część studentów. Większość jest z kredytem który spłaca jak u nas mieszkanie - czyli długo. Są jeszcze opcje przez pracodawców (np. coś w rodzaju Starbucks http://www.starbucks.com/careers/college-plan) . I jeszcze popularna opcja - studia w Polsce. Często latam na trasie Frankfurt-Warszawa i czasami w chwilach rozpoczęcia/zakończenia semestru/ferii pół samolotu to studenci z US (przesiadka z JFK) studiujący w PL .
sly6 Napisano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2014 ja nie musze latac aby widziec co sie dzieje umnie od wielu lat sa studenci z USA,Kanady,a teraz Tajwan,Chiny. Jest nawet strona dla kanadyjczykow gdzie moga studiowac i jest AM Lublin
Gość miqhs Napisano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2014 Trochę odjechaliście od tematu...
mesio007 Napisano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2014 Cały czas Kalifornia A może jakieś namiary na darmową naukę hiszpańskiego? Będę wielce zobowiązana Jezeli chodzi o nauke jezykow, w tym hiszpanskiego, to polecam sie. Problem polega nie tyle na tym skad sie uczyc, a jak sie uczyc, chetnie podpowiem co i jak.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.