Skocz do zawartości

Szkoła Dla 6-Latka W Usa - Dziecko Nie Mówi Po Angielsku

nieznajoma

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

KaeR - jak pisałam - nie chcę na nowo wzniecać dyskusji o kosztach studiów. Wiadomo, że są one bardzo wysokie, ale tez jest mnóstwo programów finansowania czy sponsorowania, nie tylko kredyty. I wielu ludzi z takich programów korzysta. Można w ten sposób sfinansować 100% kosztów nauki i zakwaterowania. I nie jest to tylko dla obywateli. Ale jak pisałam wcześniej - nie chce mi się już na ten temat ponownie dyskutować.

W każdym razie - szkoła w USA zdecydowanie bardziej nam (znaczy mojej rodzince) się podoba, niż szkoła w Polsce.

• Odpowiedzi 185
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

a znacie może jakąś organizację wspomagającą finansowo biedniejszych, którzy chcieliby wspiąć się po drabinie społecznej i zrobić jakieś studia? Konkretnie chodzi mi o mnie i o moje chęci i pragnienia studiowania w USA :)

Napisano

Taaaa, moja już wymyśliła sobie - wolontariat w Tajlandii lub w Afryce, bo taki wolontariat dobrze wygląda w papierach - ja oszaleję :blink: Ciekawe kto niby ma za to zapłacić ;)

-- LOL. Moja zafundowala sobie wolontariat w Afryce na 3 miesiace ale po zakonczeniu studiow undergraduate. Uwaza ze pomoglo jej sie dostac na dobry program w graduate school bo akurat kierownik wydzialu byl zapalonym afrykanista i rozmawiali na ten temat w jej interview.

Ale w ramach dostania sie na studia undergraduate jej wolontariat byl znacznie bardziej prozaiczny - gotowala i rozdawala posilki w soup kitchen dla tutejszych bezdomnych. Tez sie liczylo !

Napisano

KaeR - jak pisałam - nie chcę na nowo wzniecać dyskusji o kosztach studiów. Wiadomo, że są one bardzo wysokie, ale tez jest mnóstwo programów finansowania czy sponsorowania, nie tylko kredyty. I wielu ludzi z takich programów korzysta. Można w ten sposób sfinansować 100% kosztów nauki i zakwaterowania. I nie jest to tylko dla obywateli. Ale jak pisałam wcześniej - nie chce mi się już na ten temat ponownie dyskutować.

W każdym razie - szkoła w USA zdecydowanie bardziej nam (znaczy mojej rodzince) się podoba, niż szkoła w Polsce.

Jest mnóstwo programów ale korzysta z nich jednak mniejsza część studentów. Większość jest z kredytem który spłaca jak u nas mieszkanie - czyli długo. Są jeszcze opcje przez pracodawców (np. coś w rodzaju Starbucks http://www.starbucks.com/careers/college-plan) . I jeszcze popularna opcja - studia w Polsce. Często latam na trasie Frankfurt-Warszawa i czasami w chwilach rozpoczęcia/zakończenia semestru/ferii pół samolotu to studenci z US (przesiadka z JFK) studiujący w PL :) .

Napisano

ja nie musze latac aby widziec co sie dzieje umnie ;)

od wielu lat sa studenci z USA,Kanady,a teraz Tajwan,Chiny.

Jest nawet strona dla kanadyjczykow gdzie moga studiowac i jest AM Lublin :)

Napisano

Cały czas Kalifornia :) A może jakieś namiary na darmową naukę hiszpańskiego? Będę wielce zobowiązana :P

Jezeli chodzi o nauke jezykow, w tym hiszpanskiego, to polecam sie. Problem polega nie tyle na tym skad sie uczyc, a jak sie uczyc, chetnie podpowiem co i jak.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...